ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Allianz Achievers Academy Επενδύοντας στην Εκπαίδευση του Συνεργάτη

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
14/11/2014 - Updated on 03/05/2015
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Εκπαίδευση
A A
Allianz Achievers Academy Επενδύοντας στην Εκπαίδευση του Συνεργάτη
Share on Facebook

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ακριβόπουλος, Διευθυντής Εκπαίδευσης Δικτύου Allianz

Διαβάστε Επίσης

Π. Ξενουδάκης: Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης ο κλάδος υγείας

Π. Ξενουδάκης: Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης ο κλάδος υγείας

Jan 24, 2024
Allianz Ελλάδος – Ευρωπαϊκή Πίστη: Ενώνονται νομικά σε μία εταιρία

Allianz Ελλάδος – Ευρωπαϊκή Πίστη: Ενώνονται νομικά σε μία εταιρία

Jun 1, 2023

Η Allianz Ελλάδος, αναγνωρίζει το ανθρώπινο δυναμικό της, εργαζόμενους και Συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεων, ως την κινητήρια δύναμη που συμβάλλει στη συνεχή της ανάπτυξη. Ως θυγατρική ενός σύγχρονου και διαρκώς εξελισσόμενου παγκόσμιου Ομίλου, υιοθετεί βέλτιστες πρακτικές στους τομείς Επιλογής, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης των Συνεργατών της. Προσφέροντάς τους την απαραίτητη τεχνογνωσία, εμπειρία, συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση συμβάλλει στην αρτιότητα των γνώσεων τους, ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών.

Με όραμα τη διάδοση και τη διατήρηση μιας ενιαίας κουλτούρας υψηλής απόδοσης για τους Συνεργάτες της, η Allianz Ελλάδος έχει δημιουργήσει την Ακαδημία Εκπαίδευσης-Allianz Achievers Academy (A.A.A). Η Ακαδημία της Allianz, μέσω της διακριτά διαφορετικής προσέγγισης που ακολουθεί για την Εκπαίδευση του Συνεργάτη, έχει ως στόχο της να καταστεί το Best Practice της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.
Η προσέγγισή της βασίζεται σε 3 άξονες:

  • Τη συστηματική συγκέντρωση και αξιοποίηση τεχνογνωσίας,
  • Την εφαρμογή ενός Εκπαιδευτικού προγράμματος εναρμονισμένου με τη Στρατηγική και τις Ηγετικές Αξίες του Ομίλου,
  • Τη βέλτιστη διαχείριση των ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματος στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Το σύγχρονο και πιστοποιημένο από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, Εκπαιδευτικό Κέντρο της Α.Α.Α. βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του ιδιόκτητου κτιρίου της Allianz Ελλάδος στην Αθήνα. Έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί έως 300 Συνεργάτες με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και άνετες θέσεις εργασίας.

Η Allianz Achievers Academy (A.A.A.) αποτελεί έναν πρότυπο φορέα εκπαίδευσης κορυφαίων, τυποποιημένων και ποιοτικών προδιαγραφών. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Α.Α.Α. απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα των Συνεργατών του Δικτύου και στηρίζονται σε έναν πρωτοποριακό και καινοτόμο τρόπο παρακολούθησης βασισμένο σε εργαστήρια, εκπαιδευτικές ταινίες, ανάλυση περιπτώσεων και στοχοθεσία μέσα από KPI´s (δείκτες μέτρησης απόδοσης). Η πρόοδος των συμμετεχόντων παρακολουθείται από τη Διεύθυνση Πωλήσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων. Οι Συνεργάτες παρακολουθούν τα αντίστοιχα προγράμματα του επιπέδου όπου ανήκουν, με κριτήριο την παραγωγικότητα και διατηρησιμότητα του χαρτοφυλακίου τους, σε στοχευόμενη θεματολογία, πρακτικά αναγνωρίσιμη στην καθημερινότητα του καθενός και χωρισμένη σε επίπεδα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται κορυφαίοι, επαγγελματικά πιστοποιημένοι Συνεργάτες, με έμφυτη τη νοοτροπία της άριστης επίδοσης.

Στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Allianz παρέχεται στο Συνεργάτη η απαραίτητη εκπαίδευση καθώς και τεστ προσομοίωσης, για να μπορέσει να συμμετάσχει στις εξετάσειs πιστοποίησης, προκειμένου να αποκτήσει την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος για όλα τα επίπεδα. 

Τη χρονιά που πέρασε, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης πραγματοποίησε 216 προγράμματα. Ο αριθμός των Συνεργατών που παρακολούθησαν τα σεμινάρια της Α.Α.Α. σε όλους τους κύκλους σπουδών το 2013, ξεπερνά τις 3.000 συμμετοχές.

Ολοκληρωμένοι Κύκλοι Σπουδών

  • Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ξεκινούν με τα προγράμματα της «Επαγγελματικής Πιστοποίησης», όπου πέρα από την προετοιμασία για τις εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, υπάρχουν και τα προγράμματα πιστοποίησης της Allianz, όπως αυτό του «Συμβούλου Σύνταξης» τo οποίo παρέχει στον επαγγελματία Ασφαλιστικό Σύμβουλο της Εταιρείας τα απαραίτητα εφόδια και τις γνώσεις, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα νέα πρότυπα δουλειάς με βάση τις ανάγκες της αγοράς, πρωταγωνιστώντας στη νέα πραγματικότητα, αλλά και της «Πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», «Δεοντολογίας και Συμμόρφωσης», «Στελέχωσης και Επιλογής», με εξετάσεις πιστοποίησης.
  • Ακολουθεί η «Βασική Προϊοντική Εκπαίδευση», με στόχο την απόκτηση γνώσεων και την εμβάθυνση σε θέματα της ασφαλιστικής αγοράς, των προγραμμάτων αιχμής της Εταιρείας, αλλά και χρήσιμων τεχνολογικών εφαρμογών για τη δουλειά του Συνεργάτη.
  • Οι «Τεχνικές Πωλήσεων» στη συνέχεια, περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την κατανόηση της σημασίας των πωλήσεων στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και την ανάπτυξη σύγχρονων τεχνικών που ένας ασφαλιστικός σύμβουλος καλείται να χρησιμοποιήσει, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του ρόλου του σήμερα.
  • Η ενότητα «Διοίκηση και Εποπτεία» περιλαμβάνει στοχευμένες εκπαιδευτικές συναντήσεις διεύρυνσης γνώσεων και ικανοτήτων του Manager.
  • Τέλος, η ενότητα της «Στοχευμένης Εκπαίδευσης», περιλαμβάνει προγράμματα που πραγματοποιούνται σε κατά τόπους Γραφεία Πωλήσεων καλύπτοντας πιο εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ανάγκες σε θέματα προϊόντων και πωλήσεων. Σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, είναι και η πιστή τήρηση των «Οδηγιών και Διαδικασιών», όπως περιγράφονται στον Οδηγό Εκπαίδευσης της Α.Α.Α. Αυτό θα επιτρέψει τη σωστή προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση των προγραμμάτων για την οποία απαιτείται η ενεργή και ένθερμη υποστήριξη όλων των Συνεργατών. Επειδή για τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης… «H Εκπαίδευση είναι μια Σχολή απ’ όπου δεν αποφοιτά κανείς!!», έχει ήδη προγραμματίσει, σύμφωνα με το νέο Οδηγό Εκπαίδευσης για το Α΄ εξάμηνο του 2014, να πραγματοποιήσει στην Ακαδημία της 65 προγράμματα όλων των κύκλων, απευθυνόμενη σε όλα τα επίπεδα των Συνεργατών του Δικτύου.
Tags: Allianz ΕλλάδοςΕκπαίδευση
new-cover-insurancegif

Related Posts

Γίναμε «ένα χρόνο σοφότεροι»; Αλλάζοντας αντίληψη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πόσιμο Νερό: Το νέο «χρυσάφι» επί γης!

by Insurancedaily editorial team
Jun 13, 2025
Από τη GERLING στην HDI: 30 χρόνια ασφάλισης και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Από τη GERLING στην HDI: 30 χρόνια ασφάλισης και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

by Νίκος Μωράκης
Jun 13, 2025
ΙΑΣΩ: Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΙΑΣΩ: Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη

by Insurancedaily editorial team
Jun 12, 2025
Οργανωτικές αλλαγές στην NN Hellas
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οργανωτικές αλλαγές στην NN Hellas

by Insurancedaily editorial team
Jun 12, 2025
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,8% στην Κυκλοφορία Οχημάτων το Δεκέμβριο του 2013
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τέσσερις και… σήμερα για τα ανασφάλιστα οχήματα

by Insurancedaily editorial team
Jun 12, 2025
Πράκτορες & bancassurance διαχειρίζονται πάνω από 2.4 δις ευρώ ασφάλιστρα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πράκτορες & bancassurance διαχειρίζονται πάνω από 2.4 δις ευρώ ασφάλιστρα

by Insurancedaily editorial team
Jun 12, 2025
Οι 34 μεγαλύτεροι πράκτορες της ασφαλιστικής αγοράς το 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι 34 μεγαλύτεροι πράκτορες της ασφαλιστικής αγοράς το 2023

by Insurancedaily editorial team
Jun 11, 2025
Οι 15 μεγαλύτεροι μεσίτες και πράκτορες  (στοιχεία 2024)
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι 15 μεγαλύτεροι μεσίτες και πράκτορες (στοιχεία 2024)

by Insurancedaily editorial team
Jun 11, 2025
Η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση αναδιαμορφώνει τον χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς
Ασφάλιση Επιχειρήσεων

Η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση αναδιαμορφώνει τον χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς

by Insurancedaily editorial team
Jun 11, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
nn-300x250-animated-banners-01gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ