Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Τι συμβαίνει με φορολογικές δηλώσεις και έλεγχο ανασφάλιστων αυτοκινήτων;


Press conference of Deputy Minister of Finance Trifon Alexiadis, Athens on July 29, 2015. / Συνέντευξη τύπου του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, Αθήνα στις 29 Ιουλίου 2015.

Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει, περνούν οι εβδομάδες και οι μήνες αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν λέει να κλείσει ούτε κανένα από τα «μέτωπα» που θα μπορούσαν να φέρουν μερικά… ευρώ στο ταμείο για να περιορίσουν κάπως τη νέα καταιγίδα των φόρων.

Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει γίνει ανέκδοτο.
Οι αποφάσεις για τη χρήση του πλαστικού χρήματος δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Η υπόθεση με τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, που είχε εξαγγελθεί και όλοι περιμέναμε να δούμε το κράτος να εργάζεται, για γέλια και για κλάματα, αφού οι υπηρεσίες περιμένουν τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, παρά το γεγονός ότι η απόφαση έχει υπογραφεί από την προηγούμενη γενική γραμματέα.

Για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ οι διαδικασίες έχουν κολλήσει στο υπουργείο Μεταφορών, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ του 2016 δεν έχει ξεκινήσει καν η συζήτηση για το πώς θα υπολογιστεί ο φετινός φόρος.

Το αποτέλεσμα;

Επιβολή νέων φόρων, στην προκειμένη περίπτωση δύο δισεκατομμύρια ευρώ, με τα βάρη να πέφτουν για μια ακόμη φορά κυρίως στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους.

Ακόμη και αν το σύστημα ανοίξει στις αρχές Απριλίου, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής θα παραταθεί και πέραν του τέλους Μαΐου. Μεσολαβεί το Πάσχα αλλά και η ψήφιση του νέου φορονόμου.

Υποτίθεται ότι ακόμη υπάρχουν θέματα ανοικτά που έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. Θα επιβληθεί αναδρομικά η αύξηση του φόρου στα ενοίκια; Μέχρι και συζήτηση να επανέλθει η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή του φόρου έχει ανοίξει.
Για τη χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές και τη σύνδεση με το αφορολόγητο, δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό. Συσκέψεις επί συσκέψεων και εξαγγελίες. Προφανώς, το σύστημα δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος οπότε μένουν οι παροτρύνσεις του κ. Αλεξιάδη να μαζεύουμε αποδείξεις.

Απίστευτες είναι οι καθυστερήσεις και στο θέμα των ανασφάλιστων.
Η απόφαση είχε υπογραφεί αρχικά πέρυσι τον Οκτώβριο. Ανέβηκε στη Διαύγεια τον Μάρτιο με ημερομηνία Ιανουαρίου και ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ για να προχωρήσει η διαδικασία.

Ούτε και στο θέμα των ΚΤΕΟ κινείται κάτι ακόμη καθώς προς το παρόν γίνονται οι διασταυρώσεις από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, αν δεν ληφθούν αποφάσεις για τον νέο τρόπο υπολογισμού του φόρου και την κάλυψη του κενού που έχει προκύψει από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, τα εκκαθαριστικά δεν πρόκειται να βγουν.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι συμβαίνει με φορολογικές δηλώσεις και έλεγχο ανασφάλιστων αυτοκινήτων;! https://www.insurancedaily.gr/ti-symveni-me-forologikes-dilosis-kai-elegcho-anasfaliston-aftokiniton/