Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μινέττα: Η βιώσιμη ανάπτυξη έρχεται μέσα από την επιχειρηματική ηθική


“Τα επόμενα χρόνια οι επιχειρήσεις που θα διαγράψουν επιτυχημένη τροχιά θα είναι αυτές που θα μπορέσουν να ενσωματώσουν στον πυρήνα των εργασιών τους την ηθική υπευθυνότητα”*.

της Βίκυς Γερασίμου

Η έμπρακτα υπεύθυνη στάση στον εργαζόμενο, την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον είναι σαν έννοια για τη Μινέττα Ασφαλιστική σύμφυτη με την κουλτούρα της και την μελλοντική της πορεία. Πάνω σε αυτή τη βάση στηρίζει τους στόχους που θέτει, την εσωτερική της δομή και την επικοινωνία της με την κοινωνία.

Με δεδομένο ότι η ασφάλιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προστασία και την ασφάλεια του ανθρώπου, ειδικά στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν πρακτικές μέσα από τις οποίες θα στηρίζουν όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Και τις πρακτικές αυτές θα πρέπει να τις επικοινωνούν με διαφάνεια προς τον πολίτη μέσα από ετήσιους απολογισμούς. Κάνοντας μία επισκόπηση στον τελευταίο απολογισμό της εταιρείας που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2017 για το 2016 η Μινέττα:

  • Λειτουργεί βάσει Εσωτερικού Κανονισμού Εταιρικής Διακυβέρνησης και Λειτουργίας, με τον οποίο διασφαλίζεται η διαφάνεια και η σύμμετρη πληροφόρηση και καλύπτονται θέματα, τα οποία δεν προβλέπονται από το καταστατικό της Εταιρίας, αλλά είναι απαραίτητα για την εύρυθμη πορεία της.
  • Εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας για το σύνολο των λειτουργιών της πιστοποιημένο σύμφωνα με το διεθνές πιστοποιητικό ISO 9001:2008 από τον φορέα πιστοποίησης ΛΕΤΡΙΝΑ.
  • Στηρίζει την τοπική κοινωνία με ενεργό συμμετοχή και των εργαζομένων της. Μέσα στις ενέργειες που έχει κάνει περιλαμβάνεται η στήριξη του Εθελοντικού Οργανισμού “Γραμμή Ζωής” και η δημιουργία της Οικογενειακής Μονάδας Προστασίας Παιδιού του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ». Επίσης έχει συνδράμει στο έργο του Συλλόγου Ελπίδα, το Οικοτροφείο Άγιοι Ανάργυροι και το Make A Wish
  • Στηριζει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Δράσεις και ομάδες στις οποίες έχει συμβάλλει είναι: α) “Παιδοσυναντήσεις Μινέττα” στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 1.300 παιδιά, β) χορηγίες στον αθλητισμό όπως στήριξη του κ. Καλάκoυ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στίβου, της Castello Rosso, του τοξοβόλου κ.. Ξιαρχογιαννόπουλου, των παραολυμπιονικών Στεφανουδάκη και Βέλτση κ.α.

  • Ενεργό συμμετοχή στην ενημέρωση για την οδική ασφάλεια

 • Διαθέτει περιβαλλοντική πολιτική προχωρώντας σε ψηφιακές διαδικασίες για τη μείωση κατανάλωσης χαρτιού και αντικατέστησε τους λαμπτήρες με LED. Ανακυκλώνει υλικά όπως χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες. Η Μινέττα διακρίθηκε και στο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Business Awards, sponsored by RSM, κατακτώντας την θέση του National Champion στην κατηγορία “Environmental & Corporate Sustainability”.
 • Εφαρμόζει πολιτικές βέλτιστης διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού και παρέχει ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους της

* Jim Owens, CEO Caterpillar


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 17 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μινέττα: Η βιώσιμη ανάπτυξη έρχεται μέσα από την επιχειρηματική ηθική! https://www.insurancedaily.gr/minetta-viosimi-anaptyxi-erchete-mesa-apo-tin-epichirimatiki-ithiki/