Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στις αρχές Οκτωβρίου το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Επικουρικής Ασφάλισης


Τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα υλοποιηθεί το τελικό σχέδιο για τη μετάβαση στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης, το οποίο θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στους νέους που θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας από 01.01.2021 έθεσε η ομάδα Εργασίας που επεξεργάζεται το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Σχολιάζοντας σχετικά ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νότης Νηταράκης, δήλωσε «ευχαριστώ τα συναρμόδια Υπουργεία, τις Ρυθμιστικές Αρχές καθώς και τους θεσμικούς εκπροσώπους που συμμετείχαν στη σημερινή πρώτη συνάντηση. Στόχος μας είναι μέσα από το διάλογο, να σχεδιάσουμε το νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης, που θα προσφέρει προοπτική στους νέους ασφαλισμένους, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει απολύτως τους σημερινούς εργαζομένους και συνταξιούχους. Πιστεύω ότι εντός της προθεσμίας που έχουμε ορίσει, θα ολοκληρωθεί η φάση του σχεδιασμού.»

Η ομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις της, καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και θα παραδώσει το τελικό πόρισμα στις αρχές Οκτωβρίου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στις αρχές Οκτωβρίου το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Επικουρικής Ασφάλισης! https://www.insurancedaily.gr/stis-arches-oktovrioy-to-porisma-gia-ti/