ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Φ. Σφυρικάκη: Όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε στην αγορά ο καθένας με το μερίδιό του

Φ. Σφυρικάκη

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Βοιωτίας – στο πλαίσιο της στήλης «Ασφαλιστικό Οδοιπορικό» – επισκεφτήκαμε την κ. Φλώρα Σφυρικάκη, Υπεύθυνη στο υποκατάστημα της Ιντερσαλόνικα στη Θήβα και της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα της Εταιρείας που αντιπροσωπεύει στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΛΩΡΑ ΣΦΥΡΙΚΑΚΗ

Από πότε λειτουργεί το υποκατάστημα της Ιντερσαλόνικα στη Θήβα και πόσους συνεργάτες εξυπηρετεί;

Το Υποκατάστημα της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ στη Θήβα λειτουργεί από το 2004 και εξυπηρετεί ένα αρκετά ικανοποιητικό αριθμό συνεργατών. Η σχέση μας στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην εμπιστοσύνη και στην προσωπική επαφή, έχοντας πλέον επιτύχει άρρηκτους δεσμούς μεταξύ μας.

Την περίοδο του υψηλού ανταγωνισμού στον κλάδο Αυτοκινήτων παρατηρήσατε μειώσεις στον ασφαλισμένο στόλο σας ή οι πελάτες σάς εμπιστεύτηκαν;

Την περίοδο του υψηλού ανταγωνισμού, όπως αναφέρεται, υπήρξαν κάποιες μειώσεις στο πλήθος των ασφαλισμένων μας οχημάτων, οι οποίες ήταν απόρροια της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και δεν είχαν να κάνουν με σχέσεις εμπιστοσύνης. Οι πελάτες μείωσαν όσο μπορούσαν τα κυκλοφορούντα οχήματά τους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Ο κόσμος μας εμπιστεύεται, γνωρίζει ποιοι είμαστε και πού θα μας βρει όταν μας χρειαστεί. Αυτό εξάλλου θεωρώ ότι είναι ένα από τα πολύ “δυνατά χαρτιά” της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ. Τα Υποκαταστήματα όπως και όλοι οι συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα, δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να εξυπηρετηθεί άμεσα και η αμεσότητα είναι και το κλειδί επιτυχίας της Εταιρείας μας.

Διαβάστε επίσης: Ε. Κιούση: Υπάρχουν συνεργάτες που η διατηρησιμότητά τους ξεπερνά το 95%

Το γεγονός ότι έχετε τη δική σας οδική βοήθεια το αναγνωρίζει ο κόσμος; Πόσα οχήματα διαθέτει η Εταιρεία στο Νομό σας;

Το γεγονός ότι η Εταιρεία μας διαθέτει ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και έμπειρο, εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό σε συνάρτηση με τη διαχρονική διαπροσωπική σχέση που αναπτύσσουμε με τους πελάτες μας, εξασφαλίζει την άμεση και υπεύθυνη εξυπηρέτησή τους. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια, ο στόλος μας εξυπηρετεί και ασφαλισμένους άλλων εταιρειών κάνοντας ακόμα πιο ισχυρή την παρουσία της Εταιρείας στο χώρο. Η Εταιρεία διαθέτει στο Νομό τα ορίζοντα από το νόμο, ειδικά οχήματα Οδικής Βοήθειας, ενώ όποτε χρειασθεί γίνεται και ενίσχυσή τους από τα κεντρικά.

ΕΠΥ, bancassurance, direct πωλήσεις. Ποια είναι η άποψή σας για κάθε ένα από τα κανάλια που σας προανέφερα;

Στις μέρες μας παρατηρείται έντονος ανταγωνισμός από τα κανάλια που αναφέρετε, γιατί το μειωμένο τιμολόγιο που προσφέρουν καθιστά ίσως πιο εφικτή τη σύμβαση ασφάλισης. Οι ΕΠΥ έχουν μπει δυναμικά στο χώρο αλλά επίσης και οι “παραδοσιακές ασφαλιστικές” εταιρείες, με πρώτες τις πολυεθνικές, έχουν πλέον μπει επιθετικά στον κλάδο αυτοκινήτου.

Το bancassurance επίσης κερδίζει έδαφος. Το έτοιμο πελατολόγιο των τραπεζών καθιστά τη διαδικασία πιο εύκολη αλλά και θύελλα αντιδράσεων ξεσπά για αυτόν ακριβώς το λόγο. Θεωρώ πώς όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε στο χώρο κατέχοντας ο καθένας το δικό του μερίδιο αγοράς.

Οι direct πωλήσεις έχουν και αυτές τη δυναμική τους μιας και το Internet είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Ο περισσότερος κόσμος όμως επιζητά την προσωπική επαφή με τον ασφαλιστή του και ειδικά στην επαρχία που ο κόσμος είναι συσπειρωμένος αυτό βρίσκει άμεση εφαρμογή.

Ποια είναι η άποψή σας για την Ασφαλιστική Αγορά στην Πόλη σας; Υπάρχει Ασφαλιστική συνείδηση; Είναι οι ασφαλιστές αρκετοί έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου;

Στην πόλη μας, η ασφαλιστική αγορά κινείται σε σταθερούς ρυθμούς και υπάρχει πληθώρα ασφαλιστών. Ο κόσμος αναζητά πλέον τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ως επακόλουθο των δυσάρεστων γεγονότων που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Έχει στραφεί το ενδιαφέρον του στις ασφαλίσεις υγείας, περιουσίας και συντάξεων. Περιορίζεται όμως τις περισσότερες φορές μόνο στην υποχρεωτική ασφάλιση καθώς αδυνατεί να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις του. Δυστυχώς όμως υπάρχει και ένα ποσοστό ανθρώπων (ευτυχώς όχι πολύ μεγάλο) που επιλέγει να μην ασφαλιστεί αφήνοντας τον εαυτό του εκτεθειμένο και αναλαμβάνοντας το ρίσκο να πληρώσει ο ίδιος τα ποσά που μπορεί να προκύψουν από ένα μελλοντικό ατύχημα.

Θέλω να πιστεύω πώς σύντομα θα επέλθει σταθερότητα στη χώρα μας και δεν θα απέχουμε τόσο από τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Φ. Σφυρικάκη: Όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε στην αγορά ο καθένας με το μερίδιό του! https://www.insurancedaily.gr/f-sfyrikaki-oli-boroume-na-synyparchoume-stin-agora-o-kathenas-meridio-tou/