ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μάρκετινγκ Ασφαλειών:
Είναι το Μέλλον!

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
12/06/2009 - Updated on 15/12/2013
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A

ftuftufyugyugyugyugyugyugyu

Share on Facebook
new-coverΣτο τρέχον τεύχος του Ιουνίου 2009 του «Επιστημονικού Μάρκετινγκ» αναδημοσιεύουμε (σελίδα 96) μια Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review που έχει τίτλο «Εστιάζοντας στο Πελατειακό Κεφάλαιο».

Αξίζει να Μελετήσετε αυτό το άρθρο για να αρχίσετε να διεισδύετε σιγά σιγά στη Φιλοσοφία του Μάρκετινγκ.

Η Μελέτη αφορά την Αμερικάνικη Τράπεζα Wachovia, όμως θα μπορούσε να αφορά και μια Ασφαλιστική Εταιρεία. Το επίκεντρο της Ανάλυσης περιστρέφεται γύρω από την Αποτελεσματικότητα και Παραγωγικότητα των κονδυλίων που Επενδύουμε σε Ενέργειες Μάρκετινγκ, προκειμένου να αυξήσουμε τις Πωλήσεις μας. Περιλαμβάνει τα Διαφημιστικά Έξοδα, τα Έξοδα Προώθησης των Πωλήσεων, τα έξοδα Direct Mail και ό,τι άλλο κάνουμε προκειμένου να βρούμε νέους Πελάτες ή να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες.

Διαβάστε Επίσης

insurancedaily-eeae-

ΕΕΑΕ: Πρόεδρος ο Χ. Αλεξόπουλος και Αντιπρόεδρος η Στ. Βικτωράτου

Oct 14, 2025
Στρατηγική συνεργασία Euroins και Carglass®

Στρατηγική συνεργασία Euroins και Carglass®

Oct 14, 2025

Στον Κλάδο Ζωής το Κόστος Απόκτησης Νέων Πελατών, γνωστό ως «Κόστος Πρόσκτησης», είναι τεράστιο, αν το συσχετίσουμε με τα κόστη Πρόσκτησης άλλων Υπηρεσιών. Δεν υπονοούμε τίποτα το αρνητικό για το Agency System ή το Πρακτορειακό Δίκτυο της χώρας μας, που σαφώς κοστίζει πολύ λιγότερο από το Agency. Απλώς θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι με τον τρόπο που λειτουργούν στην Ελλάδα τα δύο αυτά Δίκτυα δε λειτουργούν σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης ή της Αμερικής! Για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι, εννούμε ότι κοστίζουν πολύ περισσότερα! Ο κύριος λόγος δε είναι μόνο οι Υψηλές Προμήθειες, τα Μπόνους, τα πολυτελή και ακριβά γραφεία ή τα πανάκριβα ταξίδια!

Ο κύριος λόγος είναι ότι οι περισσότεροι CEO του Κλάδου Ζωής και Ζημιών δεν έχουν πιστέψει ακόμα στην Αποτελεσματικότητα και την Παραγωγικότητα του Μάρκετινγκ των Ασφαλειών. Έχουν μείνει κολλημένοι στα Παραδοσιακά Δίκτυα και στη Νοοτροπία ότι οι Ασφάλειες Ζωής μόνο… Πωλούνται!

Η επιστήμη του Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών, και δεν εννοούμε το Bancassurance, περιλαμβάνει πολλές Μεθόδους, που αξίζει να τις εξετάσει κάποιος σε βάθος, να τις Εφαρμόσει επανειλημμένα, μέχρι να καταλήξει σε ορισμένες που θα παράγουν ικανοποιητικά και κερδοφόρα αποτελέσματα.

Το κακό στον κλάδο των Ασφαλειών στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν από χρόνια, όταν ορισμένοι επιχειρηματίες βρέθηκαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα μερίδια Αγοράς, πρόσφεραν μεγάλες προμήθειες για να κερδίσουν τους διαμεσολαβούντες, δεχόμενοι ως δεδομένο την αποκλειστικότητά τους και, χωρίς να εξετάζουν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άλλα εναλλακτικά δίκτυα διανομής που να στηρίζουν τουλάχιστον τους διαμεσολαβούντες, υπέκυπταν στις πιέσεις για χαμηλά Ασφάλιστρα και υψηλές αμοιβές. Έτσι, κατέληξαν να λειτουργούν με δεδομένες ζημίες, για να βρεθούν σήμερα εγκλωβισμένοι σε ένα καθεστώς που δεν προσφέρει εύκολες εναλλακτικές διεξόδους. Η σκέψη ότι αν μείνουν λίγε,ς θα μπορούν να χειρίζονται τα Ασφάλιστρα και τις Αμοιβές του Κλάδου των Αυτοκινήτων πολύ πιο εύκολα, δε φαίνεται ότι θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα.

Η λύση είναι μία: Αρχίστε να εξετάζετε την Επιστήμη του Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών. Μόνο με αυτή μια Εταιρεία θα μπορέσει να μειώσει την εξάρτησή της από τα πανάκριβα Δίκτυα και να επιβιώσει, να ριζώσει και να παρουσιάζει σταθερά Κέρδη.

Επαναλαμβάνουμε: Όταν υπάρχουν δύο συνεργαζόμενοι  παίκτες και ο ένας μόνιμα κερδίζει εκ του ασφαλούς και ο άλλος μόνιμα χάνει, στο τέλος θα χάσουν και οι δύο!

Προσέξτε λίγο τις κινήσεις της AIG Greece και μερικών άλλων Εταιρείων, οι οποίες επενδύουν σε Νέα Συμβόλαια! Είναι μια επιλογή! Δεν κάθονται σκαλίζοντας το αυτοκίνητο! Το… αρρωστημένο αυτοκίνητο!

Με αυτά δεν εννοούμε ότι το απαράδεκτο καθεστώς μερικών Εταιρειών που βρίσκονται σε πανάθλια κατάσταση πρέπει να συνεχιστεί! Οι εν λόγω Εταιρείες δε θα έπρεπε να υπάρχουν στην Αγορά εδώ και πολλά χρόνια!

Ιδού μια απόδειξη της Διεφθαρμένης Ελληνικής Πολιτείας που τους επιτρέπει να λειτουργούν για ολόκληρες δεκαετίες και την οποία καυτηριάζουν σκληρά το Ε.Μ. και το I.D.!

Αξίζει να Μελετήσετε το άρθρο του «HBR» του Ε.Μ. και να αρχίσετε να εφαρμόζετε συγκροτημένα διάφορες Νέες Πρακτικές, όπως είναι το Direct Mail, το Seminar Selling, οι Συνεργίες και άλλα πολλά. Σημειώνουμε ότι τόσο η Διαφήμιση όσο και το Direct Mail δε θα πρέπει να εξετάζονται μεμονωμένα. Το ένα θα πρέπει να στηρίζει το άλλο. Δηλαδή, αν αποφασίσετε να ταχυδρομήσετε έπειτα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα Direct Mail 100.000 επιστολές σε επιλεγμένες ομάδες υποψηφίων πελατών, η Διαφήμιση θα πρέπει να ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά, ώστε να έχει φτάσει το ταχυδρομείο στους παραλήπτες για να στηρίζει το απαντητικό ποσοστό.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι οι μη απαντήσαντες είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο follow up για τους Ασφαλιστές Ζωής και τους Πράκτορες που ενδιαφέρονται να αυξήσουν το πελατολόγιό τους.



icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

insurancedaily-eeae-
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΕΑΕ: Πρόεδρος ο Χ. Αλεξόπουλος και Αντιπρόεδρος η Στ. Βικτωράτου

by Insurancedaily editorial team
Oct 14, 2025
Mνημόνιο συνεργασίας HALA – ΠΟΑΔ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Mνημόνιο συνεργασίας HALA – ΠΟΑΔ

by Insurancedaily editorial team
Oct 14, 2025
Στο 36,3% τα ασφαλισμένα οχήματα για φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στο 36,3% τα ασφαλισμένα οχήματα για φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα

by Insurancedaily editorial team
Oct 13, 2025
Τι σηματοδοτούν οι στελεχιακές ανακατατάξεις στην Eurolife FFH 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι σηματοδοτούν οι στελεχιακές ανακατατάξεις στην Eurolife FFH 

by Insurancedaily editorial team
Oct 13, 2025
Τον πλήρη έλεγχο της  Eurolife FFH Life Insurance απέκτησε η Eurobank
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τον πλήρη έλεγχο της  Eurolife FFH Life Insurance απέκτησε η Eurobank

by Insurancedaily editorial team
Oct 13, 2025
3P Insurance: 12 χρόνια επιτυχίας και συνεργασιών – Νέα εποχή ανάπτυξης και στρατηγικών συμμαχιών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

3P Insurance: 12 χρόνια επιτυχίας και συνεργασιών – Νέα εποχή ανάπτυξης και στρατηγικών συμμαχιών

by Νίκος Μωράκης
Oct 13, 2025
Συμφωνία ΜΙΝΕΤΤΑ – BOC  για την υιοθέτηση λογισμικού BPM
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συμφωνία ΜΙΝΕΤΤΑ – BOC για την υιοθέτηση λογισμικού BPM

by Insurancedaily editorial team
Oct 10, 2025
ΕΑΔΕ: Νέο λογότυπο και καμπάνια ενημέρωσης για την αξία των διαμεσολαβητών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΑΔΕ: Νέο λογότυπο και καμπάνια ενημέρωσης για την αξία των διαμεσολαβητών

by Insurancedaily editorial team
Oct 10, 2025
Ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου για 2η χρονιά στην Κριτική Επιτροπή των FMIA25
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου για 2η χρονιά στην Κριτική Επιτροπή των FMIA25

by Insurancedaily editorial team
Oct 10, 2025

Comments 4

  1. Μουτάφης Θεόδωρος says:
    16 years ago

    Oι ασφαλιστικοί σύμβουλοι ως αλλοι απόστολοι διαμόρφωσαν (& θα συνεχίσουν) την ασφαλιστική συνείδηση του έλληνα που λόγω έλλειψης παιδείας υπήρξε ο δυσκολότερος “ευρωπαιος” πελάτης. Τώρα στη πυρά;

    Reply
  2. ΛΩΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ says:
    16 years ago

    Μπραβο θεωδορε μια χαρα τα γραφεις

    Reply
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ says:
    16 years ago

    Πολυς λογος τελευταια αλλα και πραξεις ορισμενων Εταιρειων(π.χ.interamerican) και αλλων επιχειρηματικων κυκλων,του κλαδου, που “τορπιλιζουν” το επαγγελμα του Ασφαλιστικου Συμβουλου,ακουμε και βλεπουμε..!! Καποιοι βαλθηκαν ,ντε και καλα,για λογους οικονομικης “υγειας” των εταιρειων,οπως ψευδως προφασιζονται,να υποσκαπτουν τους Διαμεσολαβητες Ασφαλειων,με διαφορες πρακτικες Direkt Marketing,οπως στο αρθρο αναφερεται,Bankassurance,συνεργαζομενων η θυγατρικων Τραπεζων,Internet Direct Sales μεσω εταιρικων ιστοσελιδων(δες παλι interamerican),και αλλα τετοια.
      Πολυς λογος για “υψηλες προμηθειες” των Διαμεσολαβουντων ενω καμμια κουβεντα δεν γινεται για τα πολυ υψηλα ,συγριτικα με την Γερμανια π,χ. Ασφαλιστρα των Εταιρειων που θα συνεχισουν με “προσχημα” την παραπερα αυξηση των οριων στην …Ελλαδα , να σκαρφαλωνουν σε δυσυγκριτα μεγεθη..!! 
      Δεν ηταν και δεν εναι οι αμοιβες των Διαμεσολαβουντων το προβλημα σας Κυριοι…. μαλλον η κακη μεχρι σημερα διαχειρηση που εχετε,πραγμα που αποδεικνυεται απο το υψηλο  Κοστος διαχειρησης που φτανει το 30% σημερα,οταν στην Ευρωπη εχουν μολις 4,5% ως 11% !!!
      Οσο για εμας τους Διαμεσολαβουντες δεν μας μενει παρα να ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ να συνεργαζομαστε με αυτες τις Ασφαλισικες Εταιρειες …που ΕΜΠΡΑΚΤΑ δεν θεωρουν και δεν καταδεικνυουν τον Ασφαλιστη ως “Ανταγωνιστη” τους και δεν υποσκαπτουν τον ρολο του και την διαχρονικη του αξια πολλω δε μαλλον δεν υποτιμουν την νοημοσυνη του… οπως καποιες Ασφαλισικες τελευταια (!!)τοσο με τα λογια οσο και με τα πεπραγμενα  τους.

    Reply
  4. INTERAMERICANOS says:
    16 years ago

    Διαβάζω στο άρθρο (…Ο κύριος λόγος δε είναι μόνο οι Υψηλές Προμήθειες, τα Μπόνους, τα πολυτελή και ακριβά γραφεία ή τα πανάκριβα ταξίδια!)
    Απορώ ως τι παρουσιάζονται τα παραπάνω? Ως έξοδα?
    Αυτά ήταν και συνεχίζουν να είναι είναι κίνητρα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι ενός οργανισμού.
    Με τι θα αντικατασταθούν αυτά τα κίνητρα?
    Τι κίνητρα θα παρουσιάσεις στους ανθρώπους σου?
    Και για να μην μπερδευόμαστε δεν λέω πως δεν υπάρχουν άλλων μορφών κίνητρα. Αυτά με τι θα τα αντικαταστήσεις.?
     
    Κόστος πρόσκτησης νέου πελάτη? Για τον σύμβουλο ή για την εταιρεία? Ή και για τους δυό?
    Επιδοτήθηκε ποτέ η βενζίνη το αυτοκίνητο τα 2 ή και 3 ραντεβού προκειμένου να φτάσει κάποιος στην πολυπόθητη συμφωνία.?
    Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ποια η σχέση ανάμεσα σε μια τράπεζα και μια ασφαλιστική εταιρεία. Δυο διαφορετικά τελείως πράγματα. Για ποιον λόγο να τα αποδεχτούμε ως ίδια?
    Να δούμε νεους τρόπους ναι. Νεες τάσεις της αγοράς ναι. Νεες προσεγγίσεις ναι. Οτιδήποτε νέο και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό ναι.
    Αλλωστε μην ξεχνάμε γιατί βλέπω πως το ξεχνάμε πως κάθε αμοιβή, κάθε μπόνους, κάθε ταξίδι , το έχεις καταθέσει υπό την μορφή εργασίας πρώτα και μετά το εισπράτεις. Τίποτα δεν σου χαρίζεται σε αυτήν την δουλειά. Αν δεν φέρεις δεν παίρνεις είναι ο κανόνας.
     

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
orizon-1964-row-banner-300x250jpg
banner-250-300-2024png
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • insurancedaily-eeae-

    ΕΕΑΕ: Πρόεδρος ο Χ. Αλεξόπουλος και Αντιπρόεδρος η Στ. Βικτωράτου

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Στρατηγική συνεργασία Euroins και Carglass®

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Mνημόνιο συνεργασίας HALA – ΠΟΑΔ

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • «Όπως τα έζησαν»: Προσωπικές αφηγήσεις για το σεισμό στη Σαντορίνη (video)

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ