Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στην Talanx περνάει η θυγατρική της ERGO στην Τουρκία


Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της η ERGO προχώρησε στην πώληση της θυγατρικής της στην Τουρκία. Η ERGO Sigorta, στην οποία στο φάσμα των δραστηριοτήτων του επικεφαλής ήταν ο κ. Θ. Κοκκάλας, αγοράστηκε από την Talanx. Από τη συμφωνία έχει γίνει γνωστό μόνο ότι στην Τalanx μεταφέρεται το 100% των μετοχών και της εταιρείας, το χαρτοφυλάκιο τα συστήματα IT κλπ.

Η Talanx δήλωσε ότι η συμφωνία συνάδει με την επιχειρηματική της στρατηγική και τη φέρνει εγγύτερα στον στόχο της που είναι να ενταχθεί στη λίστα με τις πέντε κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Τουρκία.” Εκτός από την Τουρκία, αγορές στις οποίες επιχειρεί να αναπτυχθεί είναι η Πολωνία, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Χιλή.

Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, ο όγκος των ασφαλίστρων που παράγονται από τις επιχειρήσεις της Talanx στην Τουρκία θα αυξηθεί κατά 139 εκατομμύρια ευρώ (119,4 εκατομμύρια δολάρια), ξεπερνώντας συνολικά τα 400 εκατομμύρια ευρώ (343,7 εκατομμύρια δολάρια) και το μερίδιο αγοράς θα αυξηθεί σε περισσότερο από 5%.

Η συναλλαγή υπόκειται ακόμη στην έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2019.


2 Comments

2 Σχολια

 1. jack

  May 5, 2019 at 7:43 PM

  τα νουμερα δεν είναι καλα ακομη και για την ελληνικη ασφαλιστικη αγορα…τωρα τι θα γινει στην ελλαδα θα δειξει.κανενα νέο ασφαλιστικο προιον,ιδιαιτερα ζωικο,απο την πρωτη θεση που ελεγαν στις γενικες επισημα στην δευτερη….τα επομενα 2 χρονια πολύ κρίσιμα για το μελλον της στην ελλαδα.θα υπαρξουν συμμαχιες?εξαγορες?…οψομεθα…

 2. antigeloios

  May 6, 2019 at 11:52 AM

  Η “μεγάλη” ERGO την κάνει από αγορές που δεν υπάρχει 1.ελευθερία λειτουργίας (όλες οι εταιρίες στην Τουρκία ελέγχονται από το καθεστώς Ερντογάν, σε βαθμό συν-διοίκησης πολλές φορές) 2. προοπικές ανάπτυξης και κερδοφορίας.
  Και προοπτικές μόνο με Γενικές Ασφαλίσεις και Αυτοκίνητο δεν θα υπάρξουν ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΙΑ αγορά. Και αυτό αφορά σε όλες τις εταιρίες στην ελληνική αγορά…

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στην Talanx περνάει η θυγατρική της ERGO στην Τουρκία! https://www.insurancedaily.gr/stin-talanx-pernaei-i-thygatriki-tis-ergo-stin-to/