Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Χωρίς ενδοσκοπήσεις το νοσοκομείο της Πάτρας


Έγγραφο του Διοικητή του ΓΝ Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Πατρών που αναφέρει αδυναμία εκτέλεσης ενδοσκοπήσεων λόγω βλάβης του πλυντηρίου του ενδοσκοπικού τμήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία ) “για την επίτευξη των υπερπλεονασμάτων στέγνωσαν οικονομικά τα Νοσοκομεία. Λόγω των περιορισμένων πιστώσεων που λαμβάνουν ετησίως δεν διαθέτουν κονδύλια να καλύψουν βασικές λειτουργικές ανάγκες ειδικά τώρα που είμαστε στο τέλος του έτους και έχουν εξαντληθεί οι επιχορηγήσεις, καθώς επίσης το όριο δαπανών που διαθέτουν στους προϋπολογισμούς τους (786 εκατ. ευρώ κρατική χρηματοδότηση, όριο δαπανών 1,5 δις ευρώ).

Αδυνατούν να συντηρήσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους. Χαλάνε αξονικοί και για λίγα ευρώ μένουν χαλασμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παραγγέλνουν υλικά με παράνομες απευθείας αναθέσεις καθ’ ότι δεν διαθέτουν κονδύλια να δεσμεύσουν για διαγωνισμούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Πατρών εμφανίζει ελλείψεις σε ορθοπεδικό, σε χειρουργικό υλικά, σε αντιδραστήρια.

Με έγγραφό του ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενημερώνει ότι δεν μπορούν να γίνονται ενδοσκοπήσεις λόγω βλάβης του πλυντηρίου του ενδοσκοπικού τμήματος και παραπέμπει τους ασθενείς στο Νοσοκομείο του Ρίου. Αδιαφορούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς. Σας κοινοποιούμε το έγγραφο της Διοίκησης. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου προμηθεύεται υλικά εβδομάδα – εβδομάδα λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού τους. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Δημόσια Υγεία. Πώς βγήκαμε από τα Μνημόνια”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Χωρίς ενδοσκοπήσεις το νοσοκομείο της Πάτρας! https://www.insurancedaily.gr/choris-endoskopisis-nosokomio-tis-patras/