Δικαστική απόφαση για αποζημίωση απώλειας κερδών 48,5 εκατ. στο Baylor College of Medicine
Ασφαλιστικές Εταιρείες
Αγγελίες
Video
Insurancedaily | Ασφαλιστικά Νέα
  • #insurancetips
  • #statistics2022
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Insurancedaily.gr
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Insurancedaily.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
banner468x60-acronis-dayjpg

Δικαστική απόφαση για αποζημίωση απώλειας κερδών 48,5 εκατ. στο Baylor College of Medicine

Η αξίωση αφορά την περίοδο της πανδημίας

Insurancedaily.gr contributor Insurancedaily.gr contributor •
07/09/2022
• Διεθνείς Ειδήσεις
1 min
Share on Facebook

Ένορκο δικαστήριο στο Τέξας αποφάνθηκε υπέρ της αποζημίωσης του Baylor College of Medicine στο Χιούστον με το ποσό των 48.529.961 $ για ζημιές που προκλήθηκαν από τον COVID-19 λόγω απώλειας εσόδων.

Το έντυπο της ετυμηγορίας που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο από την 295η δικαστική περιφέρεια στην κομητεία Χάρις την Τρίτη δείχνει ότι 10 μέλη της 12μελούς κριτικής επιτροπής αποφάνθηκαν κατά του συνδικάτου Lloyd’s του Λονδίνου που σύναψε στο Baylor συμβόλαιο παντός κινδύνου. Η κριτική επιτροπή απένειμε 42.855.000 δολάρια για χαμένα καθαρά κέρδη, 3.365.661 δολάρια για πρόσθετα έξοδα και 2.309.300 δολάρια για έξοδα ερευνητικού έργου.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο παρέμεινε ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και είχε αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο που δεν είχε εξαίρεση για τον ιό.

«Πιστεύω ότι η περίπτωση του Baylor ήταν μοναδική, επειδή μπορούσαμε να διαπιστώσουμε την παρουσία του ιού στην ιδιοκτησία καθ ‘όλη τη διάρκεια της κάλυψης», είπε ο δικηγόρος του νοσοκομείου. Ενώ το Baylor δεν έκλεισε εντελώς λόγω της πανδημίας, χρειάστηκε να περιοριστούν οι λειτουργίες και να προκύψουν επιπλέον έξοδα, πρόσθεσε. Για παράδειγμα, το νοσοκομείο έπρεπε να επενδύσει σε εξοπλισμό βίντεο για να εφαρμόσει ένα «πρόγραμμα τηλευγείας». Το κολέγιο έπρεπε επίσης να περιορίσει τις ερευνητικές υπηρεσίες επειδή τα ανθρώπινα υποκείμενα δεν μπορούσαν πλέον να συμμετάσχουν. Οι κλινικές, οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν με μειωμένη δυναμικότητα.

Το Baylor κατονόμασε τέσσερις ασφαλιστές στην αρχική του καταγγελία που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά η δικαστής Donna Roth απέρριψε τις αγωγές προς την Ace American Insurance Co. και την XL Insurance America επειδή τα συμβόλαια που εξέδωσαν είχαν εξαιρέσεις μεταδοτικών ασθενειών που δεν επέτρεπαν την κάλυψη για ζημιές που προκαλούνται από ιούς.

Γενικά από τις αξιώσεις διακοπής επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον COVID πολύ λίγες έχουν φτάσει σε ένορκα δικαστήρια. Εκατοντάδες αγωγές κατά των ασφαλιστών απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια που διαπίστωσαν ότι ο ιός δεν μπορεί να προκαλέσει σωματική απώλεια ή ζημιά που καλύπτεται από ασφαλιστήρια συμβόλαια, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Το tracker δεν αναφέρει δικαστικές αποφάσεις υπέρ των αντισυμβαλλομένων και μόνο δύο πρωτόδικες αποφάσεις υπέρ του ασφαλιστή.

Τα περισσότερα δευτεροβάθμια δικαστήρια που έχουν εκδικάσει υποθέσεις διακοπής εργασιών COVID έχουν επίσης αποφανθεί κατά της κάλυψης. Τα ανώτατα δικαστήρια της πολιτείας στη Μασαχουσέτη, την Αϊόβα, τη Νότια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν αποφάνθηκαν ότι ο SARS-CoV-2 δεν μπορεί να προκαλέσει άμεση φυσική απώλεια ή ζημιά.

Υπήρχαν αξιοσημείωτες εξαιρέσεις:

  • Η 2η Εφετειακή Περιφέρεια της Καλιφόρνια αντέστρεψε μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες που απέρριψε μια αγωγή διακοπής εργασιών που είχε κατατεθεί από το Hotel Erwin.
  • Tο 4ο Εφετείο της Λουιζιάνα αποφάνθηκε υπέρ της κάλυψης του Oceana Grille.
  • Το Πρώτο Τμήμα του Εφετείου της Νέας Υόρκης αποφάσισε υπέρ του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης λόγω της ασυνήθιστης ορολογίας στο συμβόλαιο που περιλάμβανε κάλυψη για “μεταδοτικές ασθένειες”.

O δικηγόρος του νοσοκομείου είπε ότι είναι βέβαιο πως ο ασφαλισμένος θα επικρατήσει εάν οι Lloyd’s ασκήσουν έφεση στην απόφαση της κομητείας Χάρις. Τα δευτεροβάθμια δικαστήρια του Τέξας δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν ο ιός μπορεί να προκαλέσει άμεση σωματική απώλεια ή ζημιά, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης διαφορών UPenn.

Ετικέτες: Κορωνοϊός
new-cover-insurancegif

Διαβάστε Επίσης Posts

Shareholders pose for a picture with a Geico mascot at the Berkshire Hathaway annual shareholder's meeting on April 30, 2022, in Omaha, Nebraska. This is the first time the annual shareholders event has been held since 2019 due to the COVID-19 pandemic. (Scott Olson/Getty Images/TNS)
Διεθνείς Ειδήσεις

Αντιμέτωπη με ομαδική αγωγή για “μειωμένες” αποζημιώσεις η GEICO

Mar 30, 2023
Διεθνείς Ειδήσεις

Αποζημίωση 6,3 εκατ. ζητά ασφαλίστρια για σεξιστική συμπεριφορά

Mar 30, 2023
Διεθνείς Ειδήσεις

Επιστρατεύουν τον S. Ermotti στην UBS για την εξαγορά της Credit Suisse

Mar 30, 2023
fits
Διεθνείς Ειδήσεις

Η Fitch υποβαθμίζει τη Euroins Romania σε «CC» IFS

Mar 29, 2023
Διεθνείς Ειδήσεις

Hyundai & Kia ανακαλούν 570.000 οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Mar 28, 2023
Διεθνείς Ειδήσεις

Τον Ιούνιο στο Παρίσι θα διοργανωθεί το συνέδριο της Insurance Europe

Mar 27, 2023

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

300x250gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Ασφαλισμένο το γνωστό εστιατόριο που κάηκε στη Ν. Σμύρνη

    569 shares
    Share 228 Tweet 142
  • Σε πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ΕΣΠΑ η διαμεσολάβηση

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Εθνική Ασφαλιστική: Δωρεάν εξετάσεις έως 200 ευρώ στα επείγοντα νοσοκομείων του HHG

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Τ. Χατζηθεοδοσίου: Στρατηγική τριών κινήσεων από την Mega Brokers

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • «Παρεξηγήσιμη» η προφορική εντολή ασφάλισης

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • SITEMAP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Call us: +30 210 9594121
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist