ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Υγεία

Το ΙΑΣΩ στηρίζει τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
21/06/2017
in Υγεία
A A
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

O Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιος Σταματίου και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ υπογράφουν το Σύμφωνο Συνεργασίας

Share on Facebook

Το νέο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΙΑΣΩ ανακοίνωσαν ο Όμιλος ΙΑΣΩ και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλαίσιο της έναρξης της επίσημης συνεργασίας τους. Παράλληλα, το ΙΑΣΩ, εκτός από τη δημιουργία του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την προσφορά μέρος των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Και οι δυο αυτές νέες πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΚΕ του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας», με το οποίο ο Όμιλος ΙΑΣΩ στηρίζει σταθερά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σημαντικές δράσεις Συλλόγων και ΜΚΟ παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Διαβάστε Επίσης

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: 10 checkup δώρο στο Instagram για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με μήνυμα

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: 10 checkup δώρο στο Instagram για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με μήνυμα

Apr 10, 2025
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Η Υγεία Δεν Κάνει Διακρίσεις»

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: «Η Υγεία Δεν Κάνει Διακρίσεις»

Apr 7, 2025

Στόχος της δημιουργίας του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΙΑΣΩ είναι η εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους ασθενείς αυτούς ελπίδα για ζωή, καθώς η μεταμόσχευση αποτελεί μοναδική μέθοδο θεραπείας των ασθενειών αυτών.

ΙΑΣΩ
(από αριστερά) κα. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» & Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού»

Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης δοτών, καθώς στη χώρα μας ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών, εάν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, να γίνεται από χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, μέσω του Κέντρου, θα ενισχυθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και προπαντός η μεγάλη σημασία που έχει η αύξηση των εθελοντών δοτών στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου ανέφερε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που στεκόμαστε αρωγοί στη σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζουμε το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ, με στόχο όχι μόνο την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών».

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συμπλήρωσε: «Μέσα από την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε το έργο μας, ο ερχομός αυτών των παιδιών στον κόσμο γίνεται όχημα αλληλεγγύης προς άλλα παιδιά λιγότερο τυχερά. Το ΙΑΣΩ δίνει την ευκαιρία στους γονείς να προβούν σε πράξεις ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης, ενώ με το κύρος και τη σημαντική του θέση στον ιατρικό χώρο της πατρίδας μας γίνεται μεγάλος μας σύμμαχος και συνοδοιπόρος. Και γι’ αυτό η πρωτοβουλία του ΙΑΣΩ μιλά πολύ βαθιά στην καρδιά μου».

ΙΑΣΩ
(από αριστερά) κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Αριστείδης Αντσακλής, FRCOG (Hon.), Καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τμήματος Ιατρικής Εμβρύου ΙΑΣΩ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ

Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελάχιστο δείγμα σάλιου που λαμβάνεται μέσω μίας μπατονέτας. Όπως εξηγεί ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος στην Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, «Όλοι μπορεί να γίνουν δότες μυελού των οστών, αρκεί να είναι υγιείς και να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους, απλά συμπληρώνοντας μια αίτηση και δίνοντας λίγο δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα. Πρόκειται για μια τόσο ασήμαντη φαινομενικά πράξη που όμως μπορεί να αποδειχθεί τόσο πολύτιμη και σωτήρια για ένα συνάνθρωπό μας. Αξίζει να αφιερώσουμε όλοι λίγα λεπτά, τα οποία τελικά μπορεί να σώσουν μια ζωή».

Το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα λειτουργεί στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 με 16:00. Δεν χρειάζεται ο προγραμματισμός ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 6184000 & 11777.

Γίνε δότης και ενίσχυσε τις προσπάθειες της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»! Κάνε πραγματικότητα τη μοναδική ελπίδα ενός συνανθρώπου σου για ζωή!

Tags: ΙΑΣΩ - ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
new-cover-insurancegif

Related Posts

ΙΑΣΩ: IBUS Multimodality Breast Imaging and Image-guided Interventions Course
Υγεία

ΙΑΣΩ: IBUS Multimodality Breast Imaging and Image-guided Interventions Course

by Insurancedaily editorial team
Jun 5, 2025
Παθήσεις Βαλβίδων Καρδιάς: H σιωπηλή πάθηση της καρδιάς
Υγεία

Παθήσεις Βαλβίδων Καρδιάς: H σιωπηλή πάθηση της καρδιάς

by Insurancedaily editorial team
May 27, 2025
Στο επίκεντρο η πρόληψη: Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των Medifirst
Υγεία

Στο επίκεντρο η πρόληψη: Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των Medifirst

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Πώς θα συγκρατηθούν οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας – Θα χρειαστούν 5 δις αν συνεχιστεί η πολιτική του 7%
Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Πώς θα συγκρατηθούν οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας – Θα χρειαστούν 5 δις αν συνεχιστεί η πολιτική του 7%

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025 - Updated on May 26, 2025
Η τέχνη συναντά την υγεία στο Ερρίκος Ντυνάν
Υγεία

Η τέχνη συναντά την υγεία στο Ερρίκος Ντυνάν

by Insurance Daily Author
May 22, 2025 - Updated on May 26, 2025
Επίσκεψη της E. Αγαπηδάκη σε Διαγνωστικό Κέντρο Affidea στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Υγεία

Επίσκεψη της E. Αγαπηδάκη σε Διαγνωστικό Κέντρο Affidea στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

by Insurancedaily editorial team
May 21, 2025
Ανακοίνωση της ΕΑΔΕ για εγκυκλίους της Εθνικής
Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

ΕΑΔΕ: Πραγματοποίηση συνάντησης με την Εθνική Ασφαλιστική

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025 - Updated on May 21, 2025
Εθνική Ασφαλιστική: Σε προτεραιότητα οι ασφαλισμένοι και αναστολή του μοντέλου για μέρος των αποζημιώσεων υγείας
Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Σε προτεραιότητα οι ασφαλισμένοι και αναστολή του μοντέλου για μέρος των αποζημιώσεων υγείας

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025
Σπάνια Νοσήματα: Η αόρατη μάχη χιλιάδων ασθενών και οικογενειών
Υγεία

Σπάνια Νοσήματα: Η αόρατη μάχη χιλιάδων ασθενών και οικογενειών

by Insurancedaily editorial team
May 20, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
gif-businessmotion300x2502911-2gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ