ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Λόγω έλλειψης υποδομών υγείας οι ασφαλιστές στη Λαμία στρέφονται στις γενικές ασφαλίσεις


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Φθιώτιδας – στο πλαίσιο της στήλης «Ασφαλιστικό Οδοιπορικό» – επισκεφτήκαμε τον Γεώργιο Χ. Θανασούρα, επικεφαλής του ασφαλιστικού γραφείου “1+1”και μιλήσαμε μαζί του για τη διαδρομή του, όπως επίσης και για τα στοιχεία που συνθέτουν τις ασφαλίσεις στην περιοχή που δραστηριοποιείται.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΟΥΡΑ

Ποια είναι η πορεία σας στην Ασφαλιστική Αγορά; Στην πόλη της Λαμίας πότε ξεκινήσατε να ασκείτε το επάγγελμα του Μεσίτη ασφαλειών;

Από το 1991 εργάσθηκα στην Αθήνα στα κεντρικά  γραφεία διοίκησης  Ελληνικών και Ξένων πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών. και για περίοδο μεγαλύτερη της δεκαετίας υπήρξα διευθυντικό στέλεχος του Κλάδου Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής κ Υγείας. Το 2010, μετά από εξετάσεις, πιστοποιήθηκα ως Μεσίτης Ασφαλειών δεδομένης της επιλογής να μην περιοριστούμε σε αποκλειστική συνεργασία με μια ασφαλιστική εταιρία ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας τον συμφερότερο συνδυασμό ασφαλιστικής παροχής και κόστους ασφάλισης.

Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιείστε εκτός του Αυτοκινήτου και πόσους συνεργάτες έχετε; Κάνετε και δουλειές εκτός Νομού; 

Από τα τέλη του 2011 και μετά την επιστροφή  στη Λαμία έγινε η έναρξη των εργασιών του Ασφαλιστικού Γραφείου προσφέροντας ευρεία γκάμα των ασφαλιστικών προϊόντων  που υφίστανται στην Ελληνική και Παγκόσμια Ασφαλιστική Αγορά και κύριο στόχο την παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών.εντός και εκτός των ορίων του νομού Φθιώτιδας Η συνεργάτης μου διαθέτει την άδεια Ασφαλιστικού Συμβούλου και Συντονιστή Ασφαλειών και έχει εμπειρία 20 ετών στη πώληση ασφαλειών Ζωής Υγείας και Γενικών Κλάδων στην Αθήνα και τη Λαμία.

Διαβάστε επίσης: Λαμία: Η πρωτεύουσα των μαύρων κωδικών 

Πείτε μας την άποψή σας για την Ασφαλιστική Αγορά του Νομού σας; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; 

Δυστυχώς δεν λειτουργούν Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα στη Φθιώτιδα και συνδυαστικά με την δυσμενή οικονομική συγκυρία δεν θεωρείται τόσο έντονη η ανάγκη ιδιωτικής ασφάλισης Υγείας όσο στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα είναι η ασφαλιστική αγορά της Λαμίας να εστιάζει κυρίως στους Γενικούς κλάδους και η πλειοψηφία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών να ασχολείται αποκλειστικά με την ασφάλιση οχημάτων.

Έχετε αντιμετωπίσει περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού; Υπάρχει αξιοκρατία ή βασιλεύουν οι διαπροσωπικές σχέσεις όπου “γνωστοί” κάνουν δουλειές μεταξύ τους; 

Στη παροχή Υπηρεσιών οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν σημασία. Το ίδιο συμβαίνει και -ίσως εντονότερα- στην Ασφαλιστική Αγορά π.χ. Σε μια περίπτωση ο πελάτης, κυρίως λόγω άγνοιας και ελλιπούς ενημέρωσης δεν μπορεί εύκολα να αξιολογήσει το ασφαλιστικό προϊόν και λανθασμένα θεωρεί ότι ο “γνωστός” που τον προσεγγίζει ασφαλιστικά είναι πιστοποιημένος διαμεσολαβητής με τις απαραίτητες γνώσεις της διαφοράς της κάλυψης τρομοκρατικών ενεργειών που τον ασφαλίζει σε σχέση με τις κακόβουλες πράξεις που θέλει ο πελάτης. Σε άλλη περίπτωση η αξιολόγηση προσφορών, που αφορούν στην εθελοντική ασφάλιση Υγείας χιλιάδων μελών, γίνεται από ανθρώπους που δεν έχουν ασφαλιστική ιδιότητα και εξειδικευμένη γνώση και επιλέγεται προσφορά εκτός προδιαγραφών ασφαλίστρου με υψηλότερο κόστος και χαμηλότερες παροχές συγκριτικά με άλλες προσφορές.Όσο αφορά στον ανταγωνισμό σαφώς και υπάρχει έντονος, όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Δεν  πιστεύω όμως ότι οφείλεται αποκλειστικά στο πλήθος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών διότι έχει συμβεί πολλές φορές ελάχιστοι να έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς και οι πολλοί να μοιράζονται το μικρότερο.

Υπάρχει ανταγωνισμός στην Πόλη σας; Οι ασφαλιστές πιστεύετε υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού;   

Στο νομό Φθιώτιδας δραστηριοποιούνται πάνω από 230 αδειοδοτημένοι διαμεσολαβητές ασφάλισης. Για πολλούς δεν είναι το κύριο επάγγελμα αλλά ένας τρόπος συμπλήρωσης του εισοδήματος τους και είναι θεμιτό από τη στιγμή που είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι. Αθέμιτο είναι να στρατολογούν μη πιστοποιημένους ασφαλιστές και να μην διαθέτουν τις σχετικές ενημερότητες ενώ παράλληλα ανταγωνίζονται εκείνους που προσπαθούν να συντηρήσουν το Γραφείο τους καλύπτοντας τα έξοδα του και πληρώνοντας τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Τέλος, από το ρεπορτάζ μας διαπιστώσαμε ότι στο Νομό σας υπάρχει έξαρση μαύρων κωδικών. Συμφωνείτε με αυτή μας την διαπίστωση και αν ναι πού την αποδίδετε;

Παρότι το Γραφείο μας δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε συνεργασία με μη πιστοποιημένο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή εκτιμώ ότι η Λαμία δεν διαφέρει από άλλες πόλεις της Ελλάδας στο θέμα των μαύρων κωδίκων. Άλλωστε τον αριθμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών πιστοποιημένων ή μη σε κάθε πόλη διαμορφώνει και συντηρεί η Αγορά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − eighteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Λόγω έλλειψης υποδομών υγείας οι ασφαλιστές στη Λαμία στρέφονται στις γενικές ασφαλίσεις! https://www.insurancedaily.gr/logo-ellipsis-ypodomon-ygias-asfalistes-sti-lamia-strefonte-stis-genikes-asfalisis/