Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο ΠΣΑΣ βράβευσε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της αγοράς


Τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους για το 2018 βάσει των παραγωγικών τους αποτελεσμάτων βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ) σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Οι πρώτοι σύμβουλοι που διακρίθηκαν στις τρεις βασικές κατηγορίες είναι οι κ.κ. Ηλίας Αποστολόπουλος (Interamerican, κλάδος Ζωής), Ελένη Λυμπεροπούλου (Ευρωπαϊκή Πίστη, Γενικές Ασφάλειες) και Ευαγγελία Δάγγα (Interamerican, επενδυτικά προγράμματα).

Κοινό μήνυμα των ομιλητών ήταν η διαχρονική συμβολή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και η μετάβασή του σε ένα συνεχώς πιο συμβουλευτικό μοντέλο. Ειδικότερα από το βήμα της εκδήλωσης ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θ. Μητράκος αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο της διαμεσολάβησης και την ανθεκτικότητα του κλάδου στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Όπως ανέφερε «με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του γενικού μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται σε 20.126 φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Είναι θετικό ότι, παρά τη μεγάλη κρίση που πέρασε η ελληνική οικονομία, ο ελληνικός ασφαλιστικός κλάδος όχι μόνο άντεξε, αλλά σε δύσκολες περιόδους ανταποκρίθηκε με ωριμότητα στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου. Το γεγονός αυτό αντανακλάται στη σταδιακή ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, όπως άλλωστε δείχνουν και τα μεγέθη του κλάδου».

Ο κ. Μητράκος επίσης τόνισε ότι «η διείσδυση της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα είναι σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με την Ευρώπη και έχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. Η ανάπτυξη του κλάδου θα ωφελήσει την κοινωνία καθώς Ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολαβητές μπορούν να στηρίξουν και να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου απαλλάσσοντάς τους από το βάρος των ακραίων και τυχαίων γεγονότων».

Εν συνεχεία χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του ΕΕΑ, η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος της ΕΑΔΕ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

Η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κ. Θεοδώρα Γουργούλη, μίλησε για τον ηθικό κώδικα του επαγγελματία διαμεσολαβητή και τόνισε ότι ο ρόλος του Συνδέσμου είναι η στήριξη των μελών του και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται και η συνεργασία με το ΕΙΑΣ, προκειμένου τα μέλη του ΠΣΑΣ να μπορούν να παρακολουθούν τα σεμινάρια και τα προγράμματα του Ινστιτούτου με έκπτωση 50%, ενώ ο Σύνδεσμος έχει προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες στον τομέα της εκπαίδευσης όπως ημερίδες σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια.

1. Οι επαγγελματίες που διακρίθηκαν από τις εταιρείες:

Interamerican

Ηλίας Αποστολόπουλος (κλάδος Ζωής)

Ιωάννης Παναγόπουλος (Γενικές Ασφαλίσεις)

Ευαγγελία Δάγγα (επενδυτικά προϊόντα)

Ευρωπαϊκή Πίστη

Γεώργιος Χατζής (κλάδος Ζωής)

Ελένη Λυμπεροπούλου (Γενικές Ασφαλίσεις)

MetLife

Συμεών Μακέδος

Groupama Ασφαλιστική

Ελένη Κουκουλά (κλάδος Ζωής)

Νικόλαος Παντελής (Γενικές Ασφαλίσεις)

Εθνική Ασφαλιστική

Ουρανία Αγγελάκου (κλάδος Ζωής)

Διονύσης Κουτσουβέλης (Γενικές Ασφαλίσεις)

Σπύρος Μουρελάτος (επενδυτικά προϊόντα)

2. Η επιτροπή επικοινωνίας του ΜDRT Ελλάδας βράβευσε για το 2019 τον κ. Ιωάννη Παναγόπουλο (3 χρόνια μέλος του MDRT)

3. Οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που ανέδειξε ο ΠΣΑΣ είναι οι:

Κορυφαίος ασφαλιστικός σύμβουλος Ελλάδας στον κλάδο Ζωής, Ηλίας Αποστολόπουλος (Interamerican)

Κορυφαία ασφαλιστική σύμβουλος Ελλάδας στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων, Ελένη Λυμπεροπούλου (Ευρωπαϊκή Πίστη)

Κορυφαία ασφαλιστική σύμβουλος Ελλάδας στα επενδυτικά προϊόντα, Ευαγγελία Δάγγα (Interamerican)

Χρυσοί Χορηγοί της εκδήλωσης: Interamerican, Eυρωπαική Πίστη, Ασφάλειαι Μινέττα

Ασημένιοι Χορηγοί: Groupama, AIG, Βιοιατρική, Eurolife ERB, Metlife, Allianz, Generali, ERGO

Υποστηρικτές: Cyprialife, CNP Ζωής, Εθνική Ασφαλιστική, Prime, Karavias, ΦΙΛΗΣGLASS

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ασφαλιστική αγορά, InsuranceDaily.gr, Ασφαλιστικό Marketing, underwriter, επιχειρώ, insuranceeea.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο ΠΣΑΣ βράβευσε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της αγοράς! https://www.insurancedaily.gr/o-psas-vraveyse-toys-koryfaioys-asfal/