Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τarget4Life: Η νέα επενδυτική – αποταμιευτική πρόταση της Allianz


Ένα νέο αποταμιευτικό επενδυτικό προιόν που φέρει τον τίτλο Τarget4Life και σχεδιάστηκε από κοινού με την Allianz Global Life παρουσίασε σήμερα η Allianz Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα unit linked προιόν νέας γενιάς με βασικά χαρακτηριστικά τον “life cycle”, την εξατομικευμένη διαχείριση και το υψηλό ποσοστό επένδυσης.

Το Target4Life επενδύει σε 21 επιμέρους εσωτερικά χαρτοφυλάκια (funds) αξιοποιώντας πλήρως την εμπειρία της Allianz Global Investors. Σε ότι αφορά το βασικότερο χαρακτηριστικό του προιόντος το “life cycle” προκειται για έναν αυτόματο μηχανισμό επένδυσης που αρχικά τοποθετεί τα κεφάλαια σε τίτλους υψηλού ρίσκου και σταδιακά περιορίζει τον κίνδυνο των επενδυτικών επιλογών προκειμένου να διασφαλίσει τις έως τότε αποδόσεις.

Το νέο επενδυτικό της Allianz έχει προσωπικό στόχο για κάθε επενδυτή, συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα όπως και προφίλ ρίσκου το οποίο μπορεί σε δεύτερο χρόνο να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του επενδυτή.

Προβλέπει εφάπαξ ή τμηματική καταβολή του κεφαλαίου καθώς και έκτακτες καταβολές, έχει ενεργητική διαχείριση, αυτοματοποιημένη διαδικασία αλλαγής των επενδυτικών επιλογών, προβλέπει πέντε χρόνια ελάχιστη “παραμονή” του κεφαλαίου, έχει entry fee που ανέρχεται στο 3% και ετήσιο management fee που φτάνει στο 1,85%. Προβλέπει επίσης ασφαλιστική κάλυψη ζωής το 0,25% του κεφαλαίου, μπορεί να διαρκέσει ισόβια και δίνει τη δνατότητα στον επενδυτή να αλλάζει την επενδυτική του στρατηγική στο βαθμό που εκείνος το θεωρεί σκόπιμο. Προυπόθεση τοποθέτησης κεφαλαίων στο Target4Life είναι η ελάχιστη εφάπαξ καταβολή 2.500 ευρώ ή η ελάχιστη ετήσια καταβολή 1.500 ευρώ. Όπως εξήγησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κα Φιλίππα Μιχάλη, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον και ευνοικές συνθήκες για την προώθηση νέων αποταμιευτικών και επενδυτικών λύσεων. Ο εμπορικός Διευθυντής κ. Στέφανος Μαλαχιάς, διευκρίνησε ότι το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων στρέφει την αγορά σε προιόντα μη εγγυημένης επίδοσης. Ο επικεφαλής του Market Μanagement της Allianz Global Life, Gino Fassina υπογράμμισε ότι δημιουργούμε επενδυτικά με αντιστάθμιση κινδύνου που εξασφαλίζουν τη μόχλευση των σχέσεων που αναπτύσσει ο όμιλος διεθνώς με τις τοπικές εταιρείες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τarget4Life: Η νέα επενδυτική – αποταμιευτική πρόταση της Allianz! https://www.insurancedaily.gr/target4life-i-nea-ependytiki-apotamieytiki-p/