ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δηλητηριασμένα Ζώα, Δολώματα και Πτώματα

Insurancedaily Editorial Team by Insurancedaily Editorial Team
05/04/2013 - Updated on 15/12/2013
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

LifeΈνα Δελτίο Τύπου έφτασε στα γραφεία μας και αύξησε απότομα το καθημερινό άγχος που έχει κυριεύσει τη Ζωή μας… Ψάχνουμε για αδιέξοδα και δεν βρίσκουμε… Η Οικονομική κατάσταση στη χώρα μας δεν παρουσιάζει καμία ελπίδα βελτίωσης, οι Πολιτικοί και η Πολιτική παραμένουν οι ίδιες… Οι εναλλακτικές πολιτικές επιλογές που έχουμε είναι και αυτές οι ίδιες… πιστεύουν στο μεγάλο και ημέτερο βαθύ Κομματικό Κράτος και το θέλουν να λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο… Ακούσατε κανένα του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για τον απόλυτο Διαχωρισμό των (3) Εξουσιών και στην απαραίτητη υπερεξουσία Ελέγχου των Δύο Εξουσιών να Ελέγχουν κυκλικά τη μία με Εισαγγελικές και Δικαστικές Εξουσίες, ώστε να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι Καταχρήσεις; Μόνο με αυτό τον τρόπο θα φοβάται ο Γιάννης το Θεριό και το Θεριό τον Γιάννη! Θέλουν να λειτουργούν χωρίς κανέναν απολύτως ουσιαστικό Έλεγχο γιατί είναι… Αριστερών Φρονημάτων! Όποιος δηλώσει Αριστερός αυτοβαφτίζεται Άγιος. Υπεράνθρωπος, Άψογος! Επιμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τώρα, να είναι οι ίδιοι, Κυβερνήτες, Νομοθέτες και Δικαστικοί! Επιμένουν στον… Αυτοέλεγχο των Εξουσιών και μας κοιτάνε στα μάτια!

Πάμε στην ποιότητα του φαγητού μας, του νερού που πίνουμε, και στην αξιοπιστία των φαρμάκων και των χιλιάδων χημικών παρασκευασμάτων που χρησιμοποιούμε… Ποιος Ελέγχει ποιον; Τα ίδια πρόσωπα της Εξουσίας το ομολογούν… Δεν έχουμε αρκετούς Ελεγκτές στην Αγορανομία… για να κάνουμε τους σωστούς Ελέγχους! Το Γενικό Χημείο του Κράτους τις τελευταίες δεκαετίες δεν βρήκε καμία απαγορευμένη σύνθεση των μεγάλων βιομηχανιών τροφίμων, φαρμάκων ή άλλων προϊόντων που κυκλοφορούν στα ράφια των καταστημάτων… Διαβάστε τι λέει η ανακοίνωση του Οργανισμού Arcturos.

Διαβάστε Επίσης

Συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών εταιρειών: Deals Δισεκατομμυρίων 

Συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών εταιρειών: Deals Δισεκατομμυρίων 

Nov 22, 2022
7 deal ύψους 1,5 δις ευρώ που αλλάζουν την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

7 deal ύψους 1,5 δις ευρώ που αλλάζουν την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

Apr 26, 2022

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα η παράδοση των πινακίδων στα μέλη των δικτύων των Δήμων και των Κυνηγετικών Συλλόγων που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+ με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» LIFE09 NAT/ES/000533. Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης καθώς και οι Κυνηγητικοί Σύλλογοι Καλαμπάκας και Πύλης.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 2 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της Ημερίδας με θέμα: «Δηλητηριασμένα Δολώματα: Επιπτώσεις στη Βιοποικιλότητα & τεχνικές αντιμετώπισης», συνάντηση εργασίας για τα στελέχη φορέων και δημοσίων υπηρεσιών με θέμα: «Διαχείριση δηλητηριασμένων ζώων και πτωμάτων». Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα και η πολιτική αντιμετώπισης της λύσσας στην Ελλάδα συνδέονται άμεσα με την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων και τη δημόσια υγεία. Ειδικά για τη λύσσα, τα κρούσματα της οποίας συνεχώς αυξάνονται στη Βόρεια Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει άμεση σύνδεση καθώς τα δηλητηριασμένα πτώματα των ζώων αποτελούν βασική εστία μετάδοσης της νόσου και αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες μετάδοσής της.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν από το Δήμο Καλαμπάκας ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λύπας, από το Δήμο Πύλης ο κ. Στέφανος Τσιάκας, από το Δασαρχείο Καλαμπάκας ο κ. Σπύρος  Μουζιούρας, από το Δασαρχείο Τρικάλων ο κ. Παππάς και από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ο κ. Γεώργιος Χαριτάκης και η Victoria Saravia. Μέσα από τη συνάντηση εργασίας δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την έλλειψη ρητών αρμοδιοτήτων και μηχανισμών που απαιτούνται για τη Διαχείριση δηλητηριασμένων ζώων και πτωμάτων καθώς και την αντιμετώπιση των περιστατικών που δημιουργεί λανθασμένους χειρισμούς, αλλά και την αποθάρρυνση των πολιτών που θέλουν να καταγγείλουν περιστατικά στην περιοχή τους.

Παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την Εθνική Ομάδα των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Φορέων για την αντιμετώπιση των δηλητηριασμένων δολωμάτων. Προβληματισμοί, θέσεις και αδυναμίες που υπάρχουν για την εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαχείριση των δηλητηριασμένων ζώων και πτωμάτων στην ύπαιθρο, συζητήθηκαν, θα ολοκληρωθούν άμεσα και θα αποσταλούν στα αρμόδια Υπουργεία.

Τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Δήμων και Κυνηγών ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαρτίζεται από Δήμους και Κυνηγετικές Περιοχές και Συλλόγους στις οχτώ πιλοτικές περιοχές υλοποίησης τους προγράμματος (τέσσερις στην Ισπανία, δύο στην Πορτογαλία και δύο στην Ελλάδα, στην Κρήτη και τα Τρίκαλα) με κοινή συμφωνία και συνέργεια για:

  • Την εξάλειψη της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβή πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
  • Υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν στην καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων.
  • Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και υποστήριξη της δικαστικής δίωξης των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.
  • Ενημέρωση των κυνηγών για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101 για καταγγελίες δηλητηριασμένων ζώων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα LIFE+ μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=43&Itemid=44

Tags: ΑΤΕ Ασφαλιστική
new-cover-insurancegif

Related Posts

Στις 196.584 αυξήθηκαν τα ανασφάλιστα οχήματα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στις 196.584 αυξήθηκαν τα ανασφάλιστα οχήματα

by Insurancedaily Editorial Team
Nov 5, 2025
Τι συζητήθηκε στην ημερίδα του ΕΕΘ για την ιδιωτική ασφάλιση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι συζητήθηκε στην ημερίδα του ΕΕΘ για την ιδιωτική ασφάλιση

by Insurancedaily editorial team
Nov 5, 2025
Κυκλοφόρησε η έκδοση “Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας”
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κυκλοφόρησε η έκδοση “Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας”

by Insurancedaily editorial team
Nov 5, 2025
Τι δείχνει η μελέτη για τα εισοδήματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι δείχνει η μελέτη για τα εισοδήματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

by Insurancedaily editorial team
Nov 4, 2025
Το Ανθρώπινο Δυναμικό του μέλλοντος: Ευελιξία, ψηφιακές δεξιότητες και στρατηγική ευθυγράμμιση»
asfalistikomarketing

Το Ανθρώπινο Δυναμικό του μέλλοντος: Ευελιξία, ψηφιακές δεξιότητες και στρατηγική ευθυγράμμιση»

by Insurancedaily editorial team
Nov 4, 2025
Και νέα παράταση για τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2026

by Insurancedaily editorial team
Nov 3, 2025
Tennis, Bancassurance, ολιγοπώλια στην υγεία & ανταγωνισμός στη Διαμεσολάβηση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Tennis, Bancassurance, ολιγοπώλια στην υγεία & ανταγωνισμός στη Διαμεσολάβηση

by Insurancedaily editorial team
Nov 3, 2025 - Updated on Nov 4, 2025
Μπορεί η Ασφάλιση Πιστώσεων να σας αποζημιώσει; (video)
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μπορεί η Ασφάλιση Πιστώσεων να σας αποζημιώσει; (video)

by Insurancedaily editorial team
Nov 3, 2025
Ενισχύονται οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ενισχύονται οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών

by Insurancedaily editorial team
Nov 3, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
tep-general-banner-1025gif
300250png
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • ΙΑΣΩ

    ΙΑΣΩ: Neonatal BabyGen – Nεογνικός γονιδιωματικός έλεγχος

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η Groupama στηρίζει το έργο των The Love Van και Αγάπη για Ζωή

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Στις 196.584 αυξήθηκαν τα ανασφάλιστα οχήματα

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τι συζητήθηκε στην ημερίδα του ΕΕΘ για την ιδιωτική ασφάλιση

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ