Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σύνδεσμος Συνεργαζομένων με Μεσίτες LLOYDS: Ανάδειξη νέου ΔΣ

Λορένζτος

Στις 23 Μαρτίου 2017 διεξήχθη, στα γραφεία της ΕΑΕ, η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των Συνεργαζομένων με Μεσίτες LLOYDS στην Ελλάδα, με θέματα:

1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

2. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

3. ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ

Αφού έγινε η έγκριση των πεπραγμένων του απερχόμενου ΔΣ, Ο Πρόεδρος, κ. Μάνος Λορέντζος, αναφέρθηκε εν συντομία στην δραστηριότητα του Συνδέσμου κατά την προηγούμενη τριετία και πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθεια συνέχισης της διεξαγωγής του Hellenic Marine Risks Forum που καθιέρωσε το προηγούμενο ΔΣ. Το συγκεκριμένο Συνέδριο, αποτελεί σημαντικό γεγονός , όχι μόνο της ελληνικής ναυτασφαλιστικής αγοράς, αλλά και της παγκόσμιας, αφού οι συμμετοχές, και σε επίπεδο διεθνών ομιλητών και σε επίπεδο Συνέδρων, είναι παραπάνω από σημαντική. Η ανταπόκριση της αγοράς είναι εντυπωσιακή, και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο από τον αριθμό των θετικών σχολίων.

Σύνδεσμος Συνεργαζομένων με Μεσίτες LLOYDSΈνα άλλο σημαντικό θέμα της προηγούμενης Διοίκησης ήταν η αντιμετώπιση της πρόβλεψης κατάργησης της εξαίρεσης επιβολής φόρου στις ναυτασφαλίσεις, συμπεριλαμβανομένης στο Μνημόνιο του 2015, ανεπαρκώς τεκμηριωμένης και διασαφηνισμένης. Αυτή δημιούργησε μια αναστάτωση στη διεθνή αγορά με αποτέλεσμα κάποιες ασφαλιστικές αγορές να αντιδράσουν σπασμωδικά και να προσπαθήσουν να επιβάλουν μια φορολογική επιβάρυνση στις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, και αυτό, στη χειρότερη δυνατή ναυλαγορά. Αυτό θα δημιουργούσε ένα σημαντικό οικονομικό μειονέκτημα στους πελάτες των Μελών του Συνδέσμου. Μετά από στενή συνεννόηση και συνεργασία με τις εφοπλιστικές οργανώσεις και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, με συνεχείς προσωπικές επαφές του Προέδρου στους Lloyds στο Λονδίνο από τον Αύγουστο του 2015, καθώς και από τα περισσότερα Μέλη του ΔΣ, και όχι μόνο, με τις αντίστοιχες επαφές τους, έγινε δυνατή η αποτροπή της – ούτως ή άλλως ανεπιβεβαίωτης – επιβολής του φόρου και η παράταση της υπάρχουσας κατάστασης. Τον προηγούμενο μήνα, είχαμε επιτέλους την έκδοση Εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τη θέση αυτή και δίνοντας τέλος στην αβεβαιότητα και την ασάφεια. Το ΔΣ κράτησε ενήμερα τα Μέλη για τις ενέργειές του, και προσπάθησε να καθοδηγήσει ενιαίες συμπεριφορές με στόχο την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Το απερχόμενο ΔΣ διεξήγε επίσης δυο πολύ πετυχημένες Εκδηλώσεις Ποσειδωνίων, εκδήλωση που έχει καθιερωθεί πλέον στα ναυτιλιακά δρώμενα της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια που διεξάγεται κάθε 2 έτη.

Στις εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ που ακολούθησαν, τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

1. ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΝΟΣ – 16-

2. ΚΟΥΛΙΓΚΑ ΜΑΡΙΑ- 15-

3. ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -14-

4. ΜΠΑΡΤΣΙΩΚΑΣ ΦΟΙΒΟΣ -14-

5. ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -12-

6. ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -10-

7. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -9-

8. ΤΡΕΧΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ -9-

9. ΣΙΑΤΟΥΝΗΣ ΜΑΝΟΣ -8-

Εκλέγονται οι ανωτέρω ως τακτικά μέλη του Δ.Σ.

1. ΤΑΙΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ -7-

2. ΦΑΣΟΗΣ ΣΠΗΛΙΟΣ -7-

Εκλέγονται οι ανωτέρω ως Αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − fifteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σύνδεσμος Συνεργαζομένων με Μεσίτες LLOYDS: Ανάδειξη νέου ΔΣ! https://www.insurancedaily.gr/syndesmos-synergazomenon-me-mesites-lloyds-anadixi-neou-ds/