Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Από την Τηλεϊατρική στο Tele-Underwriting. Πώς η Teladoc αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο Υγείας


Τον Οκτώβριο του 2019 παρακολούθησα την εκδήλωση της AXA Ασφαλιστικής η οποία παρουσίασε σε συνεργάτες και δημοσιογράφους τις νέες της υπηρεσίες σε Υγεία, Κατοικία και Αυτοκίνητο. Δείτε εδώ

του Νίκου Μωράκη

Μια από τις πρωτοτυπίες που μου έκανε εντύπωση και αναζήτησα να μάθω περισσότερα, ήταν η χρήση tele-underwriting στα νέα συμβόλαια υγείας με σκοπό να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Ρωτώντας έμαθα ότι πίσω από αυτή την πρωτοτυπία κρύβεται μια συνεργασία της ΑΧΑ με την εταιρεία Teladoc και τον Business Development Director εδώ στην Ελλάδα, Παναγιώτη Ταρσινό.

Ποια είναι όμως η Teladoc και πού ειδικεύεται;

Η Teladoc είναι μια πολυεθνική εταιρεία – εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η οποία ειδικεύεται στο Tele-underwriting και τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας μέσω τηλεϊατρικής. Συνεργάζεται σε όλο τον κόσμο με περισσότερους από 50.000 γιατρούς 450 ειδικοτήτων και απασχολεί 2.500 υπαλλήλους σε 125 χώρες οι οποίοι μιλάνε 20 γλώσσες (ναι, και τα Ελληνικά) καλύπτοντας τις ανάγκες περισσότερων από 35 εκατ. ανθρώπων. Μόνο το 2019 σύμφωνα με δικά τους στοιχεία εξυπηρέτησαν πάνω από 4.5 εκατ. περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι εμπιστεύτηκαν την πλατφόρμα/ εφαρμογή τους και ζήτησαν ιατρικές συμβουλές – εξ αποστάσεως.

Σας φαίνεται μακρινό και κάπως δύσκολο να το επεξεργαστείτε; Μην δυσκολεύεστε. Θα πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα. Γιατί; Γιατί βολεύει. Μειώνει κόστη και χρόνους, αυξάνει το μέγεθος των περιστατικών που οι γιατροί μπορούν να εξυπηρετήσουν και όλα αυτά χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι παραγωγικό και 100% ασφαλές. Και αυτό οφείλεται στις τεχνολογίες που έχουν δημιουργηθεί. Οι όλο και καλύτερες και γρηγορότερες συνδέσεις στο Internet, τα hardware, ως ιατρικός εξοπλισμός, που εισέρχονται στην αγορά και η ασφάλεια στο διαδίκτυο που μεγαλώνει (βλέπε τεχνολογία blockchain) έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει αυτή η νέα αγορά. Και αυτό συμβαίνει. Η τηλεϊατρική κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Αντί λοιπόν να πάρετε το αμάξι ή το metro και να πάτε μέχρι το γραφείο του γιατρού, μπορείτε πολύ απλά να συνδεθείτε σε μια πλατφόρμα και να έρθει εκείνος στην οθόνη του κινητού σας ή του λάπτοπ σας, με ασφάλεια, εχεμύθεια και άνεση. Και αυτή είναι μόνο μια από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.   

Η Teladoc, μέσω της εφαρμογής της προσφέρει μια περιεκτική και ολοκληρωμένη εικονική φροντίδα και περίθαλψη. Ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών υγείας λειτουργώντας ως μια ψηφιακή γέφυρα των μελών της… με πιστοποιημένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Είτε για έκτακτα περιστατικά είτε με προγραμματισμένα ραντεβού για απλά θέματα υγείας μέχρι και πολύπλοκες υποθέσεις που χρήζουν ανάγκη συμβουλευτικής. Μια υπηρεσία που σύμφωνα με τα στατιστικά του οργανισμού, το 98% των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα και επικοινώνησαν με το γιατρό της επιλογής τους, έλυσε το πρόβλημά του ή πήρε σωστή απάντηση και συμβουλές από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου του χωρίς περιττές αναμονές και καθυστερήσεις. Ένα άλλο εντυπωσιακό στατιστικό είναι ότι το 39% γλίτωσε λαμβάνοντας δεύτερη γνωμάτευση ακόμα και επικείμενο χειρουργείο.     

Μέσω της πλατφόρμας τα μέλη μπορούν:

  • να βρουν το γιατρό της επιλογής τους ο οποίος μάλιστα να μιλά και τη μητρική τους γλώσσα,
  • να αρχειοθετήσουν το ιατρικό ιστορικό τους,
  • να λάβουν συμβουλές πρόληψης,
  • να διαχειριστούν θέματα υγείας τους από απλές συμβουλές μέχρι θεραπείες και
  • να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους μέσα από προγράμματα και συνεδρίες – από το να κόψουν το τσιγάρο μέχρι να βελτιώσουν τη διατροφή τους – και να συμβουλευτούν ψυχολόγους.

Μια 360 προσέγγιση που λειτουργεί είτε μέσω ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάζονται μαζί τους και δίνουν πρόσβαση στους ασφαλισμένους τους είτε direct με εταιρείες οι οποίες θέλουν να παρέχουν μια extra υπηρεσία στους συνεργάτες τους – υπαλλήλους τους.       

Και αυτή είναι μόνο η B2C προσέγγιση.

Λόγω της ειδίκευσης που έχουν αποκτήσει, στην Teladoc λειτουργούν και ως συνεργάτες των ασφαλιστικών εταιρειών αναλαμβάνοντας tele-underwritings. Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής κλείνει την πώληση, τα στοιχεία στέλνονται στην Teladoc, η ιατρική ομάδα τα καταγράφει και αξιολογεί την κάθε περίπτωση κάνοντας το underwriting (αν χρειάζεται επικοινωνεί με τον ενδιαφερόμενο για να καταγράψει ιατρικό ιστορικό και να κάνει τις σχετικές απαραίτητες ερωτήσεις – πάντα εξ αποστάσεως), η αξιολόγηση στέλνεται στην ασφαλιστική η οποία αποφασίζει αν θέλει να ασφαλίσει τον ενδιαφερόμενο ή όχι και η αίτηση στέλνεται στον πελάτη προς υπογραφή. Όλα digital & fully encrypted για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.  

Η Teladoc δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2013 και έχει σκοπό να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της. Είτε συμπράττοντας συνεργασίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες στο back office κομμάτι είτε εξυπηρετώντας τα μέλη της μέσω της εφαρμογής τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 9 =

To Top