ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το 4ο Sustainability Forum από την Global Sustain στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
07/10/2015 - Updated on 20/10/2015
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
A A
Sustainability Forum
Share on Facebook
Μιχάλης Σπανός
Μιχάλης Σπανός – Plenary Session 1: Sustainable Development Goals: Driving Business Innovation.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου το “Sustainability Forum 2015, a training, networking and professional development event”, από την Global Sustain, το οποίο πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, στις εγκαταστάσεις του OTE Academy.

Οι συμμετέχοντες στο ολοήμερο και ανθρακικά ουδέτερο Forum ξεπέρασαν τους 70, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα εργαστήρια και να ακούσουν διεθνούς φήμης ομιλητές και ειδικούς σε θέματα αειφορίας, αποκτώντας γνώση για κρίσιμα ζητήματα αλλά και για τις διεθνείς τάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Απορρίφθηκε η αγωγή για τα υπερεπεξεργασμένα και εθιστικά τρόφιμα μεγάλων βιομηχανιών

Απορρίφθηκε η αγωγή για τα υπερεπεξεργασμένα και εθιστικά τρόφιμα μεγάλων βιομηχανιών

Aug 26, 2025
Παράταση προμηθειών που εκκρεμούν στα νοσοκομεία από το 2010!

11 επισημάνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην έκθεση για την ιδιωτική υγεία

Aug 26, 2025

Πιο συγκεκριμένα, στην εναρκτήρια συνεδρίαση ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος, Global Sustain, αναφέρθηκε στους Στόχους Αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών και στο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις στην εφαρμογή τους. Οι 17 Στόχοι, με χρονικό ορίζοντα το 2030, εστιάζουν σε προβλήματα όπως είναι η φτώχεια, ο υποσιτισμός και η κλιματική αλλαγή.

Ακόμη, ο κ. Σπανός μίλησε για το ρυθμιστικό πλαίσιο της αειφορίας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη δημοσίευση μη χρηματοοικονομικών στοιχείων από εταιρίες που απασχολούν πάνω από 500 άτομα. Ανάμεσα στα θέματα που ανέλυσε ήταν η στρατηγική αειφορίας, οι απολογισμοί, η ουσιαστικότητα, καθώς και τα διεθνή πρότυπα reporting.

Η Μίνα Βαλαβάνη, Γενική Διευθύντρια Αειφορίας, Εταιρικής υπευθυνότητας & Δημοσίων Σχέσεων, ΕΛΑΙΣ-UNILEVER, αναφέρθηκε στην παγκόσμια αειφόρο στρατηγική, στις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής υπευθυνότητας της Unilever στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς και στους Στόχους Αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Vanya Veras, Γενική Γραμματέας, Municipal Waste Europe ανέλυσε τη σημασία της πρόληψης, του ελέγχου, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των πρώτων υλών στις διαδικασίες παραγωγής. Η εφαρμογή αυτών θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην επίτευξη ενός βιώσιμου οικονομικού συστήματος.

Ο Bruce Piasecki, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος AHC Group,Inc, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης της αξίας των ενεργειών βιωσιμότητας στην επιχείρησή τους. Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στην αυξανόμενη σημασία των κριτηρίων ESG (Environmental, Social and Governance) για τους επενδυτές.

Ο John Perkins, Διευθυντής Προγραμμάτων Sustainable Business Team, BT plc., μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις της BT σχετικά με τη μέτρηση της κοινωνικής αξίας της χρήσης του διαδικτύου για τις επιχειρήσεις και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους (περιορισμός κοινωνικής απομόνωσης, οικονομικά οφέλη κ.ά.)

Οι κ. Manuel Lianos, European Director, LNE Group και Ιωάννης Σαλαβόπουλος, Ιδρυτής & Πρόεδρος CAPITALS Business Circle, έκαναν μια επισκόπηση του ευρωπαϊκού επιδοτούμενου προγράμματος Horizon 2020, αναλύοντας τον τρόπο χρηματοδότησης έργων αειφορίας και καινοτομίας μέσω αυτού, δίνοντας παράλληλα παραδείγματα για επικείμενα calls.

Sustainability Forum 2015
Οι συμμετέχοντες στο Sustainability Forum 2015.

Ο Σπύρος Κουβέλης, Ειδικός Αειφόρου Ανάπτυξης & Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών, μύησε τους συμμετέχοντες στις έννοιες της αειφόρου κατανάλωσης και παραγωγής, τονίζοντας τη σημασία τους για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων με καινοτόμους τρόπους. Ο κ. Κουβέλης έκανε ειδική αναφορά στο «Action Plan and Implementation Roadmap» του Regional Activity Centre for Sustainable Consumption and Production, το οποίο αφορά στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο Παναγιώτης Λουίζος, Συντονιστής Σχεδιασμού  & Στρατηγικής, GRI, έκανε μια επισκόπηση της στρατηγικής 2015-2020 του GRI, για την ενδυνάμωση βιώσιμων αποφάσεων, η οποία βασίζεται σε τέσσερις άξονες: την ενθάρρυνση έξυπνων πολιτικών, την επέκταση και βελτίωση του reporting, την υπέρβαση, καθώς και την καινοτομία και συνεργασία. Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο πρότυπο G4 και τις πλατφόρμες διαλόγου Corporate Leadeship Groups.

Ο Δημήτρης Ιωάννου, Διευθυντής Πωλήσεων, Υπηρεσίες Ενέργειας & Αειφορίας, Schneider Electric, προσδιόρισε τη σημασία της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα για τις επιχειρήσεις και εισήγαγε τους συμμετέχοντες στο πρότυπο ISO50001.

Η Αθανασία Καρανάνου, Διευθύντρια Επενδυτικών Σχέσεων, United Nations-Supported Principles for Responsible Investment (PRI), εξήγησε στους συμμετέχοντες την έννοια των υπεύθυνων επενδύσεων, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο οι διεθνείς επενδυτές ενσωματώνουν την υπεύθυνη λειτουργία των εταιριών στις επενδυτικές τους αποφάσεις. Τέλος, προσδιόρισε τον ρόλο της εταιρικής διακυβέρνησης στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ο Θάνος Μπελαλίδης, Εταίρος & Διευθυντής Επικοινωνίας, Sympraxis Team, μίλησε για τα οφέλη και τις δυνατότητες του Cause Related Marketing σε μια οικονομία που αντιμετωπίζει κρίση. Ακόμη, αναφέρθηκε σε case studies εταιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες συσχέτισαν επιτυχώς το brand τους με κοινωνικά ζητήματα.

Οι εργασίες του Forum ολοκληρώθηκαν με την επίδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, ενώ ακολούθησε κοκτέιλ.

Χρυσοί Χορηγοί: Alpha Bank, ΟΤΕ-COSMOTE.

Υποστηρικτές: Unilever, Dow, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., Berling, CAPITALS Business Circle, AHC Group.

Χορηγός Φιλοξενίας: ΟΤΕAcademy.

Χορηγός Cocktail: Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Χορηγός Catering: Παπασπύρου.

Υποστηρικτής Web & Social Media: Think Plus.

Υποστηρικτής Εικαστικής Επιμέλειας: Greenmind.

Χορηγός Εκτύπωσης: Pressious Arvanitidis.

Υποστηρικτές Επικοινωνίας: Re:CSR, CSR Week, csrnews.gr, Marketing Week, Plant Management, marketingweek.gr, Ασφαλιστικό Marketing, insurancedaily.gr, econews.gr, capital.gr, CSRwire, Ethical Performance, Asian NGO, Governance & Accountability Institute, Global Thinkers Forum.

Υποστηρικτές: Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Ολλανδικός Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύνδεσμος, Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, CEO Clubs.

250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Παράταση προμηθειών που εκκρεμούν στα νοσοκομεία από το 2010!
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

11 επισημάνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην έκθεση για την ιδιωτική υγεία

by Insurancedaily Editorial Team
Aug 26, 2025
Ανατιμήσεις έως 10% στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων 
Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Ανατιμήσεις έως 10% στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων 

by Insurancedaily editorial team
Aug 26, 2025
Άμεση ανταπόκριση Interamerican & Anytime: Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις για τους πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Άμεση ανταπόκριση Interamerican & Anytime: Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις για τους πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

by Insurancedaily editorial team
Aug 26, 2025
Πλαφόν στις φοροαπαλλαγές των ομαδικών συμβολαίων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η «ακτινογραφία» του νέου εργασιακού νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ σε 16 + 1 ερωταπαντήσεις

by Insurancedaily editorial team
Aug 25, 2025 - Updated on Aug 26, 2025
Η Κυβερνοασφάλεια στους Μύθους του Αισώπου
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Κυβερνοασφάλεια στους Μύθους του Αισώπου

by Insurancedaily editorial team
Aug 25, 2025
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαΐου 2024 του ΕΙΑΣ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση το νσ για την εργασία

by Insurancedaily editorial team
Aug 25, 2025 - Updated on Aug 26, 2025
Η Allianz Κύπρου Main Event Sponsor στο EuroBasket 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Allianz Κύπρου Main Event Sponsor στο EuroBasket 2025

by Βίκυ Γερασίμου
Aug 25, 2025
Πώς η ασφάλιση επιχειρήσεων εξασφαλίζει την ευημερία τους
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Ευρώπη θέλει να απαγορεύσει 14.000 “αιώνια χημικά”

by Βίκυ Γερασίμου
Aug 25, 2025
ΟΗΕ: Ανάγκη η προστασία των εργαζομένων σε ακραία ζέστη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΟΗΕ: Ανάγκη η προστασία των εργαζομένων σε ακραία ζέστη

by Βίκυ Γερασίμου
Aug 25, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
odc-banner-general-0225gif
300x250gif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Mega deal στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι της Dallbogg

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ