ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ημερίδα για την Oδική Aσφάλεια από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και το Ι.Ο.ΑΣ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επενδύσει τα τελευταία 9 χρόνια 1,8 δις ευρώ στην αναβάθμιση υποδομών

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
11/11/2020
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Ημερίδα για την Oδική Aσφάλεια από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και το Ι.Ο.ΑΣ.
Share on Facebook

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και τοποθετήσεις στο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και του οδικού χάρτη προς τον στόχο «VisionZero – Μηδενικά Ατυχήματα» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου η διαδικτυακή ημερίδα «Μηδενικά ατυχήματα: Ο δρόμος της υλοποίησης» από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ΙΟΑΣ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κος Ι. Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κ. Αγοραστός και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κος Α. Μαντζιώκας.

Διαβάστε Επίσης

Εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

Εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

Mar 13, 2026
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ΙΟΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην οδική ασφάλεια

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ΙΟΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην οδική ασφάλεια

Dec 8, 2025

«Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αντιμετωπίζεται ως ένα εθνικό ζήτημα, τόσο από την κυβέρνηση όσο κι από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό», διαβεβαίωσε ο κος Κεφαλογιάννης, ο οποίος τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των ατυχημάτων και κυρίως των θυμάτων.

Πρόσθεσε πως η μείωση των ατυχημάτων τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν σημαντική, μεταξύ άλλων και λόγω της ολοκλήρωσης των νέων αυτοκινητόδρομων. Το Υπουργείο Υποδομών, κατέληξε ο κος Κεφαλογιάννης, καταρτίζει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια για τη δεκαετία 2021-2030, έχοντας ως στόχο την μείωση των θυμάτων κατά 50%.

Τις αποτελεσματικές ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη Θεσσαλία μέσω της υλοποίησης «ενός στρατηγικού σχεδίου που υλοποιούμε χρόνια τώρα, για την αναβάθμιση όλων των δρόμων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου» εξήρε ο κος Κ. Αγοραστός στον δικό του χαιρετισμό.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επενδύσει τα τελευταία 9 χρόνια 1,8 δις ευρώ στην αναβάθμιση υποδομών και αξόνων όπως οι διαδρομές από Λάρισα προς Τρίκαλα, Φάρσαλα και Βόλο. Ο κος Αγοραστός ανέφερε επίσης και την πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και κατέληξε ευχόμενος να υπάρξει κι ανάλογης φιλοσοφίας ενημερωτική καμπάνια για τη χρήση των ποδηλάτων.

Την ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι καλύτερα τη σημασία της οδηγικής παιδείας και συμπεριφοράς και να ευαισθητοποιηθούμε σαν κοινωνία τόνισε στον χαιρετισμό του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κος Α. Μαντζιώκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στη «μόνιμη, ανοιχτή σχέση της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας με την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για την οδική ασφάλεια των χρηστών της ΠΑΘΕ».

Στην εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας, ο κος Χ. Κέλλας, βουλευτής Λάρισας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, αναφέρθηκε στους τομείς της διακυβέρνησης, της οδικής παιδείας, των υποδομών και της περίθαλψης μετά το ατύχημα. Ειδικότερα, ο κος Κέλλας επισήμανε πως προετοιμάζεται από την κυβέρνηση η λειτουργία δομής, που θα διασφαλίζει την ενότητα των διασταυρούμενων δημοσίων πολιτικών οδικής ασφάλειας. Αναφέρθηκε επίσης στη διδασκαλία του μαθήματος οδικής ασφάλειας στα σχολεία και υπογράμμισε πως η ενότητα των πολιτικών οδικής ασφάλειας επιβάλλει τη συμπερίληψη της νομοθεσίας σε ένα νόμο, προκειμένου να είναι συνεκτικότερη η στρατηγική μείωσης των ατυχημάτων.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν και στη δεκαπενταετή και βραβευμένη με διεθνείς διακρίσεις δράση του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και του οράματός του για ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. Την Προσέγγιση Ασφαλούς Συστήματος και το Όραμα Μηδέν – VisionZero παρουσίασε στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κα Β. Δανέλλη-Μυλωνά. Το Όραμα Μηδέν, έχει το μακροπρόθεσμο όραμα να επιτύχει μηδενικούς θανατηφόρους ή σοβαρούς τραυματισμούς στο σύστημα μεταφορών, ανέφερε η κα Μυλωνά και τόνισε πως «είναι απαραίτητο να γίνεται κατανοητή και διαχειρίσιμη ολιστικά η πολύπλοκη και δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ ταχυτήτων, οχημάτων, οδικής υποδομής και συμπεριφοράς των χρηστών του οδικού δικτύου». Το ΙΟΑΣ αγωνίζεται, εδώ και 15 χρόνια, για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και την καλλιέργεια μιας παιδείας οδικής συμπεριφοράς.

Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας «Παράγοντες ατυχημάτων» παρουσιάσεις έκαναν ο Δρ. Ν. Ηλιού, Καθηγητής Συγκοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Διευθυντής Συντήρησης στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κος Δ. Μανδαλώζης και ο κος Γ. Καραμέρης, Μηχανολόγος/Μηχανικός και εκπαιδευτής του Ι.Ο.ΑΣ., καθώς και ο κος Ι. Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της BoschHellas. Στη δεύτερη ενότητα «Στρατηγικές για τη μείωση των ατυχημάτων», ομιλητές ήταν ο κος Χ. Κέλλας, ο κος Β. Μακρής, κοινωνιολόγος και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ι.Ο.ΑΣ., ο Διοικητής του Τμ. Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Μαγνησίας κος Ε. Αναδιώτης και ο κος Δ. Γκατσώνης, Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Η ανάπτυξη της υποδομής, η συντήρηση των οδικών δικτύων, η ενίσχυση των προδιαγραφών ασφάλειας των οχημάτων μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και η πρόληψη δια της εκπαίδευσης των οδηγών ήταν οι βασικές θέσεις που προτάθηκαν απ’ όλους τους ομιλητές, ενώ επισημάνθηκε πως η οδική ασφάλεια πρέπει να αποτελέσει μια από τις κύριες εθνικές προτεραιότητες τα επόμενα χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος «Όραμα Μηδέν».

Κοινή ήταν και η παραδοχή πως η συμβολή των κλειστών αυτοκινητόδρομων στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι μεγάλη, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, κλείνοντας την εκδήλωση, τόνισε πως στο πρόγραμμα για την επίτευξη του δεκαετή στόχου θα πρέπει να υπάρχουν ενδιάμεσοι υλοποιήσιμοι στόχοι και πως είναι σημαντικές οι επενδύσεις στην υποδομή και στα οχήματα, όμως «θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον οδηγό ως κύριο παράγοντα πρόκλησης τροχαίωνσυμβάντων: στην εκπαίδευση και τη συμμόρφωση».

Tags: ΙΟΑΣ
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

ΙΑΣΩ: «Πώς να μην εμπλακείτε ποτέ σε τροχαίο» 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΙΑΣΩ: «Πώς να μην εμπλακείτε ποτέ σε τροχαίο» 

by Insurancedaily editorial team
Mar 18, 2026
Χ. Γεωργίου: Ριζική απλοποίηση των διαδικασιών
Harvard Business Review

Χ. Γεωργίου: Ριζική απλοποίηση των διαδικασιών

by Insurancedaily editorial team
Mar 18, 2026
Κρίσιμη η συνεργασία και ο ανοιχτός διάλογος με την πολιτεία
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κρίσιμη η συνεργασία και ο ανοιχτός διάλογος με την πολιτεία

by Insurancedaily editorial team
Mar 18, 2026
ΕΑΕΕ: Άμεση ανταπόκριση στους ασφαλισμένους- πληγέντες των πλημμυρών. 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ξεκίνησε η β’ φάση αποζημιώσεων επιχειρήσεων από τον Daniel

by Insurancedaily editorial team
Mar 18, 2026
5 στελέχη μιλούν για την επενδυτική στρατηγική στην ασφαλιστική αγορά
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το στρατηγικό όραμα της Δύναμις Ασφαλιστική

by Insurancedaily editorial team
Mar 18, 2026
Σε περίπτωση πλημμύρας μπαίνουμε στο αυτοκίνητο ή όχι; (video)
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σε περίπτωση πλημμύρας μπαίνουμε στο αυτοκίνητο ή όχι; (video)

by Insurancedaily editorial team
Mar 17, 2026
Κ. Ρούσσης: Ο “άγνωστος” ρόλος του συντονιστή
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πρόεδρος στην Ένωση Αναλογιστών ο Δ. Χρηστάκος

by Insurancedaily editorial team
Mar 17, 2026
Carglass®: Δυναμική παρουσία στην 31η Διεθνή Έκθεση AGROTICA 2026
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Carglass®: Δυναμική παρουσία στην 31η Διεθνή Έκθεση AGROTICA 2026

by Insurancedaily editorial team
Mar 17, 2026
Η NUVIA γιόρτασε τη νέα της ταυτότητα σε μια ξεχωριστή βραδιά
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η NUVIA γιόρτασε τη νέα της ταυτότητα σε μια ξεχωριστή βραδιά

by Insurancedaily editorial team
Mar 17, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-banner4-all-safegif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
300x250-cyprialife-greece-1gif

TOP#5 Insurancedaily

  • ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Στρατηγική συνεργασία Απόλλων – DIN

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Γιατί είναι ελκυστικό το επάγγελμα του ασφαλιστή

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εξελίξεις στην υπόθεση της έκρηξης στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ