ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Auto News

Ολοκληρώθηκε η 12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
28/03/2019
in Auto News, Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Ειδήσεις
A A
Ολοκληρώθηκε η 12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Share on Facebook

Με μεγάλη επιτυχία, ενθουσιασμό, παιδικά χαμόγελα και ενεργή συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους ολοκληρώθηκε η 12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που πια αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», και πλήθος άλλων φορέων και οργανώσεων.

Από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου έως την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού ήταν να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει όλους τους πολίτες αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο «Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο», ήταν αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά και τους νέους, τους πιο ευάλωτους χρήστες της οδού.

Διαβάστε Επίσης

Εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

Εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

Mar 13, 2026
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ΙΟΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην οδική ασφάλεια

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ΙΟΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην οδική ασφάλεια

Dec 8, 2025

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, πάνω από 1.700 μαθητές κάθε βαθμίδας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκπαιδεύτηκαν με βιωματικό τρόπο από τους ειδικούς εκπαιδευτές του Ινστιτούτου, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και υπεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο, ως πεζοί, ως ποδηλάτες, ως αυριανοί οδηγοί. Στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου, παρουσιάζονταν καθημερινά οι δημιουργίες των μαθητών (κοινωνικά σποτ και βίντεο) που συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια, ο οποίος συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Μηνύματα όπως «Η ζωή δεν είναι παιχνίδι», «Στοπ στα τροχαία» και «Θα έπαιζες τη ζωή σου στα ζάρια;» είναι σήμερα πιο δυνατά από ποτέ, καθώς η 1η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 είναι τα τροχαία συμβάντα. Με αυτό ακριβώς το μήνυμα και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ, ξεκίνησε στα κοινωνικά δίκτυα και η νέα καμπάνια του Ινστιτούτου για την προστασία των παιδιών στο δρόμο. Με την έναρξη της Εβδομάδας, στα τηλεοπτικά κανάλια, με απόφαση του ΕΣΡ, άρχισαν να μεταδίδονται δύο σημαντικά κοινωνικά μηνύματα του Ι.Ο.ΑΣ., ένα για την απόσπαση προσοχής κατά τη διάρκεια της οδήγησης και ένα για την επιθετική οδήγηση και τα γονεϊκά πρότυπα. Τα μηνύματα θα συνεχίζουν να μεταδίδονται τηλεοπτικά έως και την Πρωτομαγιά, με στόχο να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες της οδού. Στο πλαίσιο της 12ης Εβδομάδας, υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με φορείς και Οργανισμούς.

Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα για την Οδική Ασφάλεια και Καθαρισμός Πινακίδων στις Σέρρες (18/3). Σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου για την οδική ασφάλεια σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης. Επίσης, περισσότεροι από 100 μαθητές Λυκείων της περιοχής, συμμετείχαν στη δράση Clean-up Safety Day καταφέρνοντας να αποκαταστήσουν και να κάνουν ξανά λειτουργικές 64 βανδαλισμένες και επικίνδυνες πινακίδες οδικής σήμανσης, προκειμένου οι χρήστες το οδικού δικτύου να τηρούν με ασφάλεια τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού και Λυκείου στην Παλλήνη (18/3 και 20/3). Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων (ΣΒΑΠ) μαθητές Α/βαθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» και μαθητές Λυκείου πήραν μέρος στα εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια και ενημερώθηκαν για τη σωστή οδική και οδηγική συμπεριφορά.

Διήμερες εκπαιδεύσεις μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (19-20/3). Με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου, πάνω από 200 μαθητές παρακολούθησαν το βιωματικό πρόγραμμα του Ι.Ο.ΑΣ. για την οδική ασφάλεια, που συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη και τη χρήση τεχνολογίας αιχμής με τους προσομοιωτές του Ινστιτούτου. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν και για το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια και τον τρόπο που μπορούν να συμμετάσχουν.

Ευχαριστούμε την εταιρεία High Power για την τεχνική υποστήριξη για την επιτυχή υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές Δημοτικού στο Γέρακα και για μαθητές Λυκείου στην Ανθούσα (19/3). Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων (ΣΒΑΠ) μαθητές Α/βαθμιας Εκπαίδευσης σε Δημοτικά Σχολεία του Γέρακα συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ινστιτούτου «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» και μαθητές Λυκείου της Ανθούσας παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εφήβων.

Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα για μαθητές Λυκείου στους Θρακομακεδόνες (19/3). Με την υποστήριξη της εταιρείας BOSCH Ελλάς, μαθητές Λυκείου συμμετείχαν στα βιωματικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. με τη χρήση προσομοιωτών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.

Πάρκο Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια στην Καλλιθέα (19-20/3). Σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας εκπαιδεύτηκαν στο Πάρκο Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια στην Καλλιθέα μαθητές Α/βαθμιας Εκπαίδευσης με το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ινστιτούτου «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια».

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στους μαθητές Α/βαθμιας Εκπαίδευσης στην Πύλη στα Δερβενοχώρια (21/3). Με την υποστήριξη της εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε., όλα τα παιδιά Δημοτικού της Πύλης εκπαιδεύτηκαν με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ινστιτούτου «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ»

Στο πλαίσιο της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα και σε συνεργασία με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων πραγματοποιήθηκε (21/3) εκπαιδευτική δράση όπου μαθητές 2ας και 3ης δημοτικού από τρία σχολεία της Πάτρας συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε απλά «μαθήματα» οδικής συμπεριφοράς από εκπαιδευτές του Ινστιτούτου και τον Πατρινό πρωταθλητή αγώνων καρτ Φώτη Θωμά. Τα παιδιά ζωγράφισαν επίσης εικόνες από την οδηγική καθημερινότητα των γονιών τους, έτσι όπως την παρακολουθούν από τα πίσω καθίσματα, μεταφέροντάς τους στο τέλος το μήνυμα «Να οδηγείς όπως θες να οδηγώ εγώ, όταν θα μεγαλώσω». .

Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα σε μαθητές Λυκείου στο Καρπενήσι (21/3). Στη διάρκεια της δράσης που συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Καρπενησίου, μαθητές Λυκείου εκπαιδεύτηκαν στην Οδική Ασφάλεια με τα βιωματικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» που συνδυάζουν τη θεωρία με τη χρήση των προσομοιωτών για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (22/3). Εθελοντές του Ινστιτούτου σε συνεργασία με την Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, την Τροχαία Φλώρινας και ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την οδική ασφάλεια. Σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας, κοντά στις διαβάσεις των πεζών, εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία μετέφεραν στους οδηγούς το μήνυμα πως είναι απαραίτητη η συμμόρφωση στον Κ.Ο.Κ, καθώς και ότι η ευγένεια στο δρόμο αποτελεί βασικό στοιχείο για την ασφάλεια και τον πολιτισμό μας. Οι οδηγοί, μάλιστα, που σταματούσαν στις διαβάσεις, επιβραβεύονταν με συμβολικά δωράκια.

Tags: ΙΟΑΣ
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

NN Hellas: 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

NN Hellas: 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025

by Insurancedaily editorial team
Apr 8, 2026
Πως ο κόσμος αλλάζει στο Ιράν
Διεθνείς Ειδήσεις

Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν

by Insurancedaily editorial team
Apr 8, 2026
Παρατείνεται η προθεσμία για την δήλωση εργοδοτών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η FAIR Consulting διακρίθηκε στα Greek Risk Management Awards

by Insurancedaily editorial team
Apr 8, 2026
Παραδείγματα απάτης με «υπηρεσίες τηλεϊατρικής»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Παραδείγματα απάτης με «υπηρεσίες τηλεϊατρικής»

by Insurancedaily editorial team
Apr 8, 2026
Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026

by Insurancedaily editorial team
Apr 8, 2026
Στα 10,3 δις ευρώ τα έσοδα ασφάλισης της HDI Global το 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στα 10,3 δις ευρώ τα έσοδα ασφάλισης της HDI Global το 2025

by Insurancedaily editorial team
Apr 7, 2026
Οι ΜμΕ στο χείλος του γκρεμού και η κοινωνία σε απόγνωση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι ΜμΕ στο χείλος του γκρεμού και η κοινωνία σε απόγνωση

by Insurancedaily editorial team
Apr 7, 2026
Διαρροή αποδόσεων από τα ΑΚ λόγω πολέμου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαρροή αποδόσεων από τα ΑΚ λόγω πολέμου

by Insurancedaily editorial team
Apr 7, 2026
Carglass® – Πασχαλινό Bazaar σε συνεργασία με τον οργανισμό «Equal Society»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Carglass® – Πασχαλινό Bazaar σε συνεργασία με τον οργανισμό «Equal Society»

by Βίκυ Γερασίμου
Apr 6, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • 14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    14 στελέχη μιλούν για την επόμενη 5ετία στην ασφαλιστική αγορά

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Τι πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και ΕΕ για την IDD

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Πότε έρχονται οι επόμενες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    124 shares
    Share 50 Tweet 31
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ