Ασφαλιστικές Ειδήσεις

5 Μυστικά των Πολύ Επιτυχημένων Ανθρώπων που Κάνουν Πριν από τις 8 π.μ.


wakeup-easyΚαλημέρα – καλημέρα! Το πρωινό ξύπνημα μόλις έγινε ο καλύτερός σας φίλος. Η συνήθεια που έγινε λατρεία ή μια καθημερινή ταλαιπωρία; Αξιοποιώντας τις πρωινές ώρες πριν από την εργασία μπορεί να είναι το κλειδί για έναν επιτυχημένο και υγιή τρόπο ζωής. Το πρωινό ξύπνημα είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που υπάρχει σε πολλούς Γενικούς Διευθυντές, Πολιτικούς και άλλους σημαντικούς ανθρώπους. Η Μάργκαρετ Θάτσερ ξεκίναγε τη μέρα τις στις 5 το πρωί. O Frank Lloyd Wright στις 4 το πρωί και ο Robert Iger – ο διευθύνων σύμβουλος της Disney ξύπναγε στις 4:30 π.μ.- έτσι για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Ξέρω τι σκέφτεστε – κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας το βράδυ. Όχι, η απόδοση δεν είναι η ίδια. Σύμφωνα με το περιοδικό Inc, οι άνθρωποι που ξεκινάνε τη μέρα τους νωρίς, έχουν βρεθεί να είναι πιο ενεργητικοί και πιο παραγωγικοί. Επιπλέον, τα οφέλη για την υγεία για τα άτομα με πρωινές δραστηριότητες είναι υπεράριθμα. Ας διερευνήσουμε λοιπόν 5 από τα πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν πριν από τις 8 το πρωί.

1. Άσκηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι που γυμνάζονται καθημερινά, γυμνάζονται το πρωί. Είτε πρόκειται για μια πρωινή συνεδρία γιόγκα ή μια βόλτα στο γυμναστήριο, η άσκηση πριν από την εργασία σας δίνει μια ώθηση ενέργειας για την ημέρα και την ευεξία που σας αξίζει. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει ένα σωρό από χαρτιά μετά από 200 επαναλήψεις για κοιλιακούς! Επίσης οι πρωινές προπονήσεις μειώνουν το κίνδυνο κακής κυκλοφορίας του αίματος μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Ακόμα κι αν δεν είστε ο τύπος του ανθρώπου που θα ξυπνήσει στις 5 π.μ. για ένα πρωινό τρέξιμο, δοκιμάστε να ξυπνήσετε 15 λεπτά νωρίτερα για ένα γρήγορο πρόγραμμα γυμναστικής. Θα βοηθήσει να ξυπνήσει το σώμα σας, και να σας ετοιμάσει για την ημέρα σας.

2. Χαρτογραφήστε την ημέρα σας

Μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές σας με την αναλυτική χαρτογράφηση του προγράμματός σας για την ημέρα – καθώς και τους στόχους σας και τις υποχρεώσεις σας. Το πρωί είναι μια καλή ώρα για αυτό, δεδομένου ότι είναι μια από τα λίγες ήσυχες στιγμές που ένα άτομο έχει μέσα στην ημέρα. Οι πρώτες πρωινές ώρες – με καθαρό μυαλό, σας βοηθάνε να προβληματιστείτε καλύτερα κατά την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σας, αλλά και σας επιτρέπουν την απρόσκοπτη επίλυση προβλημάτων όταν προσπαθείτε να συνδυάσετε τα πάντα στο πρόγραμμά σας. Κατά το προγραμματισμό, μην ξεχνάτε και την ψυχική σας υγεία. Προγραμματίστε ένα διάλειμμα 10 λεπτών μετά την αγχωτική συνάντηση – για μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή μια στιγμή για διαλογισμό στο γραφείο σας. Σας ενδιαφέρει να τρώτε και υγιεινά; Προγραμματίστε ένα μικρό διάλειμμα μέσα στη μέρα και προμηθευτείτε μερικά θρεπτικά σνακ από την προηγούμενη για να υποστηρίξετε τη νέα υγιεινή καθημερινότητά σας.

3. Φάτε ένα υγιεινό πρωινό

Όλοι έχουμε βιώσει την εμπειρία του βιαστικού καφέ το πρωί σε συνδυασμό με το αίσθημα του κενού στο στομάχι – δεν χτύπησε το ξυπνητήρι. Κάθεστε στο γραφείο σας και θυμάστε εκείνο το διαφημιστικό φυλλάδιο που είδατε στην είσοδο όπως μπαίνατε – ήδη σας μπαίνουν ιδέες. Κακώς! Πάρτε αυτό τον επιπλέον χρόνο το πρωί για να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με ένα σωστό πρωινό – θα σας βοηθήσει να είστε συνεπείς και στα υπόλοιπα καθήκοντά σας. Γιατί; Γιατί θα έχετε το μυαλό σας στις υποχρεώσεις σας και όχι στο στομάχι σας που θα βρυχάται. Δεν θα κάνετε καλό μόνο στη σωματική σας υγεία, θα γίνετε και πιο κοινωνικός. Ακόμα και αυτά τα πέντε λεπτά που θα μιλήσετε με τα παιδιά ή την/τον σύζυγός σας τρώγοντας ένα μπολ δημητριακά μπορεί να ενισχύσει το πνεύμα σας για μια δύσκολη και απαιτητική ημέρα.

4. Διαλογισμός

Κατά κόρον αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η σωματική μας υγεία αγνοώντας την ψυχική μας υγεία. Το πρωί είναι η καταλληλότερη στιγμή για να αφιερώσετε λίγο χρόνο στις σκέψεις σας είτε για διαλογισμό ή ψυχική ηρεμία. Είναι σημαντικό να απεικονίσετε την ημέρα μπροστά σας, με επίκεντρο τις επιτυχίες που θα έχετε. Ακόμα και μόλις ένα λεπτό διαλογισμού και θετικής σκέψης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας και τις προοπτικές σας στο φόρτο εργασίας που σας περιμένει μέσα στην ημέρα.

5. Βάλτε Προτεραιότητες

Όλοι έχουμε μια υποχρέωση στη λίστα μας που διστάζουμε να ολοκληρώσουμε. Είναι η υποχρέωση που μας ταλαιπωρεί όλη μέρα (μπορεί και όλη τη βδομάδα) που στο τέλος υλοποιούμε μην μπορώντας να την αναβάλουμε άλλο. Η συμβουλή είναι απλή. Για να σώσετε τον εαυτό σας από το άγχος – βάλτε πρώτη αυτή σας την υποχρέωση. Αντί να σας δυσαρεστεί η ύπαρξή της από τον πρωινό καφέ μέχρι το μεσημεριανό σας διάλειμμα, βγάλτε την από τη μέση νωρίς. Το πρωί είναι η στιγμή που (συνήθως) είστε πιο ξεκούραστοι και τα επίπεδα ενέργειάς σας είναι δυνατά. Ως εκ τούτου, θα είστε πιο καλά εξοπλισμένοι για να χειριστείτε πιο απαιτητικές υποχρεώσεις. Σκεφτείτε η μέρα σας να γίνετε σταδιακά πιο εύκολη, και όχι το αντίστροφο! Στο τέλος της ημέρας, που τα επίπεδα της ενέργειάς σας έχουν πέσει θα έχετε να ασχοληθείτε με πιο εύκολα θέμα

Ελεύθερη Μετάφραση: Νίκος Μωράκης

Πηγή: www.Forbes.com


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
5 Μυστικά των Πολύ Επιτυχημένων Ανθρώπων που Κάνουν Πριν από τις 8 π.μ.! https://www.insurancedaily.gr/morakis/