Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Fitch: Η αντασφαλιστική αγορά δεν έχει… πιάσει ακόμη πάτο


fitch4Ο αντασφαλιστικός κλάδος θα πρέπει να λάβει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις μέσα στο 2016 καθώς έχει να αντιμετωπίσει μία κυκλική ευάλωτη αγορά και μία μεταβαλλόμενη αγορά.

Αυτό εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του για τον αντασφαλιστικό κλάδο και τις προοπτικές για το 2016.

Στο πλαίσιο ομιλίας του για το outlook του παγκόσμιου αντασφαλιστικού κλάδου το 2016, ο ανώτερος διευθυντής της Fitch, Martyn Street, είπε ότι ο οίκος προβλέπει μικρή πτώση στα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, από τα 108,1 δισ. δολάρια το 2014 στα 105,9 δισ. δολάρια το 2015, με την πτώση να οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αποδυνάμωση του ευρώ και την ενίσχυση του δολαρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Fitch, στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν πειστικές ενδείξεις ότι η αγορά έχει φτάσει στο χαμηλότερο δυνατό σημείο και ότι οι δείκτες της αγοράς υποδεικνύουν πως η ζήτηση για αντασφαλίσεις θα παραμείνει υποτονική το 2016 λόγω του περιορισμού της παγκόσμιας οικονομικής ζήτησης.

Στην έκθεση επίσης αναφέρεται ότι οι ζημιές από φυσικές καταστροφές αναμένεται να επανέλθουν στα ιστορικά επίπεδα, από τα τρέχοντα χαμηλότερα επίπεδα.

Όπως εκτιμά η Fitch υπάρχουν τρία βασικά ζητήματα για τον κλάδο στην παρούσα φάση. Η ικανότητα του κλάδου να διαχειριστεί την αλλαγή, να έχει πειστικούς λόγους για τυχόν συγχωνεύσεις και εξαγορές καθώς και ο συνεχιζόμενος αντίκτυπος των εναλλακτικών κεφαλαίων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Fitch: Η αντασφαλιστική αγορά δεν έχει... πιάσει ακόμη πάτο! https://www.insurancedaily.gr/fitch-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%ac/