Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μ. Βρετανία: Κάνουν θραύση οι ασφάλειες-φαντάσματα


car 250Χιλιάδες είναι οι οδηγοί που εκτιμάται ότι κυκλοφορούν παράνομα και ανασφάλιστοι στους δρόμους της Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών (ABI).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξαν πάνω από 212.000 ψευδείς αιτήσεις για ασφάλιση αυτοκινήτου μέσα στο 2014, σημειώνοντας αύξηση κατά 18% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Οι οδηγοί συχνά «ξεχνούν» να αναφέρουν στις αιτήσεις τους παλαιότερα περιστατικά ή παραβάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει στο παρελθόν, ή παρέχουν ψευδείς πληροφορίες για τη διεύθυνσή τους ή τον ταχυδρομικό κωδικό, με σκοπό να παραπλανήσουν την ασφαλιστική τους εταιρεία ότι διαμένουν σε γειτονιά «χαμηλότερου κινδύνου».

Ένας ακόμη λόγος είναι μία πρακτική που ονομάζεται fronting – κατά την οποία οι γονείς ασφαλίζουν ένα όχημα στο όνομά τους αλλά το οδηγεί κατά κύριο λόγο το παιδί τους. Η ABI αποκάλυψε επίσης μία σειρά από απάτες, που αφορούν παράνομους διαμεσολαβητές που πωλούν ασφάλειες χωρίς αντίκρισμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να νομίζουν ότι είναι ασφαλισμένοι αλλά στην πραγματικότητα να μην είναι.

Οι ασφαλιστές-φαντάσματα συνήθως δρουν μέσω ιστοσελίδων, αλλά και σε pubs, κλαμπς και χώρους πανεπιστημίων. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ενός ασφαλιστικού συμβούλου χωρίς άδεια στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών καθώς πούλησε ένα ψεύτικο ασφαλιστήριο ύψους 65.000 λιρών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μ. Βρετανία: Κάνουν θραύση οι ασφάλειες-φαντάσματα! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bc-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b8%cf%81%ce%b1%cf%8d%cf%83%ce%b7-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82/