Ασπίς Πρόνοια - Commercial Value

Με χρέη άνω των 900 εκατ. φέσωσαν το δημόσιο ασφαλιστικές που έκλεισαν


Στο ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται ο λογαριασμός από τις οφειλές που άφησαν στο δημόσιο ασφαλιστικές εταιρείες που έκλεισαν ή ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας τους.

της Βίκυς Γερασίμου

Η μεγαλύτερη οφειλή καταγράφεται στην Εγνατία που έκλεισε το 2007 και φτάνει τα 276,2 εκατ., ενώ ακολουθεί η Ασπίς – η οποία σταμάτησε να λειτουργεί το 2009- με 93 εκατ. χρέη στην εταιρεία ζωής και 85 εκατ. στις γενικές ασφάλειες, η Διεθνής Ένωσις, που έκλεισε το 2013 με οφειλές 52,6 εκατ., η Astra Ασφαλιστική της οποίας ή άδεια ανακλήθηκε το 2006 εμφανίζει οφειλές 44,3 εκατ. ενώ η Γενική Ένωση εμφανίζει χρέη της τάξεως των 40 εκατ.

Τα εν λόγω στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των οφειλετών του δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, την οποία δημοσίευσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αν και το νούμερο ακούγεται αστρονομικό και μαζί με τις διαμεσολαβητικές εταιρείες φτάνει τα 915 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα χρέη των ασφαλιστικών εταιρειών αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό καθώς είναι σχεδόν το 0,9% των συνολικών οφειλών (104 δις) προς το δημόσιο.

Αυτό που επισημαίνεται από πηγές του υπουργείου Οικονομίας είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προς το δημόσιο, άνω του 90% χαρακτηρίζονται ως μη εισπράξιμες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + seventeen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Με χρέη άνω των 900 εκατ. φέσωσαν το δημόσιο ασφαλιστικές που έκλεισαν! https://www.insurancedaily.gr/me-chrei-ano-ton-900-ekat-fesosan-to-dimosi/