ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Υγεία

Τρομακτικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Λευκάδας καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Βίκυ Γερασίμου by Βίκυ Γερασίμου
18/09/2019
in Υγεία
A A
Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής ΑΕΕΓΑ: Οι ασφαλισμένοι της International Life και ο κακός λύκος
Share on Facebook

Μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο Λευκάδας τρεις μήνες μετά τα εγκαίνιά του καταγγέλει ο Σϋλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδος με επιστολή την οποία κοινοποιεί σε ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΗ.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά για έλλειψη αναισθησιολόγων, νεφρολόγων, καρδιολόγων και ειδικευομένων γιατρών.

Διαβάστε Επίσης

Η Νέα Εποχή του ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ: Η μετεξέλιξη του μεγαλύτερου νοσηλευτικού συγκροτήματος της χώρας

Η Νέα Εποχή του ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ: Η μετεξέλιξη του μεγαλύτερου νοσηλευτικού συγκροτήματος της χώρας

Jul 9, 2025
Βία αντί για έρωτα βιώνει 1 στα 4  κορίτσια στις εφηβικές  τους σχέσεις, διεθνώς

Βία αντί για έρωτα βιώνει 1 στα 4  κορίτσια στις εφηβικές  τους σχέσεις, διεθνώς

Jul 29, 2024

Όπως αναφέρεται: «Έχουν περάσει τρεις μήνες από την προεκλογική φιέστα των εγκαινίων του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, δύο μήνες από τις βουλευτικές εκλογές και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης με τα προβλήματα λειτουργίας του νέου νοσοκομείου να διευρύνονται μέρα με τη μέρα!

Μείζον και σοβαρό πρόβλημα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να αποτελεί η έλλειψη αναισθησιολόγων, όπου για 20 ημέρες το μήνα συνεχίζει να μην εφημερεύει αναισθησιολόγος!!! Τελικά η λύση που δόθηκε από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και ΜΟΝΟ για 15 μέρες το μήνα Αύγουστο, με την πρόσληψη με μπλοκάκι, ενός αναισθησιολόγου, που τόσο «κοπίασε» για να βρεθεί ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς, αποτέλεσε ένα προπαγανδιστικό πυροτέχνημα, ώστε να δείξει η κυβέρνηση του, ότι τάχα ενδιαφέρετε για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στα νοσοκομεία!

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα άλλα τμήματα, όπως στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με την έλλειψη νεφρολόγων να γίνεται πλέον χρονίζουσα! Ήδη το νοσοκομείο ΜΕΝΕΙ με 2 καρδιολόγους από τους 4 που είχε, με τον έναν τον επικουρικό να έχει τελειώσει η σύμβασή του και απολύθηκε και τον δεύτερο να έχει αποσπαστεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας, ασκώντας το καθόλα νόμιμο δικαίωμά του ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα η καρδιολογική κλινική να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της!

Το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό) έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της σωματικής και ψυχικής του αντοχής, με τους νοσηλευτές να μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα, κάτι που είναι επισφαλές και αντιεπιστημονικό, για καλύψουν τα τεράστια κενά και τα επιπλέον τμήματα και κλινικές που λειτούργησαν στο νέο νοσοκομείο.

Οι 4 αγροτικοί γιατροί που ενώ η οργανική τους θέση είναι στα αγροτικά ιατρεία και στην πρωτοβάθμια υγεία και θα έπρεπε να δουλεύουν εκεί, φρόντισε όμως η ΝΔ το 2014 να τα κλείσει και να μετακινηθούν στο νοσοκομείο μπαλώνοντας «τρύπες», έχουν τσακιστεί από τις συνεχόμενες εφημερίες, χωρίς ξεκούραση και άδεια και δε βλέπουν την ώρα που θα τελειώσει η θητεία τους για να φύγουν από το κάτεργο του νοσοκομείου.

Το πόσο βαθιά είναι η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο ακόμα και σε σχέση με τα αλλά νοσοκομεία της περιοχής μας, χωρίς αυτά να σημαίνει ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, το αποκαλύπτουν οι αριθμοί που είναι αμείλικτοι!

Ενδεικτικά, στο γειτονικό νοσοκομείο Πρέβεζας, ίδιας δυναμικότητας 123 κλινών, υπηρετούν 34 μόνιμοι γιατροί και 7 επικουρικοί, σύνολο 41, όταν στο νοσοκομείο Λευκάδας υπηρετούν 20 μόνιμοι και 14 επικουρικοί, σύνολο 34 αντίστοιχα. Στο δε νοσηλευτικό προσωπικό υπηρετούν 128 στο νοσοκομείο Πρέβεζας, όταν στο νοσοκομείο Λευκάδας υπηρετούν 91.

Βέβαια οι υγειονομικοί που υπηρετούν και στα δύο νοσοκομεία απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές ανάγκες και τις κενές θέσεις όπως αποτυπώνονται στους απαρχαιωμένους οργανισμούς του 2012.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα βαθιάς υποστελέχωσης, αποτελεί η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Λευκάδας που έχει και το μεγαλύτερο όγκο δουλειάς όπου η κάλυψη της κλινικής, των επειγόντων και των τακτικών ιατρείων επαφίεται στο φιλότιμο 3 παθολόγων (ο ένας επικουρικός), 1 γενικού γιατρού (μετακινούμενου από το ΚΥΒ) και 3 αγροτικών ανειδίκευτων γιατρών, όταν στο νοσοκομείο Πρέβεζας στην αντίστοιχη κλινική δουλεύουν 4 γιατροί παθολόγοι, 6 ειδικευόμενοι και 2 γενικοί γιατροί !

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η παντελής έλλειψη εδώ και χρόνια ειδικευομένων γιατρών. Στο νοσοκομείο Λευκάδας υπάρχει ΜΟΝΟ ένας ειδικευόμενος γιατρός, με τις κενές οργανικές θέσεις να είναι 14, ενώ στο νοσοκομείο Πρέβεζας 9!

Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα όπως κυνικά προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Αφού υποσχέθηκε γη και ύδωρ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πλήρη ασυδοσία για τις μπίζνες τους, με κατακόρυφη μείωση της φορολογίας τους από το 29% στο 20% ακόμα και για τα μερίσματα από το 10% στο 5% και νέες προκλητικές εισφοροαπαλλαγές κατά 5%, παρουσίασε ΞΑΝΑ τις προσλήψεις ΜΟΝΟ 800 γιατρών και νοσηλευτών για το επόμενο διάστημα που δε φθάνουν ούτε για «ζήτω» να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες και ελλείψεις αλλά ακόμα και τις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις του 2018!

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι για να έρθει η πολυπόθητη καπιταλιστική ανάπτυξη ώστε να συνεχίσουν να κερδίζουν οι λίγοι, η υγειονομική φτώχεια του λαού μας και η δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες μονάδες υγείας θα επιδεινωθεί, με τις ανάγκες των υγειονομικών και του λαού να μπαίνουν στο «γύψο».

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), στη βάση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στόχος φυσικά, κάτι που αποδεικνύουν και τα στοιχεία που παραθέσαμε, είναι η εξοικονόμηση κρατικών κονδυλίων για να δίνονται απλόχερα δεκάδες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Στόχος είναι επίσης, η παραπέρα επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, κάτι που ανέφερε και ο πρωθυπουργός με τις περίφημες συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) όπου το δημόσιο θα βάζει τις υποδομές, οι επιχειρηματίες θα κονομάνε… και ο λαός μας θα βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για παροχές υγείας!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, μόνος δρόμος που έχει προοπτική για εργαζόμενους και λαό είναι ο συνεχής αγώνας, η ενδυνάμωσή του και η ανάπτυξη ενός σοβαρού μαζικού ταξικού κινήματος που θα στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων που είναι η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, έχοντας καθαρό ποιος είναι ο αντίπαλός μας και ποια τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε!»

Tags: Νοσοκομείο ΛευκάδαςΥγεία
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Κατατέθηκε το ν/σ «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ»
Υγεία

ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για τη διαφάνεια στις υπηρεσίες υγείας, την προστασία ασφαλισμένων και ασφαλιστικών εταιρειών 

by Βίκυ Γερασίμου
Sep 9, 2025
Ερρίκος Ντυνάν: Μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2025-26 με δωρεάν συμμετοχή
Υγεία

Ερρίκος Ντυνάν: Μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2025-26 με δωρεάν συμμετοχή

by Insurancedaily editorial team
Sep 9, 2025
Auto Draft
Υγεία

Affidea και Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος συμπράττουν για ένα πιο ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας

by Insurancedaily editorial team
Sep 9, 2025
Ανακοίνωση Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz
Υγεία

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αποκλειστικός έλεγχος της Ευρωκλινικής από την Generali

by Insurancedaily editorial team
Sep 9, 2025
Καταδίκη ασφαλιστή που υποσχόταν σε επενδύσεις αποδόσεις 5% το μήνα
Υγεία

Ιπποκράτειο νοσοκομείο: Συνελήφθη διευθυντής για «φακελάκι»

by Insurancedaily editorial team
Sep 9, 2025
Συνεργασία της Affidea με την Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Υγεία

Συνεργασία της Affidea με την Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού

by Insurancedaily editorial team
Sep 9, 2025
Το ΕΣΥ  δίνει 400 εκατ. ευρώ σε προγράμματα πρόληψης
Υγεία

Το ΕΣΥ  δίνει 400 εκατ. ευρώ σε προγράμματα πρόληψης

by Insurancedaily editorial team
Sep 8, 2025
Ενισχύουμε τις αεροδιακομιδές και δημιουργούμε περισσότερες γέφυρες ζωής σαν του μικρού Λεωνίδα
Υγεία

Ενισχύουμε τις αεροδιακομιδές και δημιουργούμε περισσότερες γέφυρες ζωής σαν του μικρού Λεωνίδα

by Insurancedaily editorial team
Sep 8, 2025
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Υγεία

Ιατρικό Αθηνών: Αγορά 2,52 εκατ. μετοχών από τον βασικό μέτοχο Γ. Αποστολόπουλο

by Insurancedaily editorial team
Sep 2, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
300x250gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Πολύτιμες Ιστορικές Αναδρομές. Πενήντα χρόνια πίσω! (β)

    2099 shares
    Share 839 Tweet 525
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Επιτροπή Ανταγωνισμού: 16 «καμπανάκια» για το ακριβό κόστος της ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ