Ασφαλιστικές Ειδήσεις

10+1 λόγοι που η MetLife παραδίδει μαθήματα Ασφάλισης  

Ο κλάδος Ζωής δεν είναι εύκολη πίστα


Τον Μάρτη που μας πέρασε η MetLife γιόρτασε 150 χρόνια ιστορίας στις Ασφαλίσεις Ζωής. 150 χρόνια εξειδίκευσης στα όνειρα του κόσμου για ένα σίγουρο μέλλον και παράλληλα στη βασική ανάγκη του ανθρώπου για εξασφάλιση αξιοπρεπούς πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως επίσης και εγγύησης για τα “χρυσά του χρόνια”.

Του Νίκου Μωράκη 

Εγγύησης ότι έχει δίπλα του έναν ισχυρό σύμμαχο που μαζί του μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία στη ζωή του. Εγγύηση μεταφοράς του κινδύνου άρα και του προβληματισμού που συνεπάγεται σε έναν φερέγγυο οργανισμό. Εγγύηση της ανεκτίμητης αξίας του “peace of mind”.

Η MetlLife μέσα σε 150 χρόνια εξελίχθηκε σε ηγέτη του κλάδου Ζωής παγκοσμίως. Απέκτησε παρουσία σε 44 χώρες, απασχολεί 57.000 εργαζόμενους (περισσότερους από όσοι είναι οι κάτοικοι στη Λαμία) ενώ έχει ασφαλισμένους παγκοσμίως όσο δέκα φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας καθώς ξεπερνούν τους 90 εκατ. Ασφαλισμένοι που σε αριθμό ενεργών συμβολαίων ζωής – ζαλίζει – καθώς υπολογίζεται σε 4,6 τρισ. δολάρια. Η πολυεθνική μόνο για το έτος 2017 έδωσε σε αποζημιώσεις 45 δισ. δολάρια με τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης να τη βαθμολογούν με double A για τις επιδόσεις της και τη φερεγγυότητά της.

Πλάνο από τη βραδιά βραβεύσεων της MetLife στον 5ο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Εγγύηση της ανεκτίμητης αξίας του “peace of mind”.

Και τώρα ερχόμαστε στη MetLife Greece. Στην ελληνική εκδοχή της πολυεθνικής που καθρεφτίζει άριστα την εικόνα του ομίλου σε Ελληνικό έδαφος έχοντας διαγράψει 55 χρόνια ιστορίας στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Η MetLife στην Ελλάδα έκανε γνωστή την Ασφάλιση Ζωής, άλλαξε την εικόνα που είχε ο κόσμος για τους ασφαλιστές και εισήγαγε τον εξειδικευμένο Ασφαλιστή δημιουργώντας σχολή εκπαίδευσής τους. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Δημήτρης Μαζαράκης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης – βράβευσης των κορυφαίων συνεργατών για το 2017 στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

“Με πυξίδα την πολύτιμη κληρονομιά μας, την ισχυρή μας θέση, τη συσσωρευμένη εμπειρία μας και την τεχνογνωσία μας σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, την αποδεδειγμένη ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε και πάνω απ΄όλα με όλους εσάς, το πιο πολύτιμο κεφάλαιό μας είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε στο μέλλον πολλά περισσότερα. […] Είμαι περήφανος για την ομάδα μας. Είμαι περήφανος που εδώ και 20 χρόνια που βρίσκομαι δίπλα σας σε αυτήν τη μεγάλη εταιρεία και μαζί προχωράμε μπροστά διαμορφώνοντας τις εξελίξεις στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.”   

Διαβάστε επίσης: MetLife: Από μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών… στο Opening Bell του χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης 

Και είναι αλήθεια ότι η Εταιρεία σε περίοδο γενικότερης ύφεσης είχε αύξηση για το 2017 6,4% σημειώνοντας παραγωγή της τάξεως των 262,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η νέα παραγωγή του agency της Εταιρείας απέφερε πωλήσεις ύψους 13,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 65,1% από το 2012) ενώ τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ξεπέρασαν τα 120 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 29% σε σχέση με το 2012. Αύξηση παραγωγής όχι μόνο στα νούμερα πωλήσεων αλλά και στην παραγωγικότητα των ασφαλιστών της MetLife καθώς κατά μέσο όρο ένας Ασφαλιστής της, ασφαλίζει τους κινδύνους περίπου 30 ατόμων και οικογενειών το χρόνο (Αύξηση 20,3% σε σχέση με το 2012). Αποτελέσματα που εκτός από ανοδικά είναι και ποιοτικά καθώς τόσο οι δείκτες διατηρησιμότητας στη ζωή (92,6%) όσο και στο προσωπικό ατύχημα (88,1%) παραμένουν σταθερά υψηλοί.  

Συνοψίζοντας, γιατί η MetLife παραδίδει μαθήματα Ασφάλισης στον κλάδο Ζωής στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά;

  1. Άρτια εκπαιδευμένοι επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές
  2. Εντατική εκπαίδευση Ασφαλιστών στον Κλάδο Ζωής (Σύνταξη, Ζωή, Υγεία, Αποταμίευση)
  3. Μοναδική τεχνογνωσία δεκαετιών παγκοσμίως αλλά και τοπικά στις Ασφαλίσεις Ζωής
  4. Δεν παρασύρεται από τα trend της εποχής. Επιμένει στις βασικές ανάγκες των ασφαλισμένων της
  5. Αναπτύσσεται σταθερά μέσα από την ανάπτυξη της ομάδας της. Του agency της MetLife
  6. Πανελλαδικό δίκτυο
  7. MetLife foundation. Ασφάλιση & Κοινωνική προσφορά είναι στην ίδια σελίδα για τον Όμιλο και την ελληνική εταιρεία
  8. Αντέχει στο χρόνο. Μόνο 12 εταιρείες από τη λίστα Fortune 500 έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το ορόσημο των 150 ετών
  9. Υψηλή διατηρησιμότητα σε Ζωή και προσωπικό ατύχημα
  10. 90 εταιρείες από το Fortune 500 είναι πελάτες της
  11. Βonus: τα προγράμματα της Εταιρείας – Νο1 επιλογή στις ομαδικές ασφαλίσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Ο Επικεφαλής Face2Face Distribution και Employee Benefits & ομαδικών ασφαλίσεων Γιώργος Ζερβουδάκης

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε τόσο με την ομιλία του Επικεφαλής Face2Face Distribution και Employee Benefits & ομαδικών ασφαλίσεων Γιώργου Ζερβουδάκη όσο και με τις βραβεύσεις των κορυφαίων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Εταιρείας. Την επόμενη μέρα οι συνεργάτες της MetLife είχαν την καθιερωμένη εκπαιδευτική τους ημερίδα. Ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι Sunny Lee – Product Owner, Digital Services Group – Native από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, Antonio Vasconcelos – Mediador – MetLife από την Πορτογαλία και Hady E. Dagher – MDRT member από το Λίβανο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 13 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
10+1 λόγοι που η MetLife παραδίδει μαθήματα Ασφάλισης  ! https://www.insurancedaily.gr/101-logi-pou-metlife-paradidi-mathimata-asfalisis/