ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Προβληματισμένοι οι CEO των μεγάλων Εταιρειών…

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
15/10/2010
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index. Δείκτης Οικονομικού Κλίματος – 3o τρίμηνο 2010 • Συνεχίζεται η καθοδική πορεία του γενικού δείκτη – Μικρότερη η κάμψη το 3ο τρίμηνο του 2010.  • Ανακόπτεται η πτωτική πορεία του δείκτη προσδοκιών των CEOs για την οικονομική κατάσταση της χώρας το 2011.  • Διχασμένοι οι CEOs για τις δυνατότητες ανταπόκρισης της Ελλάδας στις δεσμεύσεις του προγράμματος οικονομικής στήριξης από Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.  Συνεχίζεται η πτώση του γενικού δείκτη οικονομικού κλίματος κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται στα κορυφαία διευθυντικά στελέχη των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 22/09/2010 έως 06/10/2010.

Διαβάστε Επίσης

Και νέα παράταση για τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα

ΕΙΑΣ: Ασφαλιστικής Απάτης στις Αποζημιώσεις του Κλάδου Αυτοκινήτου

Sep 11, 2025
Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

Sep 11, 2025

Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το τρίτο τρίμηνο του 2010 σημείωσε νέα πτώση στις 89 μονάδες από 92 το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας την αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης της Ελλάδος από Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) παρουσιάζει μικρή κάμψη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών για το οικονομικό κλίμα κατά το επόμενο έτος παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος.  Αναλυτικά, οι επιμέρους δείκτες αποτυπώνουν τις παρακάτω εξελίξεις για το τρίτο τρίμηνο του 2010:

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας σε σχέση με ένα έτος πριν σημείωσε άνοδο έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι βελτιώθηκε η οικονομική κατάσταση είναι πολύ χαμηλό (3% έναντι 1% το προηγούμενο τρίμηνο). Ανακόπηκε η πτωτική πορεία του δείκτη προσδοκιών των CEOs για την οικονομική κατάσταση της χώρας τον επόμενο χρόνο, δείχνοντας αισιοδοξία για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας.

Σημάδια ανάκαμψης της οικονομικής κατάστασης του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σε σχέση με ένα έτος πριν καταγράφονται μεταξύ των CEOs, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 91 μονάδες (έναντι 90 το προηγούμενο τρίμηνο). Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το ποσοστό των CEOs που θεωρούν καλύτερη την κατάσταση στον κλάδο τους παραμένει πολύ χαμηλό, στο 4%. Αντίστοιχες είναι οι προσδοκίες των CEOs για την πορεία του κλάδου τους ένα έτος μετά, με αναστροφή της πτωτικής, κατά τα προηγούμενα τρίμηνα, τάσης του δείκτη.

Συνεχίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η πτωτική πορεία του δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων φτάνοντας στις 46 μονάδες. Δυσμενέστερες είναι οι συνθήκες στη βιομηχανία και το εμπόριο όπου η οικονομική κρίση οδήγησε τον δείκτη σε σημαντική μείωση, έναντι των υπηρεσιών όπου ο δείκτης παρέμεινε σχεδόν στάσιμος. Επιπλέον, μεγάλο ποσοστό των CEOs δεν φαίνεται να αισιοδοξούν για το επόμενο έτος αφού συνεχίστηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο η πτώση του δείκτη προσδοκιών για την οικονομική κατάσταση των εταιρειών ένα έτος μετά.

Ο δείκτης επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στο τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στις 67 μονάδες, χαμηλότερος από το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, εμφανίζονται σημαντικές κλαδικές διαφοροποιήσεις με τη βιομηχανία και το εμπόριο να παρουσιάζουν μείωση του δείκτη έναντι βελτίωσης στις υπηρεσίες. Παράλληλα, οι προσδοκίες για τη μελλοντική εξέλιξη των επενδύσεων εξακολουθούν να είναι απαισιόδοξες. Συνεχίζεται για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο η πτωτική πορεία των προβλέψεων για την επενδυτική δαπάνη ένα έτος μετά διαμορφώνοντας τον δείκτη στις 92 μονάδες.

Αρνητική είναι η εξέλιξη της απασχόλησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο δείκτης μειώθηκε στις 49 μονάδες. Υψηλότερη ήταν η μείωση στο εμπόριο έναντι της βιομηχανίας και των υπηρεσιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι η απασχόληση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις διατηρήθηκε σχεδόν αμετάβλητη έναντι μείωσης στις μεγάλες και πολύ μεγάλες. Συνεχίστηκε η πτωτική τάση του δείκτη προσδοκιών απασχόλησης για το επόμενο έτος, αν και η μείωση έναντι του προηγούμενου τριμήνου είναι ελάχιστη. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις εμπορικές επιχειρήσεις στις οποίες ο δείκτης σημείωσε βελτίωση.

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε στους CEOs σχετικά με την ανταπόκριση ή μη της Ελλάδας στις δεσμεύσεις του προγράμματος οικονομικής στήριξης από τις Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ-Ε.Κ.Τ στη λήξη της προβλεπόμενης τριετίας, το 41% θεωρεί ότι η χώρα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ποσοστό 41% συγκεντρώνουν και οι CEOs που πιστεύουν ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί. Το 18% απάντησε ότι δεν μπορούν να προβλέψουν την έκβαση του προγράμματος.

Δήλωση Μιχάλη Παγίδα, Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ

Για την πορεία του ΕΑΣΕ/ICAP CEO Index ο Μιχάλης Παγίδας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΣΕ δήλωσε:

«Έπειτα από καιρό φαίνεται ότι ανακόπτεται η πτωτική πορεία του δείκτη προσδοκιών των CEOs τόσο για την οικονομική κατάσταση της χώρας όσο και για την οικονομική κατάσταση του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις που διοικούν. Αξιοσημείωτο είναι ότι περισσότερο αισιόδοξες είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, εκτιμούν ότι κατά το επόμενο έτος θα έχουν μικρή αύξηση των επενδύσεων, έναντι της γενικής τάσης που προβλέπει μείωση της επενδυτικής δαπάνης. Εκτός από τις αρνητικές προσδοκίες για τη μελλοντική εξέλιξη των επενδύσεων, πρέπει να μας προβληματίζουν ιδιαίτερα οι απαισιόδοξες προβλέψεις των CEOs για την απασχόληση. Επιπλέον, η έρευνα αποτυπώνει δυσμενείς συνθήκες στη βιομηχανία με σημαντική μείωση του δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων, σε μια περίοδο μάλιστα που στην ευρωζώνη υπάρχουν εκτιμήσεις για αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ICAP Νικήτα Κωνσταντέλλου

Για την πορεία του ΕΑΣΕ/ICAP CEO Index ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ICAP και Μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ, δήλωσε:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος στο τέλος του 3ου τριμήνου του 2010 συνέχισε την καθοδική του πορεία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 3 μονάδων φθάνοντας τις 89 μονάδες. Η αβεβαιότητα για την επιτυχία των εφαρμοζόμενων μέτρων πολιτικής και η μη ύπαρξη επαρκών αναπτυξιακών μέτρων, οδήγησε τους CEOs να εκφράσουν για ένα ακόμα τρίμηνο την απαισιοδοξία τους τόσο για τις τρέχουσες συνθήκες της οικονομίας, όσο και για τις προοπτικές της χώρας κατά το επόμενο έτος. Παρά τις δυσμενείς όμως τρέχουσες συνθήκες είναι ιδιαίτερα θετικό σημάδι ότι 3 στους 4 CEOs αισιοδοξούν ότι η οικονομική κατάσταση των εταιρειών που διοικούν θα είναι καλύτερη ή στην ίδια κατάσταση 1 χρόνο μετά. Τέλος, προβληματίζει το γεγονός ότι οι CEOs εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με τις δυνατότητες ανταπόκρισης της Ελλάδος στις δεσμεύσεις του προγράμματος οικονομικής στήριξης από τις Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ».

Για τη μεθοδολογία της έρευνας καθώς και τα σχετικά γραφήματα, παρακαλούμε επισκεφθείτε το website της ΕΑΣΕ www.ease.gr ή πατήστε εδώ για το απ’ ευθείας link.

250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

by Insurancedaily editorial team
Sep 11, 2025
ΕΕΑ: Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που με βάση την σύμβασή τους δεν εισπράττουν ασφάλιστρα  δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο IRIS
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μεγάλη έρευνα της MRB για το Ε.Ε.Α.: Για 2 στους 3 πολίτες της Αττικής το εισόδημα δεν επαρκεί για τον μήνα

by Βίκυ Γερασίμου
Sep 11, 2025
Sofos Insurance Summit: Η επιστροφή της ανθρώπινης επαφής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Sofos Insurance Summit: Η επιστροφή της ανθρώπινης επαφής

by Νίκος Μωράκης
Sep 10, 2025
108 δωρεάν φιλοξενίες σε ογκολογικούς ασθενείς και συνοδούς προσφέρουν ΕΑΕ και Υδρόγειος
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

108 δωρεάν φιλοξενίες σε ογκολογικούς ασθενείς και συνοδούς προσφέρουν ΕΑΕ και Υδρόγειος

by Insurancedaily editorial team
Sep 10, 2025 - Updated on Sep 11, 2025
Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ιδρυτικό μέλος του PERT Consortium στην Ελλάδα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ιδρυτικό μέλος του PERT Consortium στην Ελλάδα

by Insurancedaily editorial team
Sep 10, 2025
Φυσικές καταστροφές: Κόμβο συνεργασίας της διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς δημιουργούν οι Aon, Generali και QBE Ventures
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Φυσικές καταστροφές: Κόμβο συνεργασίας της διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς δημιουργούν οι Aon, Generali και QBE Ventures

by Βίκυ Γερασίμου
Sep 10, 2025
Swiss Re, Munich Re και Hannover Re οι 3 μεγαλύτερες αντασφαλιστικές διεθνώς
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Swiss Re, Munich Re και Hannover Re οι 3 μεγαλύτερες αντασφαλιστικές διεθνώς

by Insurancedaily editorial team
Sep 10, 2025
Δωρεάν φάρμακα για τους ανασφάλιστους από την 1η Αυγούστου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανοσοθεραπείες και σκευάσματα κατά της παχυσαρκίας στη λίστα με τα απαραίτητα φάρμακα

by Insurancedaily editorial team
Sep 10, 2025
Σεισμός 5,2 ρίχτερ: Λιγότερο από το 10% των κατοικιών ασφαλισμένο για σεισμό στη Στερεά Ελλάδα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σεισμός 5,2 ρίχτερ: Λιγότερο από το 10% των κατοικιών ασφαλισμένο για σεισμό στη Στερεά Ελλάδα

by Insurancedaily editorial team
Sep 9, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
300x250-4gif
banner-250-300-2024png
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • Και νέα παράταση για τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα

    ΕΙΑΣ: Ασφαλιστικής Απάτης στις Αποζημιώσεις του Κλάδου Αυτοκινήτου

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Μεγάλη έρευνα της MRB για το Ε.Ε.Α.: Για 2 στους 3 πολίτες της Αττικής το εισόδημα δεν επαρκεί για τον μήνα

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η Groupama Ασφαλιστική αναγνωρίζει και επιβραβεύει: Ταξίδι στο Πεκίνο για το Αποκλειστικό Δίκτυο Συνεργατών

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ