ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ενδιαφέρουσα Τροποποίηση του ν3723/2008 επεκτείνει την κάλυψη των Ομολόγων PSI και για Ασφαλιστικές, υπό προϋποθέσεις…

Insurancedaily Editorial Team by Insurancedaily Editorial Team
04/02/2013
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

AutokinitaΌπως πάντα καθυστερημένα η Κυβέρνηση υπέβαλε για διαβούλευση μια Τροποποίηση του Νόμου Αλογοσκούφη 3723/2008 περί Ρευστότητας, προκειμένου να διευκολύνει Ασφαλιστικές Εταιρείες να καλύψουν ζημιές που υπέστησαν από τα «Πέτσινα Κρατικά Ομόλογα»… τα οποία, κομψά τα αποκαλούν…PSI! Πρόκειται για τις ζημιές που υπέστησαν οι Ασφαλιστικές από τις Επενδύσεις που έκαναν στα «Κρατικά Ομόλογα» με τα Κεφάλαια των Ασφαλισμένων τους και των Επενδυτών-Πελατών τους! Η προσφορά του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει και χαράτσι στις Ασφαλιστικές 10% το χρόνο για τα Κεφάλαια που θα δοθούν, πάλι σε …Κρατικά Ομόλογα που θα στηρίζονται με την εγγύηση Προνομιακών Μετοχών που θα εκδίδει η Ασφαλιστική κατ’ εξαίρεση, για αυτό το σκοπό, υπέρ του δημοσίου ως εγγύηση. Οι Μετοχές που θα κρατούνται από την Κυβέρνηση ως Εγγύηση, δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν, πρέπει να εξαγοραστούν από τις Ασφαλιστικές μετά (5) χρόνια, διαφορετικά η παράταση της επαναγοράς των Μετοχών θα επιβαρύνεται με πρόσθετο επιτόκιο 2%! Τα Κεφάλαια αυτά, βεβαίως βεβαίως, θα δοθούν με την προϋπόθεση ότι η ΔΕΙΑ θα εγκρίνει τη Βιωσιμότητα της Εταιρείας και ότι θα υπάρξει Συγχώνευση ή Απορρόφηση άλλης Εταιρείας!

Διαβάστε Επίσης

Αγόρασα αυτοκίνητο. Γιατί με αναγκάζουν να το ασφαλίσω;

Αγόρασα αυτοκίνητο. Γιατί με αναγκάζουν να το ασφαλίσω;

Jul 29, 2025
H Amazon κάνει ασφαλιστικό ¨άνοιγμα¨ στην Ευρώπη και ψάχνει επικεφαλής

Αντιμέτωπη με μαζικές αγωγές η Amazon

Jul 29, 2025

Τα Κεφάλαια αυτά προσφέρονται μόνον ως «Κεφάλαια Επάρκειας και Φερεγγυότητας» της Ασφαλιστικής και όχι Κεφάλαια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως Κεφάλαια Κίνησης.

Εύλογα ο αναγνώστης θα διερωτηθεί, πώς μετά 4 χρόνια θυμήθηκαν τις Ασφαλιστικές, όμως για να δημοσιεύουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς συμβαίνουν και να μη βιαζόμαστε να… μαντεύουμε  υστερόβουλες διαγνώσεις περί «κρατικοποιήσεων», το Υπουργείο Οικονομικών, το 2008 όταν προτάθηκε η συγκεκριμένη λύση, είχαν συμπεριλάβει και τις Ασφαλιστικές, όμως ο τότε υφυπουργός Γ. Παπαθανασίου, τις απέκλεισε γιατί φοβόνταν μην τυχόν η λύση θεωρηθεί ως σωσίβιο για την «Ασπίς» που ήταν κάτω από το μικροσκόπιο των Αρχών… Αυτά για την ιστορία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος Αλογοσκούφη 3723 που ψηφίστηκε το 2008, επινοήθηκε αποκλειστικά για να καλύψει τα Κεφάλαια Επάρκειας και Φερεγγυότητας  των Τραπεζών για τις ζημιές που υπέστησαν από τα «Κρατικά Ομόλογα» που κατέρρευσαν. Ο νόμος αυτός προέβλεπε το δικαίωμα στις Τράπεζες να εκδώσουν Προνομιούχες Μετοχές για να πάρουν Κρατικά Ομόλογα για να τα χρησιμοποιήσουν ως Κεφάλαια Επάρκειας, για να καλύψουν τις ζημιές τους και να μπορούν να λειτουργούν ως Τράπεζες.

Η τροποποίηση του νόμου 3723/2008 ονομάζεται «Επενδυτικά Εργαλεία Ανάπτυξης και Παροχής Πιστώσεων» και προσθέτει την παράγραφο (7) στην παράγραφο (5). Λέει τα εξής:

Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις Ανώνυμες Εταιρείες Ιδιωτικής Ασφάλισης που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, εφόσον έχουν υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, στο οποίο προβλέπεται Συγχώνευση με Απορρόφηση ή με Σύσταση Νέας Εταιρείας του ίδιου κλάδου, το οποίο κατά την κρίση της Εποπτικής Αρχής Διασφαλίζει τη Βιωσιμότητα και Φερεγγυότητα του νέου σχήματος».
Παρόλο που τα Κεφάλαια που έχουν Επενδυθεί σε Κρατικά Ομόλογα από τις λεγόμενες μικρές Ασφαλιστικές Αυτοκινήτων είναι μικρά, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη Τροποποίηση εξυπηρετεί περισσότερο τις δύο τρεις Εταιρείες που βρίσκονται στην Αγορά για Συγχωνεύσεις ή Απορροφήσεις 15 περίπου άλλων Ασφαλιστικών Εταιρειών, οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίζουν μικρότερες δυσκολίες κάλυψης των Ελλειμμάτων που προέκυψαν από το PSI και όχι μόνον.

Μια μεγάλη, σύμφωνα με δηλώσεις της Διοίκησης εξετάζει 17 φακέλους Εταιρειών που θα μπορούσαν να συγχωνευτούν. Μια άλλη, μικρότερη αλλά πολύ καλά οργανωμένη είχε ξεκινήσει πριν από ενάμιση χρόνο περίπου συζητήσεις κάνοντας μια πολύ καλή πρόταση, ωστόσο, οι συγκεκριμένες Εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν. Τώρα εξετάζεται ένα σενάριο συγχώνευσης που έχει προχωρήσει αρκετά και πιθανόν σύντομα να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις. Πιστεύουμε ότι με την ψήφιση αυτής της τροποποίησης θα διευκολυνθούν οι αναμενόμενες συγχωνεύσεις.

Τα περιθώρια ελιγμών τελείωσαν. Οι ιδιοκτήτες που δε θα μπορέσουν να βρουν τα Κεφάλαια και το Knowhow που απαιτεί το Solvency II και που θα αρνηθούν και αυτή την ευκαιρία να συγχωνευτούν… θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια… στο κλείσιμο!

Υπενθυμίζουμε ότι η Αστική Ευθύνη της Πολιτείας και των δύο Κομματικών Κυβερνήσεων των τελευταίων 30 χρόνων,  για  την παρολίγον… διάλυση της Ασφαλιστικής Αγοράς είναι… Τεράστια. Όχι μόνον για τις ίδιες τις Ασφαλιστικές, αλλά κυρίως για τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η εκ Δόλου Ανεπάρκεια της Πολιτείας σε εκατομμύρια Έλληνες Πολίτες!

Κανένας Έλληνας Πολίτης δεν Πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι Ασφαλιστές Μεγαλοαπατεώνες που ρήμαξαν τους Έλληνες Πολίτες και από τους οποίους μόνον ένας κλείστηκε στη φυλακή, ενεργούσαν από μόνοι τους χωρίς την απαραίτητη Πολιτική Προστασία!

Ποιος ήταν, είναι και θα είναι …«ΜεγαλοΝταβατζής» κύριε… Κ. Καραμανλή που περιοριστήκατε μόνον να φωτογραφίζετε τους Μεγαολοεργολάβους και Εθνικούς Προμηθευτές; Οι συνεργάτες σας Υπουργοί και άλλοι δεν είναι οι πραγματικοί «ΜεγαλοΝταβατζήδες»; Και η κουτσή Μαρία σας έχει πάρει είδηση!

Τουλάχιστον ο Φ. Κουβέλης, τόλμησε και ανακοίνωσε πρόσφατα τις προθέσεις του Κόμματός του να προβεί σε θεσμικές αναδιαρθρώσεις του Σάπιου Συστήματος Εξουσίας που οι Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος συνεχίζουν να το επικαλούνται με τη ψεύτικη σοβαροφάνεια που τους διακρίνει… Επικαλούνται τις φαιδρές Προανακριτικές και λοιπές εξεταστικές Επιτροπές του Σάπιου Συστήματος, ενώ γνωρίζουν ότι οι Πολίτες μόνον που τις ακούν χάνουν το χρώμα τους και παθαίνουν κράμπες στο στομάχι τους!

250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.: Συμβάλλει στην προώθηση της αποταμίευσης και του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.: Συμβάλλει στην προώθηση της αποταμίευσης και του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

by Insurancedaily editorial team
Jul 28, 2025
Οι σύγχρονες μονάδες υγείας MEDIFIRST συμμετέχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι σύγχρονες μονάδες υγείας MEDIFIRST συμμετέχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

by Insurancedaily editorial team
Jul 28, 2025
Πώς να ασφαλίσετε σωστά το σπίτι σας
Ασφάλιση Κατοικίας Ειδήσεις & Νέα

Πώς να ασφαλίσετε σωστά το σπίτι σας

by Insurancedaily editorial team
Jul 28, 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Ι. Μακρυμίχαλος πρώτος πρόεδρος του ΣΕΜΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο Ι. Μακρυμίχαλος πρώτος πρόεδρος του ΣΕΜΑ

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Επίτιμος Διδάκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Ι. Χατζηθεοδοσίου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O Γ. Χατζηθεοδοσίου είναι άτυπα η φωνή της διαμεσολάβησης. Γιατί όχι και τυπικά;

by Νίκος Μωράκης
Jul 25, 2025
ΤτΕ: Οι υποψήφιοι στις εξετάσεις 19 – 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μεταβίβαση Ομαδικού Ασφαλιστηρίου από την Allianz προς την GENERALI

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Ποιες ασφαλιστικές θα σηκώσουν το βάρος για τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μετά από τους καύσωνες αντιμέτωπη με πλημμύρες η Ευρώπη

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Ποια μέτρα ισχύουν σήμερα για τον καύσωνα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ποια μέτρα ισχύουν σήμερα για τον καύσωνα

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Νέο Ρεκόρ Guinness από τον Σπύρο Χρυσικόπουλο. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική υπερήφανα στο πλευρό του από το 2018!
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέο Ρεκόρ Guinness από τον Σπύρο Χρυσικόπουλο. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική υπερήφανα στο πλευρό του από το 2018!

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
202506nnpillowdisplay300x25062jpg
300250png
cnp-banner-300x250-final-1gif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ