Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έρχονται πέντε αναδρομικές κρατήσεις σε πέντε μέρες

money

money

Μπαράζ αναδρομικών κρατήσεων αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 27 Οκτωβρίου και να ολοκληρωθούν στις 2 Νοεμβρίου, οπότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου.

Οι αναδρομικές αυτές κρατήσεις θα αφορούν:

  • 250.000 επικουρικές συντάξεις που κόπηκαν για 1η φορά στο διάστημα Αυγούστου -Οκτωβρίου αλλά έπρεπε να κοπούν από τον Ιούνιο. Οι αναδρομικές κρατήσεις θα αφορούν το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου κ.λπ.
  • 290.000 μερίσματα συνταξιούχων του Δημοσίου τα οποία κόπηκαν για 1η φορά στις 30/6 αλλά έπρεπε να κοπούν από τον Γενάρη. Οι αναδρομικές κρατήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 30/9 αλλά θα συνεχιστούν και τα επόμενα τρίμηνα (μιας και τα μερίσματα καταβάλλονται ανά τρίμηνο).
  • 260.000 διπλές κύριες συντάξεις στις οποίες έχει επιβληθεί εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, αλλά έπρεπε να είχαν μειωθεί κατά αντίστοιχο ποσοστό έμμεσα από τον Ιούνιο. Έτσι θα πρέπει να γίνουν αναδρομικές κρατήσεις για το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου.
  • Όσες ατομικές συντάξεις ξεπερνούν αθροιστικά τα 2.000 ευρώ (σ.σ. άθροισμα μίας κύριας και μίας επικουρικής σύνταξης), στις οποίες θα επιβληθεί πλαφόν από τον ερχόμενο μήνα, αλλά έπρεπε να είχε επιβληθεί από τον Ιούνιο.
  • Όσες πολλαπλές συντάξεις ξεπερνούν αθροιστικά τα 3.000 ευρώ (άθροισμα πολλαπλών κύριων -ατομικών συντάξεων), στις οποίες θα επιβληθεί πλαφόν από τον ερχόμενο μήνα, αλλά έπρεπε να επιβληθεί από τον Ιούνιο. Έτσι οι αναδρομικές κρατήσεις θα αφορούν το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου.

Οι αναδρομικές κρατήσεις αυτές δεν πρέπει κάθε μήνα να ξεπερνάνε το 10% της σύνταξης (ή αντίστοιχα του μερίσματος) την οποία αφορούν, εφόσον η σύνταξη είναι έως 1.000 ευρώ. Για το ποσό της ίδιας σύνταξης, επί της οποίας επιβάλλεται αναδρομική κράτηση, που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ επιβάλλεται έξτρα κράτηση 16%.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έρχονται πέντε αναδρομικές κρατήσεις σε πέντε μέρες! https://www.insurancedaily.gr/erchonte-pente-anadromikes-kratisis-se-pente-meres/