Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Έρευνα Insurancemarket: Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας με 198€ στην Αττική και 114€ στο Βόρειο Αιγαίο


Την πτωτική πορεία του μέσου ασφαλίστρου από το 2016 έως το 2018, τις διαφοροποιήσεις στην τιμολόγηση ανά νομό και ηλικιακή κατηγορία και τις τάσεις των ιδιοκτητών οχημάτων όσον αφορά την ασφάλιση, καταγράφει έρευνα της insurancemarket σε 1 εκατομμύριο οδηγούς.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας το 2018 για να ασφαλίσει ο ιδιοκτήτης το όχημα του έπρεπε να δαπανήσει 174,59€ ευρώ ετησίως, το 2017 187,11€ και το 2016 195,05€. Σχολιάζοντας σχετικά αναφέρεται ότι η μείωση των ασφαλίστρων “οφείλεται κατά κύριο λόγο στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση των ανασφάλιστων έως τώρα οχημάτων έπειτα από τις διασταυρώσεις & τα πρόστιμα που άρχισαν να επιβάλλονται. Μέχρι το τέλος του 2017 ήταν ασφαλισμένα 6 εκατ. οχήματα έναντι 5,6 εκατ. οχημάτων το 2016. ∆ηλαδή το 2017, οι ασφαλίσεις οχημάτων σημείωσαν αύξηση 7,09%”. Μεγάλες οι διαφοροποιήσεις ανά νομό Το μεγάλο χάσμα που καταγράφεται στα ασφάλιστρα ανάλογα με την περιοχή που είναι δηλωμένο το οχήμα.

Ιδιαίτερα:
• Τα οχήματα που είναι δηλωμένα στην Αττική πληρώνουν κατά μέσο όρο ακριβότερα ασφάλιστρα από αυτά των μικρότερων αστικών κέντρων λόγω της μεγαλύτερης πιθανότητας να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα
• Το ακριβότερο μέσο ασφάλιστρο του 2018 ανήκει στην περιφέρεια Αττικής με 198€ ετησίως ενώ το χαμηλότερο στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 114,36€

• Το υψηλότερο κόστος ζημιάς εντοπίζεται στον Νομό Χαλκιδικής & το χαμηλότερο στον Νομό ∆ράμας (στατικά στοιχεία ΕΑΕΕ 2016)
• Η μεγαλύτερη συχνότητα ζημιάς εντοπίζεται στον Νομό Αττικής με 8,58% & η μικρότερη στον Νομό Σάμου με 3,09% (στατιστικά στοιχεία ΕΑΕΕ 2016)

Διαφοροποιήσεις; εμφανίζονται και στα ασφάλιστρα με βάση την ηλικία, με τους οδηγούς από 30 έως 49 ετών να έχουν το μικρότερο κόστος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους.

Πηγή: Insurancemarket

 

Ποια πακέτα ασφάλισης επιλέγουν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας περίπου 7 στους 10 καταναλωτές έχουν βασικά πακέτα ασφάλισης και περισσότεροι από 2 στους 10 έχουν καλύψεις πυρός και κλοπής.

Τι δείχνει η έρευνα για τους άνδρες και τις γυναίκες

• Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο γρήγορες στην online ασφάλεια του αυτοκινήτου τους ολοκληρώνοντας σε μικρότερο χρονικό διάστημα την απαιτούμενη φόρμα • Αντιθέτως, οι άνδρες εμφανίζονται περισσότερο πιστοί στην ασφαλιστική τους εταιρεία την στιγμή της ανανέωσης

• Και τα 2 φύλα επιλέγουν αντίστοιχες προαιρετικές καλύψεις με την Οδική Βοήθεια πρώτη στις προτιμήσεις τους

Πηγή: insurancemarket


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έρευνα Insurancemarket: Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας με 198€ στην Αττική και 114€ στο Βόρειο Αιγαίο! https://www.insurancedaily.gr/erevna-insurancemarket-asfalizoume-aftokinito-mas-198e-stin-attiki-ke-114e-sto-vorio-egeo/