Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφαλιστικές εταιρείες Ζωής: Στα 54 εκατ. ευρώ ο Μέσος όρος SCR


Στα 54.171.318 εκατ. ευρώ δηλαδή στο 224% υπολογίζεται σύμφωνα με τη μελέτη της Prudential ο μέσος όρος του Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας γνωστού και ως SCR για τις Ασφαλιστικές εταιρείες Ζωής.

του Νίκου Μωράκη

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες που σύμφωνα με την ΤτΕ έχουν τη συγκεκριμένη άδεια υπολογίζουν τα απαιτούμενα κεφάλαια φερεγγυότητας που πρέπει να διαθέτουν χωρίζοντάς τα σε τρεις βασικές κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με τα βασικό κεφάλαιο φερεγγυότητας που πρέπει να διατηρεί, η δεύτερη με τα κεφάλαια λειτουργικών της κινδύνων, ενώ η τρίτη κατηγορία με την ικανότητά της να απορροφά ζημιές.

Πιο συγκεκριμένα ο Μ.Ο. του Βασικού Κεφαλαίου Φερεγγυότητας μιας Ζωικής Ασφαλιστικής Εταιρείας ανέρχεται στα 47.909.115 ευρώ, ο Μ.Ο. των Κεφαλαίων Λειτουργικών Κινδύνων στα 6.288.994 ευρώ ενώ οι Ζημιές που πρέπει να απορροφά στα 26.791 ευρώ.

Το Βασικό Κεφάλαιο Φερεγγυότητας, που κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό του SCR υπολογίζεται αθροίζοντας τα ποσοστά των κεφαλαίων που απαιτούνται για το Underwriting Ζωής (37%), Υγείας (18%) ενώ υπάρχουν προβλεπόμενα κεφάλαια για Market risk 39% αλλά και για default risk αντισυμβαλλόμενων (6%).

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη ο μέσος όρος του ελάχιστου κεφαλαίου φερεγγυότητας (MCR) των Ασφαλιστικών εταιρειών ζωής υπολογίστηκε στα 19.795.833 ευρώ δηλαδή στο 578%.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστικές εταιρείες Ζωής: Στα 54 εκατ. ευρώ ο Μέσος όρος SCR! https://www.insurancedaily.gr/asfalistikes-eteries-zois-sta-54-ek-evro-o-mesos-oros-scr/