ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υψηλό το ποσοστό θανάτων από καρδιοπάθειες τα Χριστούγεννα

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
22/12/2016
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Υψηλό το ποσοστό θανάτων από καρδιοπάθειες τα Χριστούγεννα
Share on Facebook

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνότητα εμφάνισης καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού παρουσιάζει σημαντική αύξηση κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, κυρίως όμως την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Απρόσμενα ιατρικά προβλήματα μπορεί να επιφέρει η κούραση και το άγχος προετοιμασίας για την εορταστική περίοδο, μεταξύ αυτών εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Διαβάστε Επίσης

Κατατέθηκε το ν/σ «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ»

ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για τη διαφάνεια στις υπηρεσίες υγείας, την προστασία ασφαλισμένων και ασφαλιστικών εταιρειών 

Sep 9, 2025
Sofos Insurance Summit: Η επιστροφή της ανθρώπινης επαφής

Sofos Insurance Summit: Η επιστροφή της ανθρώπινης επαφής

Sep 9, 2025

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Circulation δείχνει ότι το ποσοστό των θανάτων, που προκαλούνται από προβλήματα της καρδιάς, είναι υψηλότερο την 25η Δεκεμβρίου, ακολουθούμενη από την 26η Δεκεμβρίου και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

«Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο αναμενόμενες περιόδους του έτους, αλλά και από τις πιο επικίνδυνες, για όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά τους. Οι λόγοι για τους οποίους τα καρδιακά επεισόδια τείνουν να αυξάνονται τη συγκεκριμένη περίοδο είναι πολλοί.

Καταρχάς τα Χριστούγεννα είναι μια αγχωτική περίοδος, που οι άνθρωποι έχουν πολλές υποχρεώσεις.  Συνήθως αδιαφορούν για την υγεία τους, καθυστερούν τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων και θεραπειών, επειδή δεν θέλουν να διαταράξουν τη χαρούμενη, εορταστική ατμόσφαιρα.

Επιπλέον πίνουν αλκοόλ, καπνίζουν, τρώνε και ξενυχτούν περισσότερο από ό,τι συνήθως, φτάνοντας ορισμένες φορές σε ακραία σημεία. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι χαλαρώνουν, ξεφεύγουν από το πρόγραμμά τους, ξεχνώντας πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουν τον εαυτό τους» διευκρινίζει ο κ. Φώτης Ν. Πατσουράκος, καρδιολόγος – αρχίατρος ε.α., επιστημονικός διευθυντής του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης.  Για να αποφύγετε, λοιπόν, μια απρόσμενη επίσκεψη στα επείγοντα περιστατικά τις ημέρες των γιορτών, ο κ. Πατσουράκος συμβουλεύει:

 Διαχειριστείτε το άγχος

Η επιθυμία των ανθρώπων για εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων και προετοιμασιών, προκειμένου να περάσουν υπέροχες στιγμές με την οικογένεια και με τους φίλους τους, μπορεί να επιδεινώσει το άγχος, να φέρει προστριβές με τους οικείους, ακόμα και θυμό. Η διαχείριση αυτών των αρνητικών συναισθημάτων μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων.

 Γιορτάστε χωρίς υπερβολές

Η ευκαιριακή, χωρίς μέτρο, κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορεί να οδηγήσει σε κολπική μαρμαρυγή, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας και καρδιακής προσβολής. Παράλληλα, περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης, η οποία επιτείνει το άγχος, το κάπνισμα και απολαύστε το φαγητό σας με μέτρο.

 Ασκηθείτε και ξεκουραστείτε  

Οι διακοπές των Χριστουγέννων προσφέρονται για επιπλέον δραστηριότητες, λόγω της αφθονίας ελεύθερου χρόνου. Τρέξτε, περπατήστε, πηγαίνετε βόλτα με το ποδήλατο και γενικά ασκηθείτε περισσότερο. Έτσι, θα μειώσετε τον κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους που ελλοχεύει εξαιτίας της παρέκκλισης από το σύνηθες διατροφικό πρόγραμμα.  Παράλληλα μη χάσετε την ευκαιρία να ξεφύγετε από την απαιτητική καθημερινότητα και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Ακολουθείτε πιστά τη φαρμακευτική αγωγή

Η ανεμελιά των ημερών, η χαλάρωση, οι κοινωνικές εκδηλώσεις, τα ταξίδια, η αλλαγή του καθημερινού προγράμματος αλλά και της ψυχολογίας που προσφέρουν οι γιορτινές ημέρες δεν πρέπει να επιτρέψουν την παρέκκλιση των καρδιοπαθών από το αυστηρό πρόγραμμα λήψης της φαρμακευτικής αγωγής τους. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και σοβαροί.

 Κάντε αντιγριπικό εμβόλιο  

Η γρίπη και ο πυρετός που τη συνοδεύει αποτελούν ιδιαίτερα στρεσογόνους παράγοντες για την καρδιά. Το εορταστικό 15ήμερο είναι ιδανικό για την εξάπλωση της γρίπης, εξαιτίας των έντονων κοινωνικών επαφών σε κλειστούς χώρους. Δεδομένου ότι ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε έξαρση τη συγκεκριμένη περίοδο, ο εμβολιασμός των καρδιοπαθών είναι επιβεβλημένος. «Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι ποτέ αργά να εμβολιαστείτε», επισημαίνει ο κ. Πατσουράκος.

 Σχεδιάστε προσεκτικά το ταξίδι  

Όσοι έχουν προγραμματίσει να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων μακριά από το σπίτι τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν σχεδιάσει το επικείμενο ταξίδι τους λεπτομερώς.  Σημαντικό είναι το ταξίδι να σχεδιαστεί, εφόσον η κατάσταση της καρδιακής υγείας είναι σταθερή και ελέγχεται επαρκώς. Επίσης τόσο το μέσο μεταφοράς όσο και ο προορισμός θα πρέπει να επιλεγεί κατόπιν συζήτησης με τον καρδιολόγο.  Σε γενικές γραμμές πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς ο κρύος καιρός βλάπτει την καρδιά, προκαλώντας συστολή των αιμοφόρων αγγείων, γρηγορότερη πήξη του αίματος και αύξηση της αρτηριακής πίεσης.  Το υψηλό υψόμετρο του τόπου προορισμού είναι άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πριν την απόφαση για τον τόπο προορισμού. Τα άτομα με καρδιολογικά προβλήματα πρέπει να αποφεύγουν τα μεγάλα υψόμετρα (πάνω από τα 2.000 μέτρα) εξαιτίας της αραιής ατμόσφαιρας και της έλλειψης οξυγόνου, που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, δύσπνοια ή ακόμα και στηθάγχη.  Σημειωτέον ότι στην τσάντα τους θα πρέπει να υπάρχει μια λίστα με τις ονομασίες των φαρμάκων που λαμβάνουν και ένα σημείωμα του καρδιολόγου για την πάθησή τους. Επιπλέον πρέπει να έχουν μαζί τους επαρκή ποσότητα φαρμάκων, στην περίπτωση παράτασης των διακοπών τους για οποιονδήποτε λόγο.

 Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα

…και αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια, στην περίπτωση που νοιώσετε πίεση ή δυσφορία στο κέντρο του στήθους ή στα χέρια, την πλάτη, το σαγόνι, το λαιμό ή στο στομάχι, ιδιαίτερα όταν τα συμπτώματα αυτά συνοδεύονται από δύσπνοια, κρύο ιδρώτα, ναυτία, ζαλάδα ή αίσθημα κόπωσης, καθώς υπάρχει πιθανότητα να υφίσταται καρδιακή προσβολή ή έμφραγμα του μυοκαρδίου.  «Οι καρδιοπαθείς πρέπει να μην αγχώνονται και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους ό,τι βλάπτει την υγεία της καρδιάς, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα περάσουν ευχάριστα τις γιορτές, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις» καταλήγει ο κ. Πατσουράκος.

Πηγή: Healthmag.gr

250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Sofos Insurance Summit: Η επιστροφή της ανθρώπινης επαφής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Sofos Insurance Summit: Η επιστροφή της ανθρώπινης επαφής

by Νίκος Μωράκης
Sep 9, 2025
Σεισμός 5,2 ρίχτερ: Λιγότερο από το 10% των κατοικιών ασφαλισμένο για σεισμό στη Στερεά Ελλάδα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σεισμός 5,2 ρίχτερ: Λιγότερο από το 10% των κατοικιών ασφαλισμένο για σεισμό στη Στερεά Ελλάδα

by Insurancedaily editorial team
Sep 9, 2025
Συνθήκες ολιγοπωλίου στους ελεγκτές- gatekeepers των ασφαλίσεων υγείας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνθήκες ολιγοπωλίου στους ελεγκτές- gatekeepers των ασφαλίσεων υγείας

by Βίκυ Γερασίμου
Sep 9, 2025
ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα για την πιστοποίηση Πράκτορα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα για την πιστοποίηση Πράκτορα

by Insurancedaily editorial team
Sep 9, 2025
OpenDay στο ΙΑΣΩ Γενική Κλινική από το Πανεπιστήμιο Humanitas
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

OpenDay στο ΙΑΣΩ Γενική Κλινική από το Πανεπιστήμιο Humanitas

by Insurancedaily Editorial Team
Sep 8, 2025
Η μεταρρύθμιση της SII της ΕΕ αφήνει τις ασφαλιστικές σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα διεθνώς
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η μεταρρύθμιση της SII της ΕΕ αφήνει τις ασφαλιστικές σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα διεθνώς

by Insurancedaily editorial team
Sep 8, 2025
Η ασφαλιστική αγορά δεν… χώρεσε στο «καλάθι» της ΔΕΘ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ασφαλιστική αγορά δεν… χώρεσε στο «καλάθι» της ΔΕΘ

by Νίκος Μωράκης
Sep 8, 2025
Η AutomotiveSolutions αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των Maxus στην Ελλάδα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η AutomotiveSolutions αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των Maxus στην Ελλάδα

by Insurancedaily editorial team
Sep 8, 2025
Η φιλοδοξία της Κίνας για ένα νέο παγκόσμιο σύστημα και οι αντιφάσεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η φιλοδοξία της Κίνας για ένα νέο παγκόσμιο σύστημα και οι αντιφάσεις

by Insurancedaily editorial team
Sep 8, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-4gif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Πολύτιμες Ιστορικές Αναδρομές. Πενήντα χρόνια πίσω! (β)

    2099 shares
    Share 839 Tweet 525
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Επιτροπή Ανταγωνισμού: 16 «καμπανάκια» για το ακριβό κόστος της ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ