Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι 10 συνήθειες των αξιαγάπητων ηγετών


Το να είσαι αξιαγάπητος δεν είναι πατρογονικό δικαίωμα. Προέρχεται από ικανότητες που αποκτούνται στην πορεία και είναι σημαντικές για την επαγγελματική σας επιτυχία.

Και όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα επαγγελματικά προσόντα, μπορείτε να μελετήσετε τους ανθρώπους που τα έχουν, να αντιγράψετε τα χρήσιμα για σας και να τα προσαρμόσετε στο δικό σας στυλ. Δοκιμάστε τις 10 στρατηγικές που ακολουθούν και δείτε πόσο γρήγορα θα αποκτήσετε συμπάθειες.

1.Δημιουργούν προσωπικούς δεσμούς

leader7Ακόμη και σε μία γεμάτη κόσμο αίθουσα, οι αγαπητοί ηγέτες κάνουν τους άλλους να αισθάνονται ότι έχουν προσωπικό διάλογο μαζί τους, σαν να είναι ο καθένας το μοναδικό άτομο στην αίθουσα που έχει σημασία. Και για τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι. Οι αγαπητοί ηγέτες επικοινωνούν σε ένα πολύ προσωπικό, συναισθηματικό επίπεδο. Ποτέ δεν ξεχνούν ότι έχουν απέναντί τους ένα ανθρώπινο ον με σάρκα και οστά.

2. Είναι προσιτοί

leader6Ξέρετε άτομα που σας αφιερώνουν χρόνο μόνο όταν είναι κάνετε κάτι γι’ αυτούς; Οι αγαπητοί ηγέτες πιστεύουν πραγματικά ότι ο καθένας, άσχετα με τον τίτλο του ή τις ικανότητές του, αξίζει τον χρόνο τους και την προσοχή τους. Κάνουν τους πάντες να νιώθουν πολύτιμοι γιατί πιστεύουν ότι ο καθένας είναι πολύτιμος.

3. Είναι ταπεινοί

leader10Λίγα πράγματα μπορούν να «σκοτώσουν» περισσότερο το πόσο αγαπητός είναι κάποιος από την αλαζονεία. Οι αγαπητοί ηγέτες δεν λειτουργούν σαν να είναι καλύτεροι από σας γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από σας. Αντί να τη θεωρούν πηγή κύρους, πιστεύουν ότι η ηγετική θέση που κατέχουν τους φορτώνει με πρόσθετη υποχρέωση να υπηρετήσουν αυτούς που τους ακολουθούν.

4. Είναι αισιόδοξοι

leader4Οι αγαπητοί ηγέτες διατηρούν πάντοτε μία θετική διάθεση για το μέλλον και αυτό φαίνεται στο πως περιγράφουν τα πράγματα. Δεν «πρέπει» να κάνουν μία παρουσίαση στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά πηγαίνουν να μοιραστούν το όραμα και τις ιδέες τους με το διοικητικό συμβούλιο. Δεν «πρέπει» να περιηγηθούν στο εργοστάσιο, αλλά πηγαίνουν να συναντήσουν και να επισκεφθούν τους ανθρώπους που φτιάχνουν τα προϊόντα της εταιρείας. Μέχρι και στη διατροφή τους, δεν «πρέπει» να κάνουν δίαιτα, αλλά θέλουν να βιώσουν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Ακόμη και σε αναμφίβολα αρνητικές περιστάσεις, οι αγαπητοί ηγέτες αποπνέουν μία ενθουσιώδη ελπίδα για το μέλλον, την εμπιστοσύνη ότι μπορούν να συμβάλλουν στο να γίνει το αύριο καλύτερο από το σήμερα.

5. Δεν παρασύρονται

leader5Όταν πρόκειται για τις δικές τους επιτυχίες και αποτυχίες, οι αγαπητοί ηγέτες παίρνουν τα πράγματα ως έχουν. Δεν κοκορεύονται όταν τα καταφέρνουν αλλά ούτε και καταρρέουν όταν αποτυγχάνουν. Γεύονται την επιτυχία χωρίς να τους παίρνει τα μυαλά και αναγνωρίζουν αμέσως την αποτυχία χωρίς να τους παίρνει από κάτω. Μαθαίνουν και από τα δύο και προχωρούν.

6.Είναι γενναιόδωροι

leader3Όλοι έχουμε εργαστεί για κάποιον που συνεχώς κρατάει κάτι, είτε πρόκειται για πληροφορία είτε για οτιδήποτε. Λειτουργούν σαν να φοβούνται ότι θα τους επισκιάσετε αν σας επιτρέψουν την πρόσβαση σε αυτά που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας. Οι αγαπητοί ηγέτες είναι πάντα γενναιόδωροι με το ποιους γνωρίζουν, με αυτά που γνωρίζουν και με τους πόρους στους οποίους έχουν πρόσβαση. Θέλουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να τα πάτε καλά γιατί καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο ρόλος του ηγέτη και γιατί έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να μην ανησυχούν ότι η επιτυχία σας θα τους κάνει οποιοδήποτε κακό. Στην πραγματικότητα, πιστεύουν ότι η επιτυχία σας είναι και δική τους επιτυχία.

7. Επιδεικνύουν ακεραιότητα

leader8Οι αγαπητοί ηγέτες αποπνέουν εμπιστοσύνη και θαυμασμό με τις πράξειες τους, όχι μόνο με τα λόγια τους. Πολλοί ηγέτες υποστηρίζουν ότι η αξιοπρέπεια είναι σημαντική γι’ αυτούς, όμως οι αγαπητοί ηγέτες κάνουν αυτά που λένε, επιδεικνύοντας ακεραιότητα σε καθημερινή βάση. Ακόμη και ένας ηγέτης που αποπνέει γοητεία δεν θα είναι αγαπητός αν η γοητεία αυτή δεν υποστηρίζεται από το ισχυρό θεμέλιο της ακεραιότητας.

8. Διαβάζουν τους ανθρώπους

leader9Οι αγαπητοί ηγέτες ξέρουν πώς να διαβάζουν τους άλλους καθώς η σιωπηλή επικοινωνία είναι συχνά πιο σημαντική από τα λόγια των ανθρώπων. Δίνουν σημασία στις εκφράσεις του προσώπου, τη γλώσσα του σώματος και τον τόνο της φωνής με σκοπό να καταλάβουν τι συμβαίνει. Με άλλα λόγια, έχουν υψηλή κοινωνική ευαισθησία, μία ζωτικής σημασίας ικανότητα συναισθηματικής νοημοσύνης.

9. Εκτιμούν τις δυνατότητες

leader12Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Robert Brault είχε πει, «το να είσαι χαρισματικός δεν έχει να κάνει τόσο με το να αρέσεις στους άλλους αλλά με το να τους κάνεις να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους όταν είσαι εκεί». Οι αγαπητοί ηγέτες όχι μόνο μπορούν και βλέπουν τα καλύτερα στους ανθρώπους που έχουν γύρω τους, αλλά διασφαλίζουν ότι και όλοι οι υπόλοιποι τα βλέπουν. Βγάζουν τα ταλέντα των ανθρώπων τους έτσι ώστε να βελτιώνονται τόσο οι ίδιοι όσο και η δουλειά.

10. Έχουν περιεχόμενο

leader11Ο Αμερικανός συγγραφέας Daniel Quinn έχει πει, «Το ταλέντο απλώς κερδίζει την προσοχή των ανθρώπων. Από τη στιγμή που έχετε την προσοχή τους, θα πρέπει να έχετε κάτι να τους πείτε». Οι αγαπητοί ηγέτες κατανοούν ότι οι γνώσεις τους και οι ικανότητές τους είναι σημαντικές για την επιτυχία όλων των υφισταμένων τους. Κατά συνέπεια, συχνά συνδέονται με ανθρώπους για να μοιραστούν αυτά που κατέχουν (σε αντίθεση με τις επιφανειακές κουβεντούλες). Οι αγαπητοί ηγέτες δεν κάνουν επίδειξη και δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι γιατί δεν χρειάζεται. Έχουν ουσία, περιεχόμενο και το μοιράζονται με τους ανθρώπους τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι 10 συνήθειες των αξιαγάπητων ηγετών! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bf%ce%b9-10-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%ac%cf%80%ce%b7%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b7%ce%b3%ce%b5%cf%84%cf%8e%ce%bd/