ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η “Ασφαλιστική Συνεργασία” προς την Πρόεδρο της ΕΕΑΕ

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
02/12/2011 - Updated on 07/01/2014
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

Ο Επικεφαλής του Συνδέσμου “Ασφαλιστική Συνεργασία” που διεκδικεί το Προεδρείο στις επικείμενες εκλογές του Εμπορικού Επιμελητηρίου, απαντά σε δημοσίευμα της Δήμητρας Λύχρου, Προέδρου της ΕΕΑΕ: “Είχα αυτοδεσμευθεί να μην εμπλακώ σε αντιπαράθεση, ούτε να ασκήσω δημόσια κριτική σε συνάδελφο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του ΕΕΑ. Δυστυχώς όμως και να «θέλει κανείς να αγιάσει, δεν τον αφήνουν οι διαβόλοι» Αναγκάζομαι σήμερα να απαντήσω στην αγαπητή συνάδελφο κυρία Δήμητρα Λύχρου πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος – μέλος της Ένωσης είμαι και ο ίδιος .

Στην επιστολή που έστειλε και δημοσιεύσατε, υπάρχει σκοπιμότητα και ανακρίβειες, αφήνει δηλαδή να εννοηθεί ότι ο Λάμπρου, ως επικεφαλής της «Ασφαλιστικής Συνεργασίας» ευθύνεται για τον περιορισμό των εδρών στο ΕΕΑ και για τις διαγραφές. Είπαμε κυρία Λύχρου, προεκλογικός αγώνας γίνεται, θα ειπωθεί και καμιά παραπανίσια κουβέντα, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.

Διαβάστε Επίσης

Επίτιμος Διδάκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Ι. Χατζηθεοδοσίου

Άμεση διαβίβαση του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης και Βεβαίωση Επαναπιστοποίησης στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Jul 31, 2025
Επίτιμος Διδάκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Ι. Χατζηθεοδοσίου

O Γ. Χατζηθεοδοσίου είναι άτυπα η φωνή της διαμεσολάβησης. Γιατί όχι και τυπικά;

Jul 25, 2025

Όπως πολύ καλά γνωρίζει τόσο η ίδια, όσο και όλοι οι εκλεγμένοι συνάδελφοι στο ΕΕΑ, αλλά και οι πρόεδροι των Σωματείων, μόλις έγινε γνωστή η Υπουργική Απόφαση, ο πρώτος που αντέδρασε με σκληρή επιστολή – παρέμβαση, προς την Διοικητική Επιτροπή, στις 5/1/2011 ήταν ο Λάμπρου ζητώντας την έκτακτη σύγκληση του Δ/Σ. Ο υπογράφων ήταν εκείνος που ετοίμασε τον φάκελο της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας 24/1/2011.

Οι πρώτοι στη σειρά προσφεύγοντες δεν είναι τα Σωματεία, ούτε βέβαια η κυρία Λύχρου, αλλά ο Κώστας Λάμπρου και οι εκλεγμένοι συνάδελφοι της «Ασφαλιστικής Συνεργασίας» στο ΕΕΑ, Κλήμης Δημαρχιάδης, Διονύσιος Πατρίκιος και ο αείμνηστος, Γεώργιος Πρέκας. Ο λόγος που δεν προσφύγαμε μόνοι μας, ήταν καθαρά οικονομικός, αφού η «Ασφαλιστική Συνεργασία» είναι άτυπος Συνδυασμός και δεν είχε, ούτε έχει οικονομικούς πόρους.

Έτσι ζητήσαμε την συνδρομή των Τεσσάρων Σωματείων (ΣΕΜΑ ΠΟΑΠ, ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ) τα οποία βέβαια ανταποκρίθηκαν αμέσως, άλλως θα είχε χαθεί η προσφυγή.

Για την ίδια υπόθεση η «Ασφαλιστική Συνεργασία» έκανε άλλες τρείς παρεμβάσεις μία προς την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τον Εκσυγχρονισμό της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, στις 27/6/2011 και δύο στην Εκλογική Επιτροπή, που διοργανώνει της μεθαυριανές εκλογές 23/9/2011 & 7/10/2011 επισημαίνοντας και στις τρείς περιπτώσεις, ότι αν οι προσεχείς εκλογές γίνουν με την παράνομη απόφαση, θα υπάρχουν μετεκλογικές εμπλοκές από την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

Όλα αυτά τεχνηέντως αποσιωπούνται και όχι μόνο από την κυρία Λύχρου.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται, ότι ένας κάνει τη δουλειά και τη λάντζα και οι υπόλοιποι καρπούνται τις εντυπώσεις και τα όποια οφέλη, ασκώντας μάλιστα και ανεπίτρεπτη κριτική.

Αντί να μου πουν ευχαριστώ, γίνεται σκόπιμη και μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργήσουν σύγχυση με την αναφορά «…στον επικεφαλής της Ασφαλιστικής Συνεργασίας…» διαβάλλοντάς με, στους συναδέλφους της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, δύο μέρες πριν της Επιμελητηριακές εκλογές.

Όσον αφορά τις διαγραφές, οι οποίες ακολούθησαν την απόφαση για τον περιορισμό των εδρών και δεν προηγήθηκαν, όπως ανακριβώς αναφέρεται, οι παρεμβάσεις μας, γραπτές και προφορικές ήταν συνεχείς και εκείνοι που προσέφυγαν ξανά στα Διοικητικά Δικαστήρια, ήταν δικά μας μέλη, της «Ασφαλιστικής Συνεργασίας».

Είμαι υποχρεωμένος τελειώνοντας να υπενθυμίσω στην αγαπητή, κατά τα άλλα, κυρία Λύχρου, ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να ανατρέψουμε την Υπουργική Απόφαση για τις 8 έδρες, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στη 1 Ιουνίου 2011.

Στη επεισοδιακή εκείνη Συνεδρίαση, το προεδρείο ενοχλημένο από τις σκληρές μου τοποθετήσεις, μου αφαίρεσε πραξικοπηματικά το λόγο, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, για ανάκληση της απόφασης, το αποτέλεσμα ήταν 23 ΝΑΙ και 23 ΟΧΙ, χάσαμε δηλαδή την ευκαιρία, ανάκλησης της απόφασης, για μία ψήφο και η ψήφος αυτή ήταν η δική της, αφού από την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, απουσίαζε, όπως και από άλλες, ας κοιτάξει λοιπόν η κυρία Λύχρου της προσωπικές της ευθύνες σε αυτή την υπόθεση.

Ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να έρθω σε αντιπαράθεση με συνάδελφο, αφού αυτό δεν είναι του χαρακτήρα μου, αλλά υπάρχουν και όρια, τόσο μένος εναντίον του Κλαδικού Συνδυασμού και τόση μικροψυχία δεν την περίμενα και ειδικά από την συγκεκριμένη κυρία, που επικαλείται αρχές και ήθος.

Όλοι γνωριζόμαστε, όλοι είμαστε φίλοι, φιλτάτη όμως η αλήθεια.

Όσον αφορά τη στάση ορισμένων προέδρων Σωματείων και όχι όλων, που συντάχθηκαν με συγκεκριμένο Συνδυασμό, καταστρατηγώντας το δικαίωμα που τους δίνει η θέση τους, αντί να κρατήσουν ίσες αποστάσεις, από όλους με δεδομένο ότι 4 τουλάχιστον Συνδυασμοί έχουν επικεφαλής Συναδέλφους, προσπάθησαν να προκαταλάβουν τα πράγματα, δείχνοντας σκανδαλώδη εύνοια προς το συγκεκριμένο Συνδυασμό και θυμίζοντας την παλαιά διαφήμιση με τους κατασκευαστές πλυντηρίων που συνιστούν SKIP.

Το αν αυτή η επιλογή ερήμην των συναδέλφων, δεν αποτελεί «…σύμπτωση ή παρεϊστικη… απόφαση..», μένει να αποδειχθεί, αυτό το τριήμερο, όπως μένει να αποδειχθεί, αν οι Συνάδελφοι θέλουν αμιγώς κλαδική εκπροσώπηση, αν χρειάζονται δηλαδή, την «Ασφαλιστική Συνεργασία» ή όχι, κοντός ψαλμός… Αλληλούια.

Σαν υστερόγραφο θέλω να επισημάνω ότι θεμιτές είναι οι όποιες φιλοδοξίες αλλά δεν πρέπει αυτές να τυφλώνουν, με αποτέλεσμα να σπιλώνουν υπολήψεις, έντιμες πορείες και προσφορές δεκαετιών, ξεχνώντας τους κανόνες του «ευ αγωνίζεσθε» και δικαιώνοντας το γνωστό «..ο σκοπός αγιάζει τα μέσα..», διότι υπάρχει και η επόμενη μέρα, και τα προβλήματα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης είναι μεγάλα και υπαρξιακά, θα τα βρούμε μπροστά μας και για να αντιμετωπισθούν, θα απαιτήσουν την συμμετοχή όλων, οι αντιδεοντολογικές συμπεριφορές και μάλιστα από εκείνους που ηγούνται του κλάδου δεν βοηθούν.

Για την «Ασφαλιστική Συνεργασία»

Με τιμή

Κώστας Λάμπρου

Tags: ΕΕΑ
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Ο Άνθρωπος Πάνω από Όλα: Τροχαίο στη Μύκονο και το Μάθημα που Δεν Πρέπει να Αγνοήσουμε
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Άνθρωπος Πάνω από Όλα: Τροχαίο στη Μύκονο και το Μάθημα που Δεν Πρέπει να Αγνοήσουμε

by Insurancedaily editorial team
Aug 22, 2025
Kids Save Lives για θάνατο Βεσυρόπουλου: Χωρίς απινιδωτή «έφυγε» ο «πολιτικός των απινιδωτών»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Kids Save Lives για θάνατο Βεσυρόπουλου: Χωρίς απινιδωτή «έφυγε» ο «πολιτικός των απινιδωτών»

by Insurancedaily editorial team
Aug 22, 2025
Ακυρώθηκε το πρόστιμο για απάτη στον Τραμπ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ακυρώθηκε το πρόστιμο για απάτη στον Τραμπ

by Insurancedaily editorial team
Aug 22, 2025
Ο πρώτος πλήρως αυτόνομος AI ασφαλιστικός πράκτορας το 2025
Insurtech

Ο πρώτος πλήρως αυτόνομος AI ασφαλιστικός πράκτορας το 2025

by Insurancedaily editorial team
Aug 21, 2025
πρωθυπουργός
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τρία… ασφαλή «παράθυρα» εξαγγελιών από τον πρωθυπουργό

by Insurancedaily editorial team
Aug 21, 2025
Κακόβουλο λογισμικό μεταμφιεσμένο σε… AI βοηθό
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κακόβουλο λογισμικό μεταμφιεσμένο σε… AI βοηθό

by Insurancedaily editorial team
Aug 21, 2025
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο ΙΣΑ για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών στο Ε.Σ.Υ.

by Insurancedaily editorial team
Aug 21, 2025
Στρατηγική επένδυση της Infotrust στην VIDAVO
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στρατηγική επένδυση της Infotrust στην VIDAVO

by Insurancedaily editorial team
Aug 20, 2025
Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο
Insurtech

Η AIG “χτίζει” ψηφιακό δίδυμο

by Insurancedaily editorial team
Aug 20, 2025

Comments 1

  1. Lena says:
    14 years ago

    ΑΓΑΠΗΤΕ  ΚΩΣΤΑ  ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ  ΕΧΘΡΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΙΘΕΝΤΟΣ .ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ  Ο  ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ  ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ .ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ .

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
home-300x250gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Mega deal στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι της Dallbogg

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ