ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέο Πρόγραμμα Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
26/02/2014 - Updated on 27/02/2014
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Εκπαίδευση, Επιχειρείν
A A
hellenic initiative logo
Share on Facebook

hellenic initiative logoΔίνοντας έμφαση στη δημιουργία μίας νέας γενιάς επιχειρηματιών ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει τη στήριξή της στο νέο πρόγραμμα “VentureGarden” που στοχεύει να δημιουργήσει θετικές προοπτικές στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η διαχείριση του προγράμματος πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business of ACT στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα.

Το VentureGarden αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών. Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει όσους ενδιαφέρονται να δομήσουν έναν βιώσιμο επιχειρηματικό τρόπο σκέψης και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία που προσαρμόζεται απόλυτα στο προφίλ, τις ανάγκες και τις επιχειρηματικές δυνατότητες του κάθε υποψηφίου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχειρηματική πραγματικότητα. Η διαφοροποίηση του VentureGarden έγκειται στο γεγονός ότι η κεντρική φιλοσοφία του προγράμματος δίνει έμφαση στο άτομο και τις ανάγκες του και όχι μόνο στην εκάστοτε ιδέα που αυτό επιθυμεί να αναπτύξει. Με το άτομο στο επίκεντρο τη φιλοσοφίας του, το VentureGarden καλωσορίζει όσους έχουν πάθος με την επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή δραστηριότητας.

Διαβάστε Επίσης

Πού κάνουν focus τα προγράμματα επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών

Πού κάνουν focus τα προγράμματα επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών

Jun 18, 2020
success

Στα μέσα Ιουλίου ξεκινάνε οι εξετάσεις πιστοποίησης από τη ΤτΕ

Jun 3, 2020

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αποτελείται από δύο στάδια που περιλαμβάνουν:

  1. Ένα εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων συνολικής διάρκειας 5 εβδομάδων που θα παραδίδονται δύο φορές την εβδομάδα από έμπειρους ειδικούς με την υποστήριξη καθηγητών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχουν δύο περίοδοι εγγραφών (ειδικά για το 2014 οι εγγραφές έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο).
  2. Ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα. Έτσι, σε συνέχεια της βασικής εκπαίδευσης θα ακολουθεί μία δωδεκάμηνη περίοδος παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη συμβουλευτική καθοδήγηση των συμμετεχόντων. Τα μαθήματα επιλογής θα παραδίδονται είτε μέσω διαδικτύου, είτε με προσωπική μελέτη ή/και παραδοσιακό τρόπο με παρουσία στην τάξη.

venture garden_logo

VentureGarden: Τα μαθήματα, η δομή και η έναρξη του προγράμματος 

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, όπως:

  • Εισαγωγή στην Επιχειρηματική Δράση
  • Προϊόντα & Υπηρεσίες
  • Δημιουργία Αξίας & Εξυπηρέτηση πελατών
  • Σχέσεις Αγοράς & Επικοινωνία
  • Παραγωγή Εσόδων
  • Διαδικασίες & Κύριοι Πόροι
  • Βασική Ομάδα & Συνεργάτες
  • Κοστολόγηση
  • Χρηματοδότηση μίας νέας επιχείρησης
  • Προσωπικό project

Η επιλογή των μαθημάτων έγινε με σκοπό να συνδυαστούν η θεωρία με την πρακτική εξάσκηση. Μετά το τέλος της πρώτης φάσης του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν ένα εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων προς επίτευξη. Έχοντας τη συνεχή υποστήριξη των συμβούλων του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες για να επιτύχουν τους στόχους τους και να αποφοιτήσουν από το VentureGarden. Προκειμένου να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους και να ενδυναμώσουν περαιτέρω τις ικανότητές τους, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά μαθημάτων επιλογής που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε Νομικά & Λογιστικά ζητήματα, θέματα Χρηματοδότησης, IP Management, Κοστολόγησης, Εξυπηρέτησης Πελατών, Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, κ.ά.

Το πρόγραμμα VentureGarden θα υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η πρώτη περίοδος των μαθημάτων θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, καθώς και να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής έως τις 21/03/2014 μέσω του website του VentureGarden στη διεύθυνση www.venturegarden.gr. Η διαδικασία είναι απλή και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απλώς να συμπληρώσουν μία φόρμα συμμετοχής. Στη συνέχεια μέλος της ομάδας του VentureGarden θα επικοινωνήσει μαζί τους για να προγραμματίσουν από κοινού μία συνέντευξη.

O Καθηγητής Νικόλαος Γ. Τραυλός, Πρύτανης του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος μιας τόσο σημαντικής συνεργασίας. Πιστό στην παράδοσή του, το ALBA υποστηρίζει την επιχειρηματική ανάπτυξη με τα μαθήματά , την έρευνα και τις δραστηριότητές του από την ίδρυση του το 1992. Πιστεύουμε ότι το VentureGarden είναι ένα ακόμα βήμα για την προετοιμασία των επιχειρηματιών του αύριο που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Ο Αν. Καθηγητής Φάνης Βάρβογλης, Διευθυντής του Anatolia School of Business of ACT αναφέρει: «Η επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο ένας δρόμος βιοπορισμού, είναι ένας τρόπος ζωής και κυρίως ένας τρόπος σκέψης. Είναι ένας δρόμος που δίνει την δυνατότητα της προσωπικής έκφρασης και της δημιουργίας με ένα τρόπο καθολικό. Είναι επίσης, ένας δρόμος που προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της οικονομίας και το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας. Το VentureGarden είναι μια πρωτοβουλία που επιδιώκει να βοηθήσει με ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό τρόπο την πραγμάτωση της επιχειρηματικής πορείας όσων την επιθυμούν. Στο Anatolia School of Business πιστεύουμε στη συνεργασία με το ALBA και την Ελληνική Πρωτοβουλία και στις μοναδικές δυνατότητες που δημιουργεί».

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, πρόσθεσε: «Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό το νέο πρόγραμμα, καθώς η φιλοσοφία του, το περιεχόμενο του και η δομή του συμφωνούν απόλυτα με τις αρχές της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας και να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, να ανακτήσουν τις δυνάμεις και την ελπίδα τους, μέσα από τη προώθηση της επιχειρηματικότητας. Η μεγάλη εμπειρία που διαθέτουν τα δύο κολλέγια στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων, εγγυώνται την επιτυχία του VentureGarden ως προς τη διαμόρφωση μιας μελλοντικής γενιάς επιχειρηματιών».

Tags: Εκπαίδευση
new-cover-insurancegif

Related Posts

Υπάρχει εφαρμόσιμο μοντέλο ΣΔΙΤ στην ασφάλιση επιχειρήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υπάρχει εφαρμόσιμο μοντέλο ΣΔΙΤ στην ασφάλιση επιχειρήσεων

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Αθηναϊκή Κλινική: Η εμπειρία ενός αξιόπιστου παρόχου υψηλής ποιότητας υπηρεσιών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αθηναϊκή Κλινική: Η εμπειρία ενός αξιόπιστου παρόχου υψηλής ποιότητας υπηρεσιών

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Ακριβαίνει το κόστος αποζημιώσεων στα αυτοκίνητα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ακριβαίνει το κόστος αποζημιώσεων στα αυτοκίνητα

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
ΠΟΑΔ: Πώς θα επανυποβάλετε αίτηση για το επίδομα των 800€
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Mέσω gov.gr και Wallet η δυνατότητα consent στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Θετικά, αρνητικά και προβλήματα στην υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Θετικά, αρνητικά και προβλήματα στην υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Στην αυστριακή GRAWE περνά η Prime Insurance
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στην αυστριακή GRAWE περνά η Prime Insurance

by Insurancedaily editorial team
May 23, 2025
Ημερίδα για την Προστασία Εμπορικών Επιχειρήσεων και Ξενοδοχειακών Μονάδων από Φυσικές Καταστροφές και Πυρκαγιές.
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ημερίδα για την Προστασία Εμπορικών Επιχειρήσεων και Ξενοδοχειακών Μονάδων από Φυσικές Καταστροφές και Πυρκαγιές.

by Insurancedaily editorial team
May 22, 2025
Η ΦΙΛΗΣGlass® επεκτείνεται δυναμικά με εταιρικό της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ΦΙΛΗΣGlass® επεκτείνεται δυναμικά με εταιρικό της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

by Insurancedaily editorial team
May 22, 2025
«Behind the scenes» από το φετινό συνέδριο της Ύδρας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ξεκινά σήμερα το συνέδριο το Insurance & Reinsurance Meeting 2025

by Insurancedaily editorial team
May 22, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
odc-banner-general-0225gif
banner-250-300-2024png
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ