ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αρωγός της Ασφαλιστικής Αγοράς ο Μεσίτης Ασφαλίσεων

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
21/03/2014 - Updated on 09/06/2017
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Εκδηλώσεις
A A
ΣΕΜΑ_logo
Share on Facebook

ΣΕΜΑ_logoΠιο κοντά στους στρατηγικούς της στόχους φέρνει την ασφαλιστική αγορά η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία, με τις εταιρείες να διεκδικούν, πλέον, ισχυρότερη θέση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, αλλά και να διευρύνουν την παρουσία του στο χώρο της Υγείας και τους διαμεσολαβούντες να διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις άσκησης ενός περισσότερο ενεργού και ουσιαστικού ρόλου για την τόνωση της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων καταναλωτών.

Τα ανωτέρω τόνισε, προ ημερών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), κ. Γιώργος Καραβίας, μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, η οποία αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Interamerican, προσθέτοντας ότι «αρωγός της ασφαλιστικής αγοράς για την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων θα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο μεσίτης ασφαλίσεων. Ο κλάδος μας καλείται να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Καλείται να μεταλαμπαδεύσει στην κοινωνία κρίσιμα μηνύματα για τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης» τόνισε ο κ. Καραβίας, ενώ αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις που καταγράφονται στην ασφαλιστική αγορά υπογράμμισε ότι, οδηγούν τους Μεσίτες Ασφαλίσεων σε μια σειρά στρατηγικών επιλογών, που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο της διαμεσολάβησης.

Διαβάστε Επίσης

Προμήθειες ασφαλιστών: Αρραγές μέτωπο στα σωματεία και κάλεσμα για διάλογο

Προμήθειες ασφαλιστών: Αρραγές μέτωπο στα σωματεία και κάλεσμα για διάλογο

Jan 27, 2026 - Updated on Mar 13, 2026
ΕΑΕΕ – ΣΕΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για την Ασφάλιση Πιστώσεων & Εγγυήσεων

ΕΑΕΕ – ΣΕΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για την Ασφάλιση Πιστώσεων & Εγγυήσεων

Nov 20, 2025

Αναφέρθηκε ειδικότερα στις πολιτικές συγχωνεύσεων οι οποίες θα διαμορφώσουν λιγότερα, αλλά και ισχυρότερα σχήματα, σε μεσιτικά γραφεία που θα λειτουργούν με χαμηλότερα κόστη, θα είναι αποδοτικότερα, ταχύτερα στις αποφάσεις τους και ουσιαστικότερα στις διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Επεσήμανε, ακόμη, τις επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες οι οποίες θα καταστήσουν την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων ταχύτερη και οικονομικότερη, τις επενδύσεις στην καινοτομία που θα εξασφαλίσουν στις επιχειρήσεις στοιχεία διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού, και τα νέα προϊόντα ασφάλισης που χρειάζονται τη φυσική παρουσία των διαμεσολαβητών, οι οποίοι, όπως είπε, με τις δεξιότητές τους είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένη υπεραξία στην πώληση.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ αναφέρθηκε επίσης στις εκδηλώσεις που συστηματικά πλέον διοργανώνει ο Σύνδεσμος τον τελευταίο χρόνο με κορυφαίο όλων την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμός τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μουσείο της Ακρόπολης, για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυσή του, στις τακτικές επαφές του ΣΕΜΑ είτε κατευθείαν είτε μέσω της ΕΑΔΕ – με τη ΔΕΙΑ για ζήτημα όπως η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και ο τραπεζικός ανταγωνισμός, η εκπαίδευση και η μεγάλη καθυστέρηση διεξαγωγής των εξετάσεων, καθώς και στη δημιουργία σύμβασης περιουσίας με κοινούς όρους, που καταρτίστηκε από επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΑΕΕ και των διαμεσολαβούντων.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τις εξετάσεις, ο κ. Καραβίας τόνισε ότι ο ΣΕΜΑ οργάνωσε και απέστειλε εγχειρίδιο με 70 ερωτήσεις – απαντήσεις που αποτέλεσαν ύλη για τις εξετάσεις των μεσιτών, ενώ ανάλογες εργασίες υλοποιήθηκαν και από τα σωματεία των Πρακτόρων, των Συντονιστών και των Μεσιτών Lloyd’s, προκειμένου η ΤτΕ να διαμορφώσει συνολικά την ύλη στην οποία εξετάζονται σήμερα οι διαμεσολαβούντες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και στο γεγονός ότι οι διαμεσολαβούντες δεν κλήθηκαν σε διάλογο από τη ΔΕΙΑ για τα προς θέσπιση νομοθετήματα και ιδιαίτερα γι’ αυτά που αφορούσαν άμεσα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, όπως ο Ασφαλιστικός Τειρεσίας, το ασφαλιστήριο των Διαμεσολαβούντων και ο Κανονισμός Συμπεριφοράς.

Παρεμβάσεις από το ΣΕΜΑ έγιναν επίσης για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα πιστωτικά ιδρύματα, για τον οποίο μετά από προσπάθειες περίπου δύο ετών, καθώς και σειρά συναντήσεων με την ΤτΕ, κυκλοφόρησε εγκύκλιος από την εποπτική αρχή προς τις διοικήσεις των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, με την οποία επισημάνθηκε εκ νέου στις τράπεζες ότι υποχρεούνται στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

«Ως ΣΕΜΑ και ως ΕΑΔΕ τοποθετηθήκαμε επίσης με ολοκληρωμένες προτάσεις για τον Κανονισμό Συμπεριφοράς των Προσώπων που ασκούν Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, καθώς και για τις γνωστές σε όλους Πράξεις 30 και 31 του Διοικητή της ΤτΕ. Πριν την έκδοση των δύο επίμαχων Πράξεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, τόσο με τη ΔΕΙΑ όσο και με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ώστε ο ΣΕΜΑ από κοινού με την ΕΑΔΕ να υποβάλει γραπτές προτάσεις στην ΤτΕ ειδικότερα για την Πράξη 31», η οποία όπως τόνισε ο κ. Καραβίας «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθότι έχει υιοθετήσει τις περισσότερες από τις προτάσεις που είχαμε εισηγηθεί. Θα προτιμούσαμε, ωστόσο, η επίμαχη Πράξη να αφορούσε μόνο στις ασφαλίσεις Αυτοκινήτων και όχι στους υπόλοιπους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, καθότι η εφαρμογή της προκαλεί σοβαρές παρενέργειες».

Ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να ανοίξουν νέο κύκλο διαλόγου με τη ΔΕΙΑ ώστε να αποσαφηνιστούν κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή των δύο Πράξεων, αλλά και να καταρτιστεί ένας οδηγός, ένα manual, που θα κατευθύνει την αγορά και τα δίκτυα πωλήσεων κατά την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ καλωσόρισε στο Σύνδεσμο τα νέα μέλη του και ειδικότερα τις εταιρείες GLOBALNET INS. BROKERS LTD, ΑΜΙΛΛΗΣ Ν., ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΑΠΑ, EXPERT ΜΕΣ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, DAEDALUS LIFE, Β. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΚΑΡΠΕΝΤΕΡ ΤΕΡΝΕΡ, GREENWOODS, ΑΝΑΞ, ΑΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ και ΚΑΠΟΥΑΝΟ ΑΕ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι, η είσοδος νέων μελών στο ΣΕΜΑ ενδυναμώνει την παρουσία του στην ασφαλιστική αγορά, καθιστώντας ισχυρότερη τη φωνή του. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Σύνδεσμός μας θα συνεχίσει την πορεία του το ίδιο δυναμικά, με τη συνδρομή και την υποστήριξη όλων των μελών του» τόνισε ο κ. Καραβίας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.


Tags: DaedalusΣΕΜΑ
new-cover-insurancegif

Related Posts

Εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

by Insurancedaily editorial team
Mar 13, 2026
Η Επιθεώρηση X. Χρυσολόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής στην μαγευτική Αλσατία
ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η Επιθεώρηση X. Χρυσολόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής στην μαγευτική Αλσατία

by Insurancedaily editorial team
Mar 13, 2026
Ομιλία του Γ. Χατζηθεοδοσίου στις 15/3 στην Α. Βαρβάρα για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ομιλία του Γ. Χατζηθεοδοσίου στις 15/3 στην Α. Βαρβάρα για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής

by Insurancedaily editorial team
Mar 13, 2026
Νέο ΔΣ στην Πασκάλ Στρατής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέο ΔΣ στην Πασκάλ Στρατής

by Insurancedaily editorial team
Mar 13, 2026
ΑΙ chatbot παραδίδει καθημερινά 2ωρο μάθημα σε σχολείο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΑΙ chatbot παραδίδει καθημερινά 2ωρο μάθημα σε σχολείο

by Insurancedaily editorial team
Mar 12, 2026
Η επιδρομή των κλώνων: Πώς να αναγνωρίσετε ένα deepfake
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η επιδρομή των κλώνων: Πώς να αναγνωρίσετε ένα deepfake

by Insurancedaily editorial team
Mar 12, 2026 - Updated on Mar 13, 2026
Ο Jannik Sinner και ο όμιλος Allianz ανακοινώνουν πολυετή παγκόσμια συνεργασία
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Jannik Sinner και ο όμιλος Allianz ανακοινώνουν πολυετή παγκόσμια συνεργασία

by Insurancedaily editorial team
Mar 12, 2026
Στο Άμστερνταμ ταξίδεψε με τους συνεργάτες της η Cover Insurance
ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Στο Άμστερνταμ ταξίδεψε με τους συνεργάτες της η Cover Insurance

by Insurancedaily editorial team
Mar 12, 2026
ΟΑΣΕ: Δήλωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση ΟΑΣΕ περί διεκδίκησης αποδοχών εργαζομένων

by Insurancedaily editorial team
Mar 12, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

general-new-300x250-1gif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
300x250-cyprialife-greece-1gif

TOP#5 Insurancedaily

  • ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Εξελίξεις στην υπόθεση της έκρηξης στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Σε νέα εποχή ανάπτυξης η Groupama – Βραβεύσεις συνεργατών

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Στρατηγική συνεργασία Απόλλων – DIN

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ