Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Καραβίας: Ο ΣΕΜΑ δεν είναι ο πρόεδρος του, αλλά ο καθένας από εμάς


Μετά από μία οκταετή πορεία στην προεδρεία του ΣΕΜΑ, ενεργή συμμετοχή στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των επαγγελματιών της διαμεσολάβησης και ανάδειξη του συλλογικού οργάνου σε δυναμικό συνομιλητή , ο Γ. Καραβίας αποφάσισε να μη συμμετέχει στην διεκδίκηση της θέσης του προέδρου του συνδέσμου.

Παραμένει στο ΣΕΜΑ, στηρίζοντας τα αιτήματα των μεσιτών, το κύρος και την ισχύ του συνδέσμου, θεωρώντας ότι “ο ΣΕΜΑ δεν είναι ο πρόεδρος του αλλά το κάθε μέλος του που, είτε ως μονάδα είτε ως μέλος μιας ομάδας,  διαπνέεται από μια κοινή αντίληψη για μια σταθερή πορεία προς τον πολιτισμό, την ελευθερία, την ανάπτυξη”.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του στις εκλογές του συνδέσμου ανέφερε ότι αποτέλεσε τιμή για τον ίδιο η θέση της προεδρίας για  4 διαδοχικές θητείες, όπως και ότι πριν από 29 χρόνια ήταν ένα από τα μέλη που ίδρυσαν το ΣΕΜΑ.

Ο αρχικός στόχος του συνδέσμου ήταν να μπορέσει να συνδιαλλαγεί και να συνομιλήσει με τους φορείς που εμπλέκονται με την ασφαλιστική αγορά και τα κέντρα λήψης αποφάσεων που την επηρεάζουν. Και αυτό με την πάροδο του χρόνου κατέστη εφικτό με το ΣΕΜΑ να αποτελεί πλέον έναν ισχυρό φορέα στις συζητήσεις με την ΤτΕ, την ΕΑΕΕ, το υπουργείο Οικονομικών και διεθνών φορέων της αγοράς.

Μιλώντας στο ΣΕΜΑ για τα ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόνισε ότι ανέλαβε για  πρώτη φορά το 2009, σε μια περίοδο έντονων τριβών μεταξύ των μελών του Συνδέσμου, οι οποίες οφείλονταν κατά βάσει στη σύγκρουση νοοτροπιών. Υπήρξαν, μάλιστα, φορές που βρεθήκαμε και σε σημείο αδιεξόδου.

Ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και των στόχων μας ήταν, τότε, κάτι περισσότερο από επιβεβλημένος. Στα 55 μου, το 2008, θα έλεγα ήδη καταξιωμένος επαγγελματικά μετά από μια πολυετή πορεία στον κλάδο, ήταν φανερό πως δεν αναλάμβανα την προεδρία του Συνδέσμου με στόχο την προσωπική προβολή και ανέλιξή μου.

Παρ’ όλα αυτά, τα πρώτα χρόνια αντιμετώπισα δυσκολίες και επιθέσεις δυσπιστίας από μέλη που είχαν την αντίληψη ότι ένας Πρόεδρος εξαργυρώνει τη συνδικαλιστική του δύναμη για ίδιο όφελος. Με απλά λόγια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι θα χρησιμοποιούσα το ΣΕΜΑ για προσωπικό μου συμφέρον. Θέλω να πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια στην Προεδρία όλοι έχουν πειστεί πως δεν έπραξα κάτι τέτοιο.

Ομολογώ πως, πολλές φορές, βρέθηκα μπροστά σε συμπεριφορές αλλόκοτες, περίεργες, προσβλητικές, κάποτε και κακεντρεχείς. Προσπάθησα ωστόσο να τις αντιμετωπίσω με αίσθημα δικαίου και ταπεινότητας. Επαγγελματικές ευκαιρίες, λόγω της θέσης μου, παρουσιάστηκαν, αλλά τις απέφυγα όλες, υπηρετώντας το κοινό και όχι το προσωπικό μου συμφέρον. Με άλλα λόγια, στήριξα τις αρχές που υπηρέτησε με πίστη η ιδρυτική ομάδα του ΣΕΜΑ”.

Σημαντικά στοιχεία που ανέφερε για το ΣΕΜΑ είναι:

– Διατηρήθηκε στα 29 του χρόνια ένας αμιγώς επαγγελματικός σύνδεσμος, αποκρούοντας με επιτυχία προσπάθειες συνδικαλιστικής εκμετάλλευσής του, όπως και κομματικοποίησής του”.

– Είναι “υγιής” οικονομικά και θέλω να πιστεύω ότι βοήθησα και εγώ έστω και στο ελάχιστο ώστε να εδραιωθεί στον ΣΕΜΑ μια σύγχρονη και ηθική αντίληψη για τον τρόπο δράσης του.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Καραβίας: Ο ΣΕΜΑ δεν είναι ο πρόεδρος του, αλλά ο καθένας από εμάς! https://www.insurancedaily.gr/karavias-o-sema-den-ine-o-proedros-tou-alla-o-kathenas-apo-emas/