ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ΑΧΑ αποκαλύπτει τη νέα στρατηγική της «Φιλοδοξία 2020»

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
21/06/2016
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Διεθνείς Ειδήσεις
A A
Thomas Buberl

Ο Thomas Buberl.

Share on Facebook
Thomas Buberl
Ο Thomas Buberl.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μετόχων της ΑΧΑ στο Παρίσι, στη διάρκεια της οποίας η νέα διοίκηση παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο «Φιλοδοξία 2020».

«Η επιτυχία της Φιλοδοξίας ΑΧΑ αποτέλεσε ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να επιδιώξουμε τον μετασχηματισμό μας, για να προσαρμοστούμε και να αναπτυχθούμε σε ένα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον», είπε ο Thomas Buberl, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος το Ομίλου ΑΧΑ.

Διαβάστε Επίσης

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες

Aug 13, 2025
Στην Τράπεζα Πειραιώς η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

Τι «αποκαλύπτει» η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά  της Εθνικής Ασφαλιστικής

Aug 12, 2025

«Η Επικέντρωση – ο πρώτος στρατηγικός πυλώνας μας – αφορά στην ανάληψη ενεργειών σήμερα που θα διασφαλίσουν ότι θα προσφέρουμε στους επενδυτές μας ό,τι περιμένουν από εμάς. Θα αναπτύξουμε, επιπλέον, τη λειτουργία μας σε επιλεγμένους τομείς όπως οι εμπορικοί κίνδυνοι και τα αποταμιευτικά προϊόντα χαμηλών κεφαλαιακών απαιτήσεων, και σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Ασία αξιοποιώντας τα ισχυρά μας σημεία και τις βέλτιστες πρακτικές μας. Επίσης θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την αποδοτικότητά μας και τα περιθώρια τεχνικής κερδοφορίας. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα συμβάλλουν στον στόχο μας να έχουμε ετήσια ανάπτυξη στα λειτουργικά έσοδα ανά μετοχή μεταξύ 3% και 7%, καθ’ όλη τη διάρκεια του στρατηγικού πλάνου.»

«Παράλληλα, ο δεύτερος πυλώνας της στρατηγικής μας αφορά στο μετασχηματισμό της Εταιρείας μας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την αυριανή μας ανάπτυξη. Επιθυμούμε να προσαρμόσουμε το επιχειρησιακό μας μοντέλο από “μια Εταιρεία που αποζημιώνει”, σε “μια Εταιρεία-συνεργάτη των ασφαλισμένων μας”. Αυτό συνεπάγεται επιτάχυνση στον τομέα της επιχειρησιακής καινοτομίας για να απαντάμε στις γρήγορα εξελισσόμενες  απαιτήσεις των πελατών μας στον ψηφιακό κόσμο και περαιτέρω ανάπτυξη σε περιοχές όπως η πρόληψη και η προστασία. Η επιτυχία αυτού του μετασχηματισμού θα βασιστεί στη δέσμευση και την ενέργεια που θα δείξουν οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες μας και οι λοιποί Εταίροι, να προσαρμόσουν τις δυνατότητές τους για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.»

«Αυτές οι δύο προτεραιότητες για την ΑΧΑ είναι τα πρώτα βήματα για το μακροπρόθεσμο όραμά μου, το οποίο είναι να ενδυναμώνει η ΑΧΑ τους ανθρώπους να ζουν μια καλύτερη ζωή.»

Κύριοι οικονομικοί στόχοι για το 2020

  • Λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή (μέση ετήσια αύξηση) μεταξύ 3% και 7%.
  • Συνολικές ελεύθερες χρηματορροές από λειτουργίες του Ομίλου, 28 – 32 δισ. ευρώ.
  • Προσαρμοσμένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων, μεταξύ 12% – 14% για την περίοδο 2016 – 2020.
  • Στόχος για τον Δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ, μεταξύ 170% και 230%.
  • Εξοικονόμηση δαπανών προ φόρων 2,1 δισ. ευρώ.

Παγκόσμια Φιλοδοξία

Το νέο πλάνο πενταετίας βασίζεται σε δύο στρατηγικές προτεραιότητες: επικέντρωση και μετασχηματισμός.

Η πρώτη προτεραιότητα αφορά στην άμεση και συνεχή επικέντρωση σε βιώσιμη αύξηση κερδοφορίας για την περίοδο του επιχειρησιακού πλάνου, βασισμένη στην επιλεγμένη ανάπτυξη, στην αποδοτικότητα των δαπανών, στη βελτίωση τεχνικών περιθωρίων καθώς και στην ενεργή διαχείριση κεφαλαίων και χρηματικών διαθέσιμων. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα δώσουν στην ΑΧΑ τη δυνατότητα να αυξήσει τα κέρδη και τα ίδια κεφάλαια, ακόμα και σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Την ίδια ώρα, η ΑΧΑ θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό του επιχειρησιακού της μοντέλου βασισμένη σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις γρήγορα μεταλλασσόμενες απαιτήσεις των πελατών στον ψηφιακό κόσμο, κινούμενη από ένα μοντέλο λειτουργίας «μιας Εταιρείας που αποζημιώνει», σε ένα μοντέλο λειτουργίας «μιας Εταιρείας που βρίσκεται ως συνεργάτης δίπλα στους πελάτες της», προσαρμόζοντας σχετικά τις δυνατότητες των εργαζομένων της σε αυτή τη φιλοδοξία.

Φιλοδοξία Ζωής και Επενδύσεων

«Στους τομείς Ζωής και Επενδύσεων, ο στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες ανάπτυξης που προκύπτουν από τα χαμηλά επιτόκια και να επενδύσουμε στον επιτυχή μετασχηματισμό του μίγματος εργασιών που έχει επιτευχθεί στις ώριμες αγορές. Θα στοχεύσουμε να αναπτύξουμε τον πολύ επικερδή τομέα της Προστασίας και της Υγείας, τόσο στις μεγάλες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στα αποταμιευτικά προϊόντα, αφενός προωθώντας υβριδικά προϊόντα και προϊόντα χαμηλών κεφαλαιακών απαιτήσεων, αφετέρου αξιοποιώντας το ισχυρό αποτύπωμα που έχουμε στα δίκτυα διανομής μας και τις εσωτερικές μας δυνατότητες στη διαχείριση κεφαλαίων», είπε ο Paul Evans, Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Ζωής και Επενδύσεων και του τομέα Υγείας για τον Όμιλο ΑΧΑ.

Φιλοδοξία Γενικών Ασφαλίσεων

«Στους τομείς Γενικών Ασφαλίσεων, στόχος μας είναι να αναπτύσσουμε ενεργά το αποτύπωμά μας στους εμπορικούς κινδύνους και να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στις αγορές υψηλής ανάπτυξης, συνεχίζοντας παράλληλα να μετασχηματίζουμε τις λειτουργίες λιανικής μας για να απαντούμε πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες των πελατών μας. Στοχεύουμε στην αποδοτική διαχείριση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας μας, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την κερδοφορία μας, αξιοποιώντας τις τεχνικές μας δυνατότητες, τη μοναδική μας προοπτική σε επίπεδο δεδομένων και τις νέες τεχνολογίες», ανέφερε ο Gaëlle Olivier, Διευθύνων Σύμβουλος Ζημιών και Περιουσίας στον Όμιλο ΑΧΑ.

Ιδιαιτερότητες σχετικές με τα επιτόκια

Το εύρος 3% έως 7% μέσης ετήσιας αύξησης λειτουργικών κερδών ανά μετοχή που έχει δοθεί στους βασικούς δείκτες, αντανακλά προσεκτικές επιτοκιακές υποθέσεις όπου η ετήσια επίδραση κυμαίνεται μεταξύ -5% (που αντιστοιχούν σε σταθερά επιτόκια τα οποία παραμένουν στο σημερινό επίπεδο για τα επόμενα 5 έτη) και -1% (που αντικατοπτρίζουν μια μέτρια αύξηση των επιτοκίων για τα επόμενα 5 έτη). Μια σειρά από ενέργειες κάτω από την εποπτεία της διοίκησης (π.χ. βελτίωση αποδοτικότητας, βελτίωση περιθωρίων κέρδους, αύξηση εσόδων, συγχωνεύσεις και εξαγορές) στοχεύουν κυρίως να συμβάλλουν κατά 8% στα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή παρά να μειώσουν την επίδραση των χαμηλών επιτοκίων.

Πρόσθετα στους βασικούς δείκτες, οι παρακάτω στόχοι ανακοινώθηκαν επίσης κατά τη σημερινή παρουσίαση:

  • Μέση ετήσια αύξηση αξίας νέων επενδυτικών εργασιών 3% – 5% στις ώριμες αγορές με σταθερό μείγμα εργασιών για την περίοδο 2015 – 2020.
  • Μέση ετήσια αύξηση εσόδων Υγείας 3% – 5% για την περίοδο 2015 – 2020.
  • Δείκτης ζημιών Υγείας και Προστασίας στο 80% έως το 2020.
  • Δείκτης ζημιών και εξόδων (combined ratio) Υγείας και Προστασίας 93% – 94% έως το 2020.
  • Αύξηση λειτουργικών κερδών στον τομέα Υγείας και Επενδύσεων κατά 350 εκατομμύρια ευρώ από διαχείριση υφιστάμενου χαρτοφυλακίου έως το 2020.
  • Έσοδα Γενικών Ασφαλίσεων Εμπορικών Κινδύνων (μέση ετήσια αύξηση) 3% – 5% για την περίοδο 2015 – 2020.
  • Δείκτης ζημιών Γενικών Ασφαλίσεων (τρέχοντος έτους) 70% έως το 2020.
  • Δείκτης ζημιών και εξόδων (combined ratio) 94% – 95% έως το 2020.
  • Ca. -1 βαθμός του Δείκτη ζημιών του Ομίλου να προκύψει από την αξιοποίηση δεδομένων (smart data) για την περίοδο 2015 – 2020.
  • Λειτουργικά κέρδη Ασίας (μέση ετήσια αύξηση) 10% – 12% για την περίοδο 2015 – 2020.
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πυρκαγιές: Με προσωπικό ασφαλείας οι ασφαλιστικές εταιρείες

by Insurancedaily editorial team
Aug 13, 2025
Στην Τράπεζα Πειραιώς η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι «αποκαλύπτει» η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά  της Εθνικής Ασφαλιστικής

by Insurancedaily editorial team
Aug 12, 2025
Προς τα πού… τράβηξαν τα ασφάλιστρα οχημάτων;
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Προς τα πού… τράβηξαν τα ασφάλιστρα οχημάτων;

by Insurancedaily editorial team
Aug 11, 2025
Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
6 μέτρα για τα ασφάλιστρα υγείας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: 16 «καμπανάκια» για το ακριβό κόστος της ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
ΕΑΕΕ: Επισημάνσεις για την απόφαση μείωσης του ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το μαρτύριο της σταγόνας για τις ασφαλισμένες κατοικίες

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δρομολογείται μείωση τη εισφοράς υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Ανάκληση 259.000 Honda στις ΗΠΑ για “ελάττωμα” στο φρένο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφάλεια αυτοκινήτου και φυσικές καταστροφές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Generali: Έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών έως συνολικού ποσού 500 εκ. ευρώ.
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Generali: Έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών έως συνολικού ποσού 500 εκ. ευρώ.

by Insurancedaily editorial team
Aug 7, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
home-300x250gif
banner-250-300-2024png
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Mega deal στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι της Dallbogg

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ