ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το παρασκήνιο του Διεθνούς Αντασφαλιστικού Συνεδρίου Ύδρας

Νίκος Μωράκης by Νίκος Μωράκης
28/09/2015 - Updated on 20/03/2017
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Hydra meeting
Share on Facebook

17th hydra meetingΔεκαεφτά χρόνια τώρα το συνέδριο της Ύδρας φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα της Ευρωπαϊκής αλλά και της Διεθνούς Αντασφαλιστικής Αγοράς.   

του Νίκου Μωράκη

Διαβάστε Επίσης

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Jul 8, 2025
Ο Κ. Πιερρακάκης και υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Insurance & Reinsurance Meeting 2025

Ο Κ. Πιερρακάκης και υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Insurance & Reinsurance Meeting 2025

May 20, 2025

Σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα, αντιπρόσωποι αλλά και επικεφαλής Αντασφαλιστικών εταιρειών έρχονται στο πανέμορφο νησί της Ύδρας για να «κλείσουν» συμφωνίες και να κάνουν επαφές σε ένα μοναδικό, γραφικό και κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Και έχει καθιερωθεί. Με 300 συμμετοχές από 17 χώρες δεν είναι τυχαίο που το  «hydra meeting»  ανήκει πλέον στα  ευρέως αναγνωρισμένα αντασφαλιστικά συνέδρια που ακολουθεί το συνέδριο του Monte Carlo και προηγείται του αντασφαλιστικού συνεδρίου στο Baden Baden.

«Τα καλύτερα deals κλείνονται στα φιλικά και στο χαλαρό», αυτό υποθέτουμε ότι είχε στο νου του ο εμπνευστής αυτού του συνεδρίου Γιώργος Κώτσαλος όταν επί προεδρίας του στην Ένωση πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει το εν λόγω Συνέδριο. Και πώς να μην «κλεισθούν» καλά deals όταν η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο νησί το διήμερο του συνεδρίου έχει αέρα υψηλής ποιότητας ελληνικής φιλοξενίας, καλό καιρό – με μπόρες ενίοτε – και περιβάλλον για ραντεβού που είναι συγκριτικά υπεράνω του καλύτερου meeting room.

Δεν φέρνει όμως ο καλός καιρός και η υψηλή φιλοξενία τα καλά deals. Οι τάσεις στην παγκόσμια αγορά και οι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες είναι αυτοί που επηρεάζουν περισσότερο την έκβαση των συμφωνιών. Πάρτε για παράδειγμα τη φετινή χρονιά. Φέτος οι συμμετοχές ξένων στο Συνέδριο ήταν αισθητά πιο χαμηλές απ’ ότι άλλες χρονιές. Ο λόγος; Μα φυσικά τα εσωπολιτικά ζητήματα της χώρας. Capital controls, Bank holiday & political instability ήταν και είναι ακόμα οι λέξεις που επικρατούν στον ξένο διεθνή τύπο όταν αναφέρονται στην Ελλάδα. Τι δημιουργεί αυτό; Μα φυσικά ένα κλίμα αβεβαιότητας απέναντί μας. Μπορεί οι σχέσεις με τους αντασφαλιστές να είναι δυνατές και μακροχρόνιες αλλά το τελευταίο οκτάμηνο δεν μπορούν να το αγνοήσουν. Και ούτε εμείς μπορούμε. Από την άλλη πλευρά οι ίδιες ακριβώς λέξεις στην πράξη έχουν γονατίσει την εγχώρια αγορά. Η παραγωγικότητα έχει υποστεί ένα βαρύ πλήγμα που σαν domino effect έχει επηρεάσει και την Ασφαλιστική βιομηχανία (δείτε εδώ την παραγωγή επταμήνου της ΕΑΕΕ).

Πίσω στο συνέδριο όμως. Τι έγινε φέτος στο συνέδριο της Ύδρας; Όπως προαναφέραμε το «ζουμί» του συνεδρίου ήταν τα “meetings”. Meetings στο χαλαρό κατά τη διάρκεια των δεξιώσεων (AON, EUROLIFE, MATRIX & CARPENTER TURNER φρόντισαν να μη λείψει τίποτα από τους καλεσμένους τους), meetings απλά στο διάστημα μεταξύ συνεδρίου και δεξιώσεων και meetings πιο ιδιαίτερα όπως το prive cocktail party που οργάνωσε η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική του Νικόλαου Μακρόπουλου προς τιμήν των εκλεκτών καλεσμένων της διημερίδας. Μεταξύ άλλων ξεχωρίσαμε τους, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, Δ.Σ. Eurolife  & Πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Κώτσαλο, Δ.Σ. Interamerican & Αντιπρόεδρο της Ένωσης, Ερρίκο Μοάτσο, Δ.Σ. της AXA & και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης, Δημήτρη Τσεσμετζόγλου, Δ.Σ της MATRIX Insurance & Reinsurance Brokers, Robert Koster, Senior Client Manager στη Swiss Re, Patrick Roder, Casualty Treaty Underwriter της Swiss Re για την Ελλάδα, Manfred Brandmaier, Client Manager της Munich Re για την Ελλάδα, Joerg Bruniecki, Head of Corporate Client and Channel Management της Munich Re, Serguei Zaitsev, General Manager της Hannover Re, Marc Dejardin, member of the management board της Amlin Re, Alfonso Garcia, Manuel Palomo & Alessandro Rosa από την Mapfre RE και τέλος τους Karim Ben El Kezadri & Domenico Semeraro από την SCOR.

europi coctail partyΚαι μπορεί το «ζουμί» να ήταν στα meetings, η ουσία όμως ήταν στα πρωινά συνέδρια. Το πρωί της Παρασκευής το θέμα της τεχνολογίας στην Ασφαλιστική αγορά συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων με το πάνελ των ομιλητών που αποτελείτο από την Ηρώ Παπαδοπούλου, Manager Director της TNS ICAP, τον Παναγιώτη Λελεδάκη, Πρόεδρο του ΠΣΑΣ, τον Alexandre Knight, Υπεύθυνο των ψηφιακών επιχειρήσεων της AXA σε Μεσόγειο και Λατινική Αμερική και τον Jean – Francois Gasc, Managing Director της Accenture Γαλλίας να εστιάζει στον ψηφιακό ασφαλιστή του μέλλοντος όπως επίσης και στις cloud υπηρεσίες που θα μονοπωλήσουν την αγορά σε μερικά χρόνια. Σημαντική ήταν επίσης και η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής στο Υπουργείο Οικονομικών με ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στην Ασφαλιστική Αγορά, Νίκου Φράγκου, ο οποίος δεχόμενος το κάλεσμα του κ. Σαρρηγεωργίου στο βήμα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι φιλικά προσκείμενη ως προς μια μελλοντική συνεργασία του ιδιωτικού κλάδου με το δημόσιο στο θέμα της υγείας χωρίς όμως να προσδιορίζει το πότε και σε τι έκταση.

Δυστυχώς, λόγω κακοκαιρίας που συντέλεσε στη διακοπή ρεύματος στο νησί, το δεύτερο συνέδριο το πρωί του Σαββάτου με θέμα «Συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σκοπό τη δημιουργία ενός βιώσιμου εθνικού συστήματος υγείας» δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. Προφανώς ακόμα και ο καιρός συνωμοτεί εναντίων της αγοράς μας ως προς την έναρξη του διαλόγου μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αφού θα ήταν η πρώτη φορά που κυβερνητικό στέλεχος θα παρακολουθούσε συνέδριο με προτάσεις και ιδέες συνεργασίας στο εθνικό σύστημα υγείας.

Όπως και να έχει, το 17ο Συνέδριο της Ύδρας ανήκει ήδη στο παρελθόν. Ραντεβού του χρόνου όπου -όπως όλα δείχνουν- το μεγάλο θέμα προς συζήτηση θα είναι το solvency ΙΙ και οι αλλαγές που θα πρέπει να υποστεί (πάντα μετά εορτής) προκειμένου να βελτιωθεί ως προς την υλοποίησή του από τις Ασφαλιστικές εταιρείες. Όσο για τις αντασφαλιστικές εταιρείες; Όσο διατηρείται ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους, λόγω του λεγόμενου “soft market” τόσο πιο πολύ θα χαμηλώνουν τις τιμές τους κάτι που φυσικά ευνοεί κατά κύριο λόγο τις Ασφαλιστικές εταιρείες, επομένως και τους κατόχους ασφαλιστών συμβολαίων.



Hydra meeting

Hydra meeting
Hydra meeting

Tags: EAEE
new-cover-insurancegif

Related Posts

Έφυγε από τη ζωή ο Ι. Μακρυμίχαλος πρώτος πρόεδρος του ΣΕΜΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο Ι. Μακρυμίχαλος πρώτος πρόεδρος του ΣΕΜΑ

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Επίτιμος Διδάκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Ι. Χατζηθεοδοσίου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O Γ. Χατζηθεοδοσίου είναι άτυπα η φωνή της διαμεσολάβησης. Γιατί όχι και τυπικά;

by Νίκος Μωράκης
Jul 25, 2025
ΤτΕ: Οι υποψήφιοι στις εξετάσεις 19 – 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μεταβίβαση Ομαδικού Ασφαλιστηρίου από την Allianz προς την GENERALI

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Ποιες ασφαλιστικές θα σηκώσουν το βάρος για τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μετά από τους καύσωνες αντιμέτωπη με πλημμύρες η Ευρώπη

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Ποια μέτρα ισχύουν σήμερα για τον καύσωνα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ποια μέτρα ισχύουν σήμερα για τον καύσωνα

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Νέο Ρεκόρ Guinness από τον Σπύρο Χρυσικόπουλο. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική υπερήφανα στο πλευρό του από το 2018!
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέο Ρεκόρ Guinness από τον Σπύρο Χρυσικόπουλο. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική υπερήφανα στο πλευρό του από το 2018!

by Insurancedaily editorial team
Jul 25, 2025
Η Euroins Ελλάδος ανανεώνει τις πιστοποιήσεις ISO
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Euroins Ελλάδος ανανεώνει τις πιστοποιήσεις ISO

by Insurancedaily editorial team
Jul 24, 2025
AI: Φίλος ή εχθρός του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

AI: Φίλος ή εχθρός του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή;

by Insurancedaily editorial team
Jul 24, 2025
Το ΕΕΘ κατέθεσε πρόταση για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ με τη χρήση κάρτας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το ΕΕΘ κατέθεσε πρόταση για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ με τη χρήση κάρτας

by Insurancedaily editorial team
Jul 24, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
odc-banner-general-0225gif
300250png
cnp-banner-300x250-final-1gif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ