ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
banner728x90png
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πολυεπίπεδα συμπράξεις και μείωση του ασφαλιστικού “κενού” οι λύσεις στις φυσικές καταστροφές

Insurance Daily Author by Insurance Daily Author
30/05/2025
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Πολυεπίπεδα συμπράξεις και μείωση του ασφαλιστικού “κενού” οι λύσεις στις φυσικές καταστροφές

NatCat Summit Money Review Kathimerini

Share on Facebook

Το μεγάλο θέμα των φυσικών καταστροφών και της δημιουργίας ανθεκτικών τοπικών και επιχειρηματικών κοινοτήτων συζήτησαν χθες στο συνέδριο  NatCat Summit του Moneyreview πολιτικοί, επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Κοινές συνιστώσες στις συζητήσεις των ομιλητών σε μία εποχή που η κλιματική αλλαγή οδηγεί στην εκδήλωση ακραίων φυσικών φαινομένων με μεγαλύτερη σφοδρότητα και συχνότητα, που μπορεί να έχουν επιπτώσεις με σημαντικές προεκτάσεις στη ζωή των ανθρώπων, όπως στην περίπτωση του Daniel το Σεπτέμβριο του 2023, ήταν ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να εστιάσουν πολυεπίπεδα στον τομέα της πρόληψης, κατευθύνοντας πόρους, περιορίζοντας το ασφαλιστικό “κενό”, ενισχύοντας την πληροφόρηση και την κουλτούρα της συλλογικής και της ατομικής ευθύνης. Οι συνέργιες στην ασφάλιση, στο πεδίο των υποδομών, στην πολιτική προστασία και την τεχνολογία αλλά και η ενίσχυση της ατομικής ευθύνης και του εθελοντισμού θα διασφαλίσουν το μετριασμό των επιπτώσεων. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση και τη σύμπραξη κράτους – ασφαλιστικών στην κάλυψη των επιχειρήσεων καθώς και το “έξυπνο Δάσος” του Υμηττού για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Το συνολικό κόστος για την ελληνική οικονομία από τις φυσικές καταστροφές θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια και μπορεί να μειωθεί σχεδόν στο μισό αν υπάρξει αποτελεσματική προσαρμογή σύμφωνα με τον Χρήστο Ζερεφό, Επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικό Εκπρόσωπο για το Κλίμα. “Τα τελευταία 50 χρόνια η παρέμβαση του ανθρώπου στο κλίμα είναι ορατή. Δεν έχει γίνει συνείδηση πόσο έχουν αλλάξει η θερμοδυναμική στην ατμόσφαιρα και στην υδρόσφαιρα. Κάθε έτος είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Τέτοια ένταση στη συχνότητα των φαινομένων δεν έχει ξαναπαρατηρηθεί. Τα αποθέματα σε νερό μειώθηκαν κατά 260 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μέσα σε μόλις έναν χρόνο, πτώση 27-30% που δεν είναι βιώσιμη, οι καύσωνες είναι πιο επιθετικοί, το 2023- 2024 η άνοδος της θερμοκρασίας έφτασε τους 3-3,5 βαθμούς κελσίου και είχαμε δασικές πυρκαγιές μεγάλης έκτασης. Οι πιο εύθραυστες οικονομίες είναι οι πρώτες που αποσταθεροποιούνται σε τέτοια συμβάντα ”.

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ – Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για παγκόσμια & ελληνική οικονομία

Ισραήλ – Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για παγκόσμια & ελληνική οικονομία

Jun 16, 2025
Α. Μουρατίδου: «Χτίζουμε ασφαλιστική συνείδηση με ψηφιακά εργαλεία»

Α. Μουρατίδου: «Χτίζουμε ασφαλιστική συνείδηση με ψηφιακά εργαλεία»

Jun 10, 2025

Οι κατευθύνσεις για την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές:

  • Σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκπονείται το πρόγραμμα Ocean Pact, μια ενιαία στρατηγική με στόχο τη διαφύλαξη των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την ενίσχυση της γαλάζιας οικονομίας, το οποίο παρουσίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Αλιείας και Ωκεανών, Κώστας Καδής
  • Στον τομέα της πολιτικής προστασίας σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Γ. Κεφαλογιάννη, έχουν ενισχυθεί τα μέσα αντιμετώπισης των καταστροφών, έχουν αυξηθεί κατά 30% οι πυροσβέστες σε σχέση με το 2019, έχουν αυξηθεί κατά περίπου 40 τα drones σε σύγκριση με το 2024 και κατευθύνονται περισσότεροι πόροι στην τοπική αυτοδιοίκηση για την πρόληψη, τους καθαρισμούς δασών, τους ελέγχους κ.οκ.
  • Μεσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση θα έχει υλοποιήσει την αναβάθμιση του 112. Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υλοποιούνται δράσεις για να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας, παραδόθηκαν επιπλέον 80 σταθμοί στην ΕΜΥ και είναι σε εξέλιξη με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων
  • Στη σημασία της αξιοποίησης των επιστημόνων σε περιπτώσεις όπως αυτή του ηφαιστείου της Σαντορίνης και την ανάγκη δημιουργίας λιμένα διαφυγής εκτός της καλντέρας αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Σε σχέση με τις υποδομές δίνεται έμφαση στη συντήρηση και την αποκατάσταση. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, εξετάζουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε το συντελεστή ανθεκτικότητας στις υποδομές και δίνεται μεγάλο βάρος στη συντήρηση. “Λειτουργεί μητρώο για σήραγγες και φράγματα, τώρα ετοιμάζεται και το μητρώο των γεφυρών”.
  • Στην πρόβλεψη συγκεκριμένων παραμέτρων στον νόμο για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου όπως τα ακίνητα που είναι χτισμένα πριν από το 1960, τα οποία πρέπει να εξαιρεθούν από την επιβολή προστίμου. Χαρακτήρισε την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου θετική, ωστόσο ανέφερε είμαστε πίσω σε σχέση με άλλες χώρες στο πεδίο της υποχρεωτικότητας. Ειδική αναφορά έκανε στην υποχρεωτική ασφάλιση για περιβαλλοντική ευθύνη που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
  • Στην σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ζαφείρης, Υπεύθυνος Κινδύνων και Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA). “Εφόσον δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις και να αλλάξεις κουλτούρα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μάλλον πρέπει να προχωρήσεις υποχρεωτικά σε μια σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» επισήμανε προσθέτοντας ότι οι ασφαλιστικές διαθέτουν τα διπλάσια από τα απαιτούμενα με βάση το ισχύον πλαίσιο κεφάλαια.
  • Στο ζήτημα της κουλτούρας πρόληψης για το μετριασμό των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές στις επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της επισιτιστικής ασφάλειας λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και της έλλειψης νερού.  


Κίνητρα και ΣΔΙΤ για τη μείωση του ασφαλιστικού “χάσματος”

Το “κενό” ανάμεσα στις συνολικές οικονομικές απώλειες των φυσικών καταστροφών και τις ασφαλισμένες στην Ελλάδα παραμένει μεγάλο με μόλις το 25% των ζημιών να έχει κάλυψη.

Στην περίπτωση της μεγάλης πλημμύρας στη Θεσσαλία της οποίας το συνολικό κόστος ανήλθε σε δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 400 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν από τις ασφαλιστικές. Τα μέτρα που έχει λάβει την τελευταία διετία η κυβέρνηση και ειδικότερα η κινητροδότηση μέσω της φοροελάφρυνσης για το φόρο ακίνητης περιουσίας καθώς και η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση των επιχειρήσεων αποτελούν αφενός θετικά βήματα αλλά αφετέρου μένουν πολλά να γίνουν ώστε να μπορούν οι οικονομίες και οι κοινωνίες να προστατευτούν μετά από ένα σεισμό, ή μία μεγάλη φωτιά όπως αυτές που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στα νησιά ή μία πλημμύρα όπως αυτή που σημειώθηκε στη Θεσσαλία το 2023.

Στις συζητήσεις του συνεδρίου επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων και του επιχειρείν μίλησαν για το νέο τοπίο των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα και τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας.

Μεταξύ των ανθρώπων που κατέθεσαν τις απόψεις τους στο συνέδριο ήταν οι κ.κ.:

Δώρα Αντωνακάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας, Τράπεζα της Ελλάδος, Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια σε ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη αλληλεπίδραση μεταξύ φύσης, κοινωνίας και οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), Reinhard Mechler, κύριος ερευνητής και διευθυντής της ομάδας Συστημικών Κινδύνων και Ανθεκτικότητας του προγράμματος Advancing Systems Analysis (ASA) του Διεθνούς Ερευνητικού Οργανισμού Ανάλυσης Εφαρμοσμένων Συστημάτων, Serpil Gunal Γενική γραμματέας Ταμείου Φυσικών Καταστροφών Τουρκίας, Δημήτρης Μαζαράκης, Διευθύνων σύμβουλος στην ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, Χρήστος Ζερεφός, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας (Ακαδημία Αθηνών) και Εθνικός Εκπρόσωπος για το Κλίμα, Κώστας Συνολάκης, Καθηγητής Φυσικών καταστροφών, Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας, Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος στην ERGO Ασφαλιστική, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ, Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Διευθύνων σύμβουλος, HDI Global SA, Hellas, Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Σύμβουλος ανάπτυξης Bancassurance και π. γενικός διευθυντής Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Λευτέρης Κυριακάκης, Υπεύθυνος επιχειρησιακής στρατηγικής, Όμιλος INTERAMERICAN, Νίκος Κατσιμπέρης, Πρόεδρος και ιδρυτής της ομάδας του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας και διευθύνων σύμβουλος στην NAK Katsiberis Μεσίτες Ασφαλειών, Χρήστος Μπραζιώτης, Νομικός σύμβουλος στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, Ιωάννα Αλεξάνδρα Σαΐτη, Σύμβουλος διοικητικού Συμβουλίου στην Intercomm Foods Γιώργος Γκαζέτας, Ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και καθηγητής Εδαφομηχανικής και Εδαφοδυναμικής, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθύνων σύμβουλος, NOVA ICT, Alexander Alabaster Επικεφαλής Έρευνας Καταστροφών (Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΜΕΑ), AΟΝ, Emma Watkins, Επικεφαλής Διαχείρισης Έκθεσης Κινδύνων, PoloWorks και πρώην επικεφαλής Κινδύνων Καταστροφών, Lloyd’s, Τζον Κρόκερ, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Eπικεφαλής μοντέλων πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, AON (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής), Yoav Yair, Καθηγητής Κλιματικής Αλλαγής και Φυσικών Καταστροφών, Πανεπιστήμιο Reichman, Ahmet Yalciner Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής και στο Τμήμα Ερευνών Ωκεάνιας Μηχανολογίας, Άγκυρα, Τουρκία, Παναγιώτης Ξένος, Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σάββας Καραγιάννης, Eπικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας, Fraport Greece, Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων σύμβουλος ομίλου INTERAMERICAN, Παρασκευή Νομικού Επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρίνα Σπυριδάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Aegean Airlines, Διονύσης Μαντάς, Senior ICT Sales Manager – Head of Smart Cities, OTE GROUP, Ιωάννης Μερτζάνης, Διευθύνων σύμβουλος ομίλου SPACE HELLAS και Αγγελική Μουρατίδου, Γενική Διευθύντρια, Euroins Ελλάδος.

Content &Communication Partner του συνεδρίου ήταν η MORAX MEDIA.

Χορηγοί

  • Diamond Sponsor: ΔΕΗ, NOVA 
  • Platinum Sponsors: ACTOR GROUP OF COMPANIES, COSMOTE, ERGO, ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική
  • Silver Sponsors: AON, ΕΥΔΑΠ, EUROINS, HDI, INTERAMERICAN, NAK, SPACE
Tags: NatCat SummitΓιάννης ΚεφαλογιάννηςΓιάννης ΧατζηθεοδοσίουΔημήτρης ΜαζαράκηςΚαντώρος ΙωάννηςΜοατσος Ερρίκος
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

H Generali στο Release Athens Festival!
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

H Generali στο Release Athens Festival!

by Insurancedaily editorial team
Jun 20, 2025
ΕΣΑΠΕ: Με μεγάλη συμμετοχή το σεμινάριο επιχειρηματικών ασφαλίσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΣΑΠΕ: Με μεγάλη συμμετοχή το σεμινάριο επιχειρηματικών ασφαλίσεων

by Insurancedaily editorial team
Jun 20, 2025
Το job description του μοντέρνου ασφαλιστή: Μια νέα γενιά επαγγελματιών ξανασυστήνει το επάγγελμα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το job description του μοντέρνου ασφαλιστή: Μια νέα γενιά επαγγελματιών ξανασυστήνει το επάγγελμα

by Insurancedaily editorial team
Jun 20, 2025
Protect your health όπως κάνεις με τα προσωπικά σου δεδομένα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Protect your health όπως κάνεις με τα προσωπικά σου δεδομένα

by Νίκος Μωράκης
Jun 20, 2025
Ο. Τσάπαλος: Δεν υπάρχουν σκέψεις για παράταση στην εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης φόρων για τις επιχειρήσεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο. Τσάπαλος: Δεν υπάρχουν σκέψεις για παράταση στην εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης φόρων για τις επιχειρήσεις

by Insurancedaily editorial team
Jun 19, 2025
Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ενσωματώνει τις καλύψεις Φυσικών Καταστροφών στα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ενσωματώνει τις καλύψεις Φυσικών Καταστροφών στα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων

by Insurancedaily editorial team
Jun 19, 2025
Vice Versa: Δύο χρόνια καινοτομίας στη διαχείριση ασφαλιστικών ζημιών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Vice Versa: Δύο χρόνια καινοτομίας στη διαχείριση ασφαλιστικών ζημιών

by Insurancedaily editorial team
Jun 19, 2025
Mega Brokers: Άλμα 25% στην παραγωγή του 2024 & στρατηγικές επεκτάσεις
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Mega Brokers: Άλμα 25% στην παραγωγή του 2024 & στρατηγικές επεκτάσεις

by Νίκος Μωράκης
Jun 18, 2025 - Updated on Jun 19, 2025
Βραβεύσεις για τους συνεργάτες της Life Plan
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Βραβεύσεις για τους συνεργάτες της Life Plan

by Insurancedaily editorial team
Jun 18, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-4gif
300x250gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

    Εγγραφή στο Newsletter

    +12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

    Facebook Instagram Youtube
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    • Όροι χρήσης
    • Προστασία προσωπικών δεδομένων
    • Cookies
    • Πληροφορίες
    • Επικοινωνήστε μαζί μας
    © MORAX MEDIA Α.Ε.

    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

    Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

    • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
    • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
    • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
    • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
    • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
    • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
    • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ

    © 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    • ΜΕΛΕΤΕΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΚΕ