Αστική Ευθύνη

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν 500 ασθενείς θα μηνύσουν την Merck


Το ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα αποφασίσει κατά πόσο ασθενείς με οστεοπόρωση που έκαναν χρόνια χρήση του φαρμάκου Fosamax της Merck, έχουν τη δυνατότητα να μηνύσουν την φαρμακευτική εταιρεία.

Όπως αναφέρει το abc περίπου 500 ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο προσπαθούν να μηνύσουν την εταιρεία καταγγέλλοντας ότι δεν ενημέρωσε πλήρως για τους κινδύνους από τη χρήση του φαρμάκου τους ασθενείς και τους γιατρούς.

Μία από τις ασθενείς είναι και η Lorice Cortez .Η Lorice ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το φάρμακο για να αντιμετωπίσει την οστεοπόρωση. Όμως τον Αύγουστο του 2009, μετά από μία δεκαετία χρήσης, καθώς ξεκλειδωνε την πόρτα της, χωρίς να υπάρξει ατύχημα το πόδι της έσπασε. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί από το φάρμακο σπασίματα και κατάγματα που απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Η Merck δεν αμφισβητεί τον αυξημένο κίνδυνο μηριαίων καταγμάτων σε μακροχρόνιους χρήστες του Fosamax, σύμφωνα με το abc.com και έχει συμπεριλάβει σχετική προειδοποίηση από το 2010.

Αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αποζημίωση στα κρατικά δικαστήρια επειδή η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το 2009 απέρριψε προτεινόμενη προειδοποίηση στους ασθενείς.

“Εάν ένας κατασκευαστής προτίθεται να προειδοποιήσει για έναν κίνδυνο, αποκαλύπτει τι γνωρίζει για αυτόν τον κίνδυνο και απορρίπτεται από την FDA, οι αξιώσεις εναντίον του εμποδίζονται από το νόμο”, υποστηρίζει η Merck στην επιστολή της προς το δικαστήριο.

Πηγή: Abc.com


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν 500 ασθενείς θα μηνύσουν την Merck! https://www.insurancedaily.gr/dikastirio-tha-apofasisi-500-asthenis-tha-minysoun-tin-merck/