Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης της AIG για τα μέλη της ΕΑΣΕ


AIG2Ένα ανανεωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ευθύνης σε συνεργασία με την AIG προσφέρει στα μέλη της η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), το οποίο παρέχει προστασία στα μέλη της κατά την άσκηση της Επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Οι Ασφάλειες αυτές είναι πλέον πολύ διαδεδομένες σε επίπεδο Ανωτάτων Στελεχών, σε μια δύσκολη και απαιτητική εποχή για τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Κάλυψης Νομικών Εξόδων Προσωπικής Ευθύνης και Ταξιδιωτικής Προστασίας (Manager’s Shield) και όπως αναφέρει η ΕΑΣΕ, το αυστηρότερο περιβάλλον εταιρικής διακυβέρνησης, η πληθώρα κανονισμών και διατάξεων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο, η διεθνοποίηση των εμπορικών συναλλαγών και το ευαίσθητο χρηματιστηριακό Κλίμα, αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες δικαστικών προσφυγών προσωπικά εναντίον ανωτάτων στελεχών, για ευθύνες και παραλήψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλά στελέχη να εμπλέκονται σε δικαστικές περιπέτειες που συνεπάγονται ταλαιπωρία για χρόνια (έως ότου τελεσιδικίσει η υπόθεση), υψηλό κόστος νομικής υπεράσπισης και σημαντικά έξοδα ερευνών και εμπειρογνωμόνων. Όπως αναφέρει η ΕΑΣΕ, το Manager’s Shield, αποτελεί προσαρμογή σε προσωπικό επίπεδο του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης γνωστού και ως Directors & Oficers Libility Insurance (D&0) και παρέχει κάλυψη σε τέτοιες περιπτώσεις με χαμηλό κόστος.

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, η ΕΑΣΕ σημειώνει ότι το Πρόγραμμα προσφέρει στα μέλη τις ιδιαίτερες καλύψεις που δεν περιλαμβάνονται σε συνηθισμένα εταιρικά ή προσωπικά Ασφαλιστικά πακέτα. Ειδικότερα:

  • Κάλυψη Νομικών Εξόδων σε περίπτωση απαιτήσεων Τρίτων για θέματα που αφορούν σε ενδεχόμενες πράξεις ή παραλείψεις κατά την Άσκηση των Διοικητικών / Διαχειριστικών καθηκόντων.
  • Κάλυψη αμοιβών Εμπειρογνωμόνων και εξόδων ερευνών.
  • Δυνατότητα χρήσης της Ασφάλισης προσθετικά σε οποιαδήποτε άλλη Ασφάλιση έχει το μέλος ή η εταιρεία του.
  • Η Κάλυψη αφορά στο φυσικό πρόσωπο. Επομένως συνεχίζει να ισχύει για όλες τις πιθανές μετακινήσεις του μέλους σε άλλες Εταιρείες από τη στιγμή ένταξης στο Πρόγραμμα και μετά.
  • Δωρεάν Ταξιδιωτική Ασφάλιση, δηλαδή υποστήριξη σε Επαγγελματικά Ταξίδια.

Όπως αναφέρει ο κ. Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Hellas Α.Ε., το επιχειρηματικό ρίσκο είναι πλέον πιο περίπλοκο από ποτέ. Η μορφή των κινδύνων έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο σύνθετη, αλλά και πιο απρόβλεπτη, ενώ η φωνή της Κοινής Γνώμης έχει γίνει πιο δυνατή. Οι επιπτώσεις ενός κινδύνου, δεν επηρεάζουν πλέον μόνον την Εταιρεία, αλλά σε μεγάλο βαθμό και την προσωπική ζωή των στελεχών της. Η AIG γι’ αυτόν τον λόγο συνεργάστηκε στενά με την ΕΑΣΕ, ώστε μέσα από το Manager’s Shield, να προσφέρει μια «Ασπίδα Προστασίας» στην Επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 18 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης της AIG για τα μέλη της ΕΑΣΕ! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-aig-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bc/