Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Προς κατάργηση της φορολόγησης των ασφαλίστρων στις ιδιωτικές συντάξεις


Την πλήρη φοροαπαλλαγή των ασφαλίστρων στα συνταξιοδοτικά προγράμματα που παρέχουν οι ασφαλιστικές εξετάζει ως βασικό σενάριο η Κυβέρνηση.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως στο Υπ. Εργασίας τείνει να “κλειδώσει” η κατάργηση της φορολόγησης των σχετικών ασφαλίστρων το αργότερο από το 2021, στο πλαίσιο της όλης ανακατάταξης του ευρύτερου χάρτη της ασφάλισης στη χώρα, με στόχο ιδίως την ενίσχυση του 2ου και 3ου πυλώνα, δηλαδή της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η φορολόγηση θα αφορά, όπως ισχύει και σήμερα, μόνο τα ασφάλιστρα και όχι την παροχή, δηλαδή τη σύνταξη την οποία θα λαμβάνουν όσοι πληρώνουν τις ασφαλιστικές. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο στους πολίτες να ενταχθούν σε ιδιωτικά πακέτα ασφάλισης.


2 Comments

2 Σχολια

 1. Απόστολος Γιανκακης

  Oct 25, 2019 at 9:11 AM

  Καλημέρα….
  Επιτέλους βλέπουμε οι εξελίξεις να μας δικαιώνουν πάνω σε θέματα ιδιωτικής ασφάλισης.. Δηλαδή του 3ου πυλώνα με φοροαπαλαγες και επιλογές που θα περνάει ο νέος ασφαλισμένος από το 2021…
  Κάτι γίνεται….

 2. ελέφαντας

  Dec 9, 2019 at 3:10 PM

  Μέχρι να κλείσει η πληγή Ασπις Πρόνοια και μερικά χρόνια μετα, ότι κι αν αποφασιστεί, για την τόνωση της αγοράς των συνταξιοδοτικών προϊόντων, η οποία έχει φάει τεράστια σφαλιάρα, θα πέφτει στο κενό.
  Η αγορά έκανε απανωτά λάθη στην κρίση της διαχείρισης του λουκέτου στην Ασπις , τώρα τα πληρώνει και θα τα πληρώνει για πολύ ακόμα…
  Και φυσικά οι διαχειριστές , οι χείριστοι διαχειριστές θα μπορούσαμε να πούμε, βρίσκονται στο απυρόβλητο, για μην πούμε οτι βρίσκονται στον … αφρό.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Προς κατάργηση της φορολόγησης των ασφαλίστρων στις ιδιωτικές συντάξεις! https://www.insurancedaily.gr/pros-katargisi-tis-forologisis-ton-as/