Ασφάλιση Ζωής Ειδήσεις & Νέα

Ασφάλεια Ζωής για άτομα με HIV προσφέρει η Prudential


love2Σε μία κίνηση που ενδέχεται να αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται άτομα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες προχωρούν δύο από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, η Prudential και η Aetna.

Ο ασφαλιστικός κλάδος πάντα έδινε το παράδειγμα και πάντα στεκόταν δίπλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας λύσεις. Αυτή τη φορά προσφέρει το αγαθό της ασφάλισης στους οροθετικούς και τους διαβητικούς, σπάζοντας ένα μεγάλο ταμπού.

Πιο αναλυτικά, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών, η Prudential Financial, αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσφέρει παραδοσιακά ατομικά προγράμματα Ζωής σε άτομα που ζουν με HIV, μία κατάσταση που για δεκαετίες είχε αποκλείσει τους περισσότερους από την ασφάλιση.

Η Prudential αναμένεται να συνεργαστεί με την AEqualis, μία start up που εξυπηρετεί οροθετικούς. Η start up θα παρέχει πληροφόρηση σε καταναλωτές και ασφαλιστές, ενώ θα διαχειρίζεται και τις εφαρμογές της Prudential.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, πρόκειται για την πρώτη διάθεση τέτοιου προϊόντος και σηματοδοτεί την αυξανόμενη αναγνώριση ότι ο ιός HIV/AIDS έχει εξελιχθεί από μία θανατική ποινή σε μία χρόνια αλλά διαχειρίσιμη νόσο.

Το ασφαλιστήριο θα έχει τη μορφή μετατρέψιμου συμβολαίου Ζωής 10 ή 15 ετών – το οποίο θα μπορεί να μετατραπεί σε ισόβιο – και θα είναι διαθέσιμο για οροθετικά άτομα αλλά κατά τα άλλα υγιή, σύμφωνα με την Prudential.

Η ασφαλιστική, ωστόσο, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα τα κριτήρια επιλεξιμότητας ή το κόστους του εν λόγω συμβολαίου, αν και ασφαλιστές εκτιμούν ότι θα είναι ακριβότερο από το αντίστοιχο ενός πλήρως υγιούς ατόμου.

Με την πρόοδο στην επιτυχή θεραπεία των ατόμων με HIV, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε σε αυτόν τον κόσμο την ευκαιρία να κάνει αίτηση για ασφάλεια Ζωής – ένα ορόσημο που το θεωρούμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Mike McFarland, αντιπρόεδρος της Prudential Individual Life Insurance.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, πάνω από 1,2 εκατ. Αμερικανοί ζουν με HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS, ενώ εκτιμάται ότι 50.000 άτομα μαθαίνουν ότι πάσχουν από τον ιό κάθε χρόνο.

Το προσδόκιμο ζωής των οροθετικών ατόμων αυξάνεται συνεχώς σε σημείο που ορισμένοι Αμερικανοί και Καναδοί ασθενείς που διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία μπορούν να ζήσουν μέχρι τα 70.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι μία άλλη μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, η Aetna, προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα Υγείας που αφορούν όσους πάσχουν από διαβήτη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφάλεια Ζωής για άτομα με HIV προσφέρει η Prudential! https://www.insurancedaily.gr/asfalia-zois-gia-atoma-me-hiv-prosferi/