Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γενική Πανελλαδική: 40 χρόνια ηγέτης στην Ασφάλιση Τουριστικών Μεταφορών


Πριν 40 χρόνια, τον Μάρτιο του 1978, 58 επιχειρηματίες του κλάδου τουριστικών μεταφορών δημιούργησαν έναν αλληλοασφαλιστικό συνεταιρισμό με σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού το αρνητικό περιβάλλον της εποχής εκείνης.

του Νίκου Μωράκη  

Ένας συνεταιρισμός που πέρα από το πρακτικό κομμάτι αλληλοασφάλισης των επαγγελματικών οχημάτων των μελών του, πέτυχε και να ενώσει τον κλάδο δημιουργώντας ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Σήμερα η Γενική Πανελλαδική έχει έναν ασφαλισμένο στόλο 5.500 οχημάτων, είναι leader στην ασφάλιση τουριστικών λεωφορείων κατέχοντας το 65% της αγοράς οδεύοντας στο κλείσιμο της χρονιάς να ξεπεράσει τα 8.5 εκατ. ευρώ σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα. Το πιο σημαντικό;

Την τριετία 2015-2017 έδωσε σε αποζημιώσεις 6.2 εκατ. ευρώ διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία της η οποία το 2017 διαμορφώθηκε στο 1 εκατ. ευρώ.

Μια εύρωστη Ασφαλιστική Εταιρεία που σε πείσμα του παλιού νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει από το 1970 για τη λειτουργία των αλληλοασφαλιστικών οργανισμών δε σταματά να εξελίσσεται και να μεγαλώνει. Απόδειξη η πρόσφατη συμφωνία της με την ΕΑΕΕ για να γίνει πλήρες μέλος λαμβάνοντας παράλληλα τη σχετική αδειοδότηση για τη δραστηριότητά της σε λοιπούς κλάδους της Ασφαλιστικής αγοράς.   

Ο Πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής κ. Θεόδωρος Καραμήτρος

Την περασμένη Παρασκευή 30/11 η Γενική Πανελλαδική γιόρτασε 40 χρόνια λειτουργίας της στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Παρουσία τόσο των μελών της – ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες του κλάδου τουριστικών μεταφορών – όσο και συνεργατών της – Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αλλά και φίλων και δημοσιογράφων η Ασφαλιστική βράβευσε τιμητικά μέλη μερικών εκ των οικογενειών που συμμετείχαν στην ίδρυση της Εταιρείας (κ.κ. Παλασκώνης, Τσόκας, Βασιλειάδης, Δημητριάδης, Κανελλάκης, Μαρίνης & Τσόκας) όπως επίσης και τους πρώην Προέδρους κ.κ. Σπηλιώτη & Γασπράτο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το λόγο είχαν ο νυν Πρόεδρος της Ασφαλιστικής κ. Θεόδωρος Καραμήτρος όπως και ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας κ. Στάθης Φρούσος. Ο κ. Καραμήτρος μίλησε για την ιστορία της Πανελλαδικής και τη σημασία του αλληλοασφαλιστικού συνεταιρισμού που πέτυχε –  εκτός των άλλων –  τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών της.

Στη συνέχεια ο κ. Φρούσος – αφού ευχαρίστησε τόσο τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τους συνεργάτες του για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια – μίλησε για τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας όπως επίσης και για τα μελλοντικά σχέδιά τους που αφορούν τόσο την επέκταση σε νέους κλάδους ασφάλισης όσο και την επένδυση σε τεχνολογία και εφαρμογές για την καλύτερη εξυπηρέτηση συνεργατών και ασφαλισμένων (χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση τηλεματικής τεχνολογίας με ασφάλιστρο που θα διαμορφώνεται σε σχέση με τα χιλιόμετρα που κάνει το όχημα).   

Στρατηγική που συνάδει τόσο με τη νέα εταιρική ταυτότητα της Εταιρείας όσο και με το νέο της σλόγκαν «Πάντα εκεί που είσαι και εσύ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των κορυφαίων συνεργατών – Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Ασφαλιστικής αλλά και με τις τιμητικές βραβεύσεις τόσο στον κ. Φρούσο για την 20ετή συνεισφορά του στην Εταιρεία όσο και στον κ. Καραμήτρο.

Μπορείτε να δείτε τη νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα της Γενικής Πανελλαδικής όπως και τις ασφαλιστικές τις υπηρεσίες εδώ 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Γενική Πανελλαδική: 40 χρόνια ηγέτης στην Ασφάλιση Τουριστικών Μεταφορών! https://www.insurancedaily.gr/geniki-panelladiki-40-chronia-igetis-stin-asfalisi-touristikon-metaforon/