Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στους γενικούς κλάδους στο Ηράκλειο οι τράπεζες επιβάλλονται εκβιαστικά


Συνεχίζοντας το αφιέρωμα με τίτλο “Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Ηρακλείου” σας παρουσιάζουμε την εικόνα που σχηματίσαμε στο Νομό και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Ηρακλείου από τη συνέντευξη που κάναμε με τον Ασφαλιστικό Πράκτορα Κώστα Φραγκιαδάκη. Ο κ. Φραγκιαδάκης διατηρεί το γραφείο Παγκρήτια Ασφαλιστική ενώ ασχολείται χρόνια με τα κοινά στην πόλη του Ηρακλείου όπως και με το νέο Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Συνέντευξη του Κώστα Φραγκιαδάκη 

Κύριε Φραγκιαδάκη, ας ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με την εικόνα που έχετε σχηματίσει για τον κλάδο αυτοκινήτου στο Νομό σας. 

Ο κλάδος αυτοκινήτου στην πόλη μας δείχνει μικρή νέα παραγωγή. Κυρίως ανακύκλωση οχημάτων μεταξύ των ασφαλιστών. Το ασφάλιστρο είναι πτωτικό κάτι που μας βάζει σε σκέψεις για το πού θα κατασταλάξει και για το πώς θα πληρώνουν οι ασφαλιστικές τις ζημιές. Επίσης, έχουμε περιορισμό των ζημιών.

Υπάρχουν Ανασφάλιστα οχήματα; Είναι πολλά; Κυρίως στην πόλη ή στα έξω χωριά;

Υπάρχουν πολλά κυρίως στην πόλη. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε ποιους δημόσιους λειτουργούς εξυπηρετεί η μη εφαρμογή –διαχρονικά – του νόμου.

Στις Γενικές Ασφαλίσεις ποια ασφάλεια είναι περισσότερο δημοφιλής; Είναι η αστική ευθύνη ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων; Οι ασφάλειες κατοικίας ή οι επαγγελματικές αστικές ευθύνες; Με την υποχρεωτική ασφάλιση των κυνηγών τι εικόνα έχετε; 

Περισσότερο οι εμπορικοί κίνδυνοι. Στα ξενοδοχεία όπως και σε σχεδόν όλους τους λεγόμενους «μεγάλους» κινδύνους επιβάλλονται ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ οι τράπεζες. Η ασφάλιση κατοικίας δεν έχει παρεισφρήσει στη συνείδηση των Ελλήνων. Η υποχρεωτική ασφάλιση των κυνηγών είναι σημαντική, όμως σημαντικότερη είναι η ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης όλων των επαγγελματιών π.χ. Ιατροί, δικηγόροι, λογιστές και γενικότερα όπου υπάρχουν υπηρεσίες για τους πολίτες.

Στο Νομό σας γνωρίζετε πόσοι είναι οι ενεργοί κωδικοί Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο επιμελητήριο; Οι μαύροι κωδικοί είναι πολλοί; Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ στην πόλη σας περιστατικά μαϊμού ασφαλιστών;

Ενεργοί κωδικοί είναι περίπου 400. Σε σχέση με τους νόμιμους οι μαύροι κωδικοί είναι πολλοί. Και μαϊμού και απατεώνων.

Ασφαλιστική Συνείδηση στο Νομό. Υπάρχει;

Μεγαλύτερη από το παρελθόν. Υπάρχει ειδικά για τα νοσοκομειακά προγράμματα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σχέσεις με τους πελάτες σας. Είναι προσωπική η σχέση που έχετε μαζί τους; Έχουν επηρεαστεί από τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων; 

Στην περιφέρεια οι επαγγελματικές σχέσεις είναι προσωπικές. Υπάρχουν  δεσμοί με τους πελάτες που ξεπερνούν τα όρια της απλής συνεργασίας. Δρουν φυσικά και τα εναλλακτικά δίκτυα αλλά είναι δύσκολο να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη επαφή.

Οι direct πωλήσεις και το bancassurance σας έχουν δημιουργήσει προβλήματα; 

Περισσότερη ζημιά κάνουν οι τράπεζες. Λόγω έλλειψης πωλήσεων στα προϊόντα τους προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν με τρόπο άκομψο, επικίνδυνο, αντιδεοντολογικό και χωρίς γνώσεις.

ΕΠΥ. Υπάρχει δραστηριότητα ΕΠΥ στο Νομό σας; Λειτουργούν ανταγωνιστικά; Τι άποψη έχετε;

Ναι υπάρχει. Ναι και πολλές φορές και ως προς τον εαυτό τους (βιωσιμότητά τους ), θα πρέπει ο έλεγχος να είναι περισσότερος έντονος γιατί αλλιώς θα έχουμε κλεισίματα αυτών των υποκαταστημάτων και περαιτέρω έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στον ευρύτερο κλάδο.

Κλάδος Ζωής & Υγείας. Τι εικόνα έχετε; Το κρατικό νοσοκομείο σε τι κατάσταση βρίσκεται; Υπάρχει ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο Νομό σας; Η ποιότητα των υπηρεσιών από τα διαγνωστικά κέντρα είναι ικανοποιητική;

Τα κρατικά νοσοκομεία τοπικά – όπως και πανελλήνια – λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων τους. Αλλιώς θα είχαν καταρρεύσει. Ιδιωτικά κέντρα υπάρχουν και τα περισσότερα λειτουργούν σωστά. Θα πρέπει όμως όλοι οι πυλώνες της υγείας να λειτουργούν για τον πολίτη.

Επενδυτικά προγράμματα συνταξιοδοτικά. Ενδιαφέρεται ο κόσμος;

Και σε αυτό το σημείο υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το παρελθόν. Ειδικά με την επικείμενη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων σε συνδυασμό με το μηδενισμό των επιτοκίων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι σημαντική ευκαιρία να προγραμματίσουμε αξιοπρεπή γεράματα.

Τέλος, τι πιστεύετε ότι λείπει από την πόλη σας, ή το νομό σας το οποίο θα δυνάμωνε την τοπική ασφαλιστική αγορά; Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κάνει δουλειά;

Λείπουν οι συντονισμένες μέσω των θεσμικών οργάνων προσπάθειες, όλων των δικτύων για τη λειτουργία του θεσμού με γνώμονα την ευγενή άμιλλα, τη δεοντολογία και εναντίον των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών, και όλων που τοποθετούνται στο χώρο με το ασφάλιστρο και όχι με τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών είναι νεοσύστατη με αρχαιρεσίες λειτουργίας 2/2016 με νέα παιδιά που θα πρέπει οι παλαιότεροι, όπως και εγώ, να είμαστε κοντά τους και να βοηθάμε την προσπάθειά τους για το συμφέρον όλων -πελατών, διαμεσολαβητών, εταιρειών.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των ανθρώπων που σχηματίζουν την ασφαλιστική αγορά στο νομό Ηρακλείου με το Συντονιστή Διευθυντή του υποκαταστήματος της ΑΤΕ Ασφαλιστική κ. Σόλων Αθανασιάδη την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στους γενικούς κλάδους στο Ηράκλειο οι τράπεζες επιβάλλονται εκβιαστικά! https://www.insurancedaily.gr/stous-genikous-kladous-sto-hrakleio-oi-trapezes-epivallontai-ekviastika/