Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στα 43 εκ. ο Μ.Ο. του Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας στις εταιρείες Γενικών Ασφαλίσεων


Στα 43.537.434 εκ ευρώ υπολογίζεται σύμφωνα με τη μελέτη της Prudential ο μέσος όρος του Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας γνωστού και ως SCR για όλες τις Ασφαλιστικές εταιρείες γενικών ασφαλίσεων.

του Νίκου Μωράκη

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες που σύμφωνα με την ΤτΕ έχουν τη συγκεκριμένη άδεια υπολογίζουν τα απαιτούμενα κεφάλαια φερρεγγυότητας που πρέπει να διαθέτουν χωρίζοντάς τα σε τρεις βασικές κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με τα βασικό κεφάλαιο φερεγγυότητας που πρέπει να διατηρούν, η δεύτερη με τα κεφάλαια λειτουργικών τους κινδύνων, ενώ η τρίτη κατηγορία με την ικανότητα τους να απορροφούν ζημιές.

Πιο συγκεκριμένα ο Μ.Ο. του Βασικού Κεφάλαιου Φερεγγυότητας μιας Ασφαλιστικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων ανέρχεται στα 41.555.330 ευρώ, ο Μ.Ο. των Κεφαλαίων Λειτουργικών Κινδύνων στα 3.693.548 ευρώ ενώ οι Ζημιές που πρέπει να απορροφά στα 1.711.444 ευρώ.

Το Βασικό Κεφάλαιο Φερεγγυότητας, που κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό του SCR υπολογίζεται αθροίζοντας τα ποσοστά των κεφαλαίων που απαιτούνται για το Underwriting γενικών κλάδων (64%), Υγείας (1%) ενώ υπάρχουν προβλεπόμενα κεφάλαια για Market risk 28% αλλά και για default risk αντισυμβαλλόμενων (7%).

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη ο μέσος όρος του ελάχιστου κεφαλαίου φερεγγυότητας (MCR) των Ασφαλιστικών εταιρειών μικτής δραστηριότητας υπολογίστηκε στα 14.828.144 ευρώ δηλαδή στο 405%.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Το email σας δεν θα προβάλλεται δημοσίως. Τα πεδία με αστερίσκο είναι απαιτούμενα *

18 − 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στα 43 εκ. ο Μ.Ο. του Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας στις εταιρείες Γενικών Ασφαλίσεων! https://www.insurancedaily.gr/sta-43-ek-o-m-o-tou-apetoumenou-kefaleou-ferengyotitas-stis-eteries-genikon-asfaliseon/