Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο δωδεκάλογος της επιτυχίας του ασφαλιστή


Οι αρχές και ο τρόπος σκέψης του επιτυχημένου ασφαλιστή:

1. Κάθισε Μόνος – Ηρέμησε – Σκέψου, ξεκαθάρισε και αποκρυστάλλωσε τη σκέψη σου.

2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε να ξεχάσεις τα όνειρα που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

3. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ρεαλιστικούς στόχους σου, ακόμη και αν είναι μακροχρόνιοι.

4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε εβδομαδιαία βάση και γράψε τον προγραμματισμό σου και τις ημερομηνίες εκπλήρωσης των εβδομαδιαίων στόχων σου. Δώσε προτεραιότητες.

5. Ξύπνησε το μικρό γίγαντα και τη σιδερένια θέληση που κρύβεται μέσα σου. Πρέπει να αναπτύσσεις καθημερινά τεράστια αποφασιστικότητα για την πραγματοποίηση των στόχων σου.

6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε καθημερινά θετικά ρητά και μηνύματα θετικής ενέργειας και φρόντισε να επικαλείσαι τη βοήθεια των αγαπημένων σου προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου.

7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους. Δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικοί, είναι και επιζήμιοι.

8. Να θυμάσαι: Είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα και την ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους συνανθρώπους σου –ανώτερους και κατώτερους– παρά να σχολιάζεις τις αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν. 9. Μην επιτρέψεις σε κανένα εμπόδιο, κριτική ή σε περιστάσεις να σε βγάλουν από την πορεία σου.

Μη σκέφτεσαι τι θα πει ο κόσμος… Ο κόσμος ούτως ή άλλως δεν κάνει σχεδόν ποτέ θετικά σχόλια.

10. Προχώρησε μπροστά με κριτήριο πάντα το συμφέρον σου και την εκπλήρωση των στόχων σου… και ξεκίνησε την εφαρμογή του αριθμού 1 τώρα… και όχι αύριο το πρωί.

Να αξιολογείς την πορεία εφαρμογής τού προγραμματισμού σου κάθε εβδομάδα.

11. Μην εγκαταλείψεις τις προσπάθειές σου ποτέ. Αν αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις, μη φοβηθείς. Είναι πολύ φυσιολογικό. Η ανασφάλεια που προκαλεί τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι ο «απαραίτητος δρόμος» που πρέπει να περάσεις για να φθάσεις στην επιτυχία. Την επόμενη μέρα το πρωί θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. Να προσπαθήσεις ξανά και ξανά και ξανά.

12. Να θυμάσαι: Καμιά επιτυχία δεν πραγματοποιείται με τις πρώτες προσπάθειες. Μάθε πρώτα να χάνεις και ύστερα μάθε να επιμένεις σταθερά και μόνιμα στην εκπλήρωση των στόχων σου. Είναι αδύνατο να μην πετύχεις. Οι πετυχημένοι συνάνθρωποί σου εγγυώνται την επιτυχία σου, γιατί πέρασαν από τον ίδιο δρόμο, άντεξαν και πέτυχαν .

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα», του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, επίτιμου επιθεωρητή πωλήσεων, συντονιστή, ασφαλιστή, συγγραφέα και αρθρογράφου


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο δωδεκάλογος της επιτυχίας του ασφαλιστή! https://www.insurancedaily.gr/o-dodekalogos-tis-epitychias-toy-asfal/