Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Telegraph: Για ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς αξία προειδοποιούν οι τουρίστες


tourismΆνευ σημασίας και ανεπαρκείς μπορεί να αποδειχθούν οι ασφαλιστικές καλύψεις που αγοράζουν οι τουρίστες το καλοκαίρι, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που την κρίσιμη στιγμή οι συμβαλλόμενοι αντιλαμβάνονται ότι δεν καλύπτονται για ακυρώσεις πτήσεων ή απώλεια αποσκευών και αντικειμένων αξίας.

Έρευνα από τη σύγκριση των τιμών στην ιστοσελίδα comparethemarket.com διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των συμβολαίων που αφορούν ασφαλίσεις για ένα ταξίδι δεν καλύπτουν τις ακυρώσεις μεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 14% δεν αποζημιώνουν τις ακυρώσεις πτήσεων.

Περίπου τα μισά ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτουν τιμαλφή κάτω των £ 250, γεγονός που αποκλείει από τις αποζημιώσεις  μεγάλο μέρος  φορητών συσκευών όπως tablet, τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές .

Η Gemma Sonfield, επικεφαλής της ταξιδιωτικής ασφάλισης στο comparethemarket.com, δήλωσε στους Times ότι ότι πολλά συμβόλαια οδηγούν σε μεγάλες δαπάνες τους ασφαλισμένους που δεν μπορούν να διαβάσουν τα «ψιλά γράμματα».  Οι άνθρωποι συχνά «πέφτουν στην παγίδα της αγοράς ασφάλισης την τελευταία στιγμή και πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι καλύπτονται σε όλες τις περιπτώσεις, όταν στην πραγματικότητα είναι ακάλυπτοι».

Πηγή: Telegraph


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − seven =

To Top