Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Είσαι στη λίστα με τα ανασφάλιστα οχήματα; Τέλος χρόνου

viralsolutions.net

Τελειώνει η προθεσμία που δόθηκε από την κυβέρνηση σε όσους δεν έχουν την υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση αστικής ευθύνης για τα οχήματα τους.

Οι λίστες και τα πρόστιμα που βγήκαν από τον πρώτο έλεγχο στις αρχές Ιουνίου ακυρώθηκαν μετά το “μπέρδεμα” στη διασταύρωση των αρχείων, καθώς έπεσαν πρόστιμα σε οχήματα που είχαν ήδη ασφάλιση, σε οχήματα που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα, που ήταν σε ακινησία ακόμα και σε αυτά που βρίσκονται σαν εμπορεύματα σε εκθέσεις για να πουληθούν.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου περίπου 320.000 περισσότεροι οδηγοί ασφαλίστηκαν για να γλιτώσουν τα πρόστιμα, ωστόσο παραμένουν εκατοντάδες αυτοκίνητα και μηχανές που δεν έχουν ασφαλιστεί, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλά αγροτικά μηχανήματα στην περιφέρεια που είναι ανασφάλιστα.

Πως θα δείτε εάν το αυτοκίνητο ή η μηχανή σας έχουν ασφάλιση

Η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για το δικό σας όχημα αλλά και σε περίπτωση που σας έχουν τρακάρει και θέλετε να διαπιστώσετε ότι υπάρχει ασφάλιση. Θα μπείτε στο Link του Κέντρου Πληροφοριών και θα βάλετε την πινακίδα και το ΑΦΜ σας.

 Τι πρέπει να ξέρετε

  • Εάν μετά από τις 14 Ιουλίου το όχημά σας βρεθεί σε έλεγχο ανασφάλιστο θα κληθείτε να πληρώσετε πρώτα το πρόστιμο (βλέπε παρακάτω) και εν συνεχεία να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο σας.
  • Η ασφαλιστική δεν μπορεί να ασφαλίσει όχημα που έχει χαρακτηριστεί ανασφάλιστο καθώς τα συστήματα των εταιρειών είναι συνδεδεμένα με τα αρχεία της ΑΑΔΕ.
  • Εάν το όχημα σας είναι ασφαλισμένο και φαίνεται ανασφάλιστο πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας για να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Μην ξεχνάτε ότι στην αγορά έχουν υπάρξει και πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια και αυτός είναι ένας τρόπος να ελέγξετε το συμβόλαιο σας.

Τα νέα πρόστιμα

  • 100 ευρώ για δίτροχα ώς 250 κυβικά εκατοστά
  • 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών
  • 250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.

(αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για την κλιμάκωση των προστίμων καθώς μέχρι τώρα ισχύει ότι το πρόστιμο για όλους είναι 250 ευρώ )

Δείτε επίσης:

Με εγκύκλιο ακυρώνονται τα πρόστιμα

Οδηγίες για ανασφάλιστους οδηγούς – Τι πρέπει να ξέρετε

Οδηγίες για τα ανασφάλιστα οχήματα από την Περιφέρεια Αττικής

Και με sms τα ραβασάκια σε ανασφάλιστους – Πρώτα το πρόστιμο και μετά η ασφάλιση

Μπέρδεμα με τα ανασφάλιστα οχήματα – Ραβασάκια σε ασφαλισμένους οδηγούς


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Είσαι στη λίστα με τα ανασφάλιστα οχήματα; Τέλος χρόνου! https://www.insurancedaily.gr/ise-sti-lista-ta-anasfalista-ochimata-telos-chronou/