Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εκτός ασφαλιστικού νομοσχεδίου η “επαγγελματοποίηση” του Επικουρικού

Βουλή

Δεν θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ οι σχεδιαζόμενες αλλαγές για την “επαγγελματοποίηση” της επικουρικής ασφάλισης.

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, οι προτάσεις της ομάδας εργασίας την οποία συνέστησε ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νότης Μηταράκης που προέβλεπαν υποχρεωτική ένταξη των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας από το 2021 σε ένα επικουρικό ταμείο με κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα, θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα έλθει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Έτσι το νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή τον ερχόμενο Ιανουάριο θα αφορά μόνο το νέο σύστημα ελεύθερης επιλογής εισφορών των μη μισθωτών και τις αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Δεν θα αφορά αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση.Αυτές θα περιλαμβάνονται σε άλλο, δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ο κ. Μηταράκης, και το οποίο αναμένεται από τον επόμενο Φλεβάρη και έπειτα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εκτός ασφαλιστικού νομοσχεδίου η "επαγγελματοποίηση" του Επικουρικού! https://www.insurancedaily.gr/ektos-asfalistikoy-nomoschedioy-i-epa/